Artikel top billede

Dansk indie-spil er en sand perle

Med base i Aalborg er det lykkedes at skabe et klassisk og dejligt puzzle-spil, som er ganske enkelt: Send søvngængeren Bob på hovedet i seng.

Bob er søvngænger. Nat efter nat vandrer han ind i sine egne drømmes surrealistiske landskaber, mens han skridt for skridt har kurs mod landskabets uendelige afgrunde - eller endnu værre, de larmende vækkeure, glubske køtere eller hvaler på skinner, som også befolker hans indre univers.

Det er kun dig, hans underbevidsthed, i form af et mærkværdigt hundelignende væsen, som kan få Bob sikkert tilbage i seng, uden han vågner op undervejs til de skønne dyner.

Fra studieprojekt til professionelt spil

Back to Bed er lavet af spilfirmaet Bedtime Digital Games, der har base i Aalborg. Men oprindeligt er spillet udsprunget af spiluddannelsen DADIU i 2011, hvor det var resultatet af en seks ugers studieproduktion.

Konceptet fik ros og en del af folkene bag valgte at arbejde videre med det. I den første lange tid var Back to Bed imidlertid mest et hobby eller fritidsprojekt for de på det tidspunkt op imod 18 mennesker, som var involveret i spillet.

Crowdfunding-kampagner, først på danske Booomerang, og siden på amerikanske Kickstarter gav midler til at fortsætte produktionen, mens en professionalisering af selve firmakonstruktionen sidste år, så kun en håndfuld mennesker i stedet kunne arbejde fuldtids med spiludviklingen, har flyttet Back to Bed fra et at være et hobbyprojekt til en mere kommerciel spilproduktion med tilhørende finish.

Dali møder Escher

Visuelt trækker Back to Bed inspiration fra M.C. Eschers velkendte trappelandskaber med forskruede perspektiver og tilsætter så et stænk af Salvador Dalis surrealisme. Hvilket suppleres af en lydside, der i sine baglænsforvrængede talestumper er et klart nik til tv-serien Twin Peaks.

Spilmekanikken er forbløffende enkel. Når Bob støder ind i noget, drejer han til højre - det er så underbevidsthedens opgave at placere grønne æbler, så Bob til sidst ender tilbage i sin seng. Der er selvfølgelig sjældent nok æbler til, at Bob kan komme sikkert frem, så de skal flyttes undervejs ligesom landskabernes forhindringer skal udnyttes.

Det enkle krydres så med portaler, som kan bringe Bob fra den ene ende af en bane til den anden. Omvandrende vækkeure og køtere, som vækker Bob, hvis han render ind i dem. Og afgrunde der til tider kan bygges broer over ved at placere en stor blå fisk.

Back to Bed er på den måde et klassisk puzzle-spil. Og i de øjeblikke hvor det er allerbedst designet, giver løsningen på en bane denne her lille aha-oplevelse, som løfter spillet til at være en sand perle. 

Steam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere