Artikel top billede

Dansk indie-spil er en sand perle

Med base i Aalborg er det lykkedes at skabe et klassisk og dejligt puzzle-spil, som er ganske enkelt: Send søvngængeren Bob på hovedet i seng.

Bob er søvngænger. Nat efter nat vandrer han ind i sine egne drømmes surrealistiske landskaber, mens han skridt for skridt har kurs mod landskabets uendelige afgrunde - eller endnu værre, de larmende vækkeure, glubske køtere eller hvaler på skinner, som også befolker hans indre univers.

Det er kun dig, hans underbevidsthed, i form af et mærkværdigt hundelignende væsen, som kan få Bob sikkert tilbage i seng, uden han vågner op undervejs til de skønne dyner.

Fra studieprojekt til professionelt spil

Back to Bed er lavet af spilfirmaet Bedtime Digital Games, der har base i Aalborg. Men oprindeligt er spillet udsprunget af spiluddannelsen DADIU i 2011, hvor det var resultatet af en seks ugers studieproduktion.

Konceptet fik ros og en del af folkene bag valgte at arbejde videre med det. I den første lange tid var Back to Bed imidlertid mest et hobby eller fritidsprojekt for de på det tidspunkt op imod 18 mennesker, som var involveret i spillet.

Crowdfunding-kampagner, først på danske Booomerang, og siden på amerikanske Kickstarter gav midler til at fortsætte produktionen, mens en professionalisering af selve firmakonstruktionen sidste år, så kun en håndfuld mennesker i stedet kunne arbejde fuldtids med spiludviklingen, har flyttet Back to Bed fra et at være et hobbyprojekt til en mere kommerciel spilproduktion med tilhørende finish.

Dali møder Escher

Visuelt trækker Back to Bed inspiration fra M.C. Eschers velkendte trappelandskaber med forskruede perspektiver og tilsætter så et stænk af Salvador Dalis surrealisme. Hvilket suppleres af en lydside, der i sine baglænsforvrængede talestumper er et klart nik til tv-serien Twin Peaks.

Spilmekanikken er forbløffende enkel. Når Bob støder ind i noget, drejer han til højre - det er så underbevidsthedens opgave at placere grønne æbler, så Bob til sidst ender tilbage i sin seng. Der er selvfølgelig sjældent nok æbler til, at Bob kan komme sikkert frem, så de skal flyttes undervejs ligesom landskabernes forhindringer skal udnyttes.

Det enkle krydres så med portaler, som kan bringe Bob fra den ene ende af en bane til den anden. Omvandrende vækkeure og køtere, som vækker Bob, hvis han render ind i dem. Og afgrunde der til tider kan bygges broer over ved at placere en stor blå fisk.

Back to Bed er på den måde et klassisk puzzle-spil. Og i de øjeblikke hvor det er allerbedst designet, giver løsningen på en bane denne her lille aha-oplevelse, som løfter spillet til at være en sand perle. 

Steam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere