Artikel top billede

Stor opdatering på vej til Mac-computere

Apple er på trapperne med den sidste stor-opdatering af Mavericks. Det blot tre år gamle OS X Lion kan nærme sig pensions-alderen. Få overblikket over Apples kommende opdateringer her.

Apple er på trapperne med OS X Mavericks 10.9.5 og har netop udgivet den fjerde beta af 10.9.5, der har fået navnet '13F18.'

Det regnes for relativt sikkert, at 10.9.5 bliver den sidste planlagte opdatering af styresystemet fra Apple med fokus på performance- og stabilitets-forbedringer.

Derefter vil Apple efter alt at dømme kun udsende sikkerhedsopdateringer og sikkerheds-patches, hvis der opdages sikkerhedshuller i styresystemerne.

I hvert fald har Apple praksis for at stoppe opdateringerne af styresystemerne ved version X.X.5. Dette er sket med både Lion OS X 10.7 og Mountain Lion 10.8.

Apple har sædvanen tro ikke meldt det mindste ud om, hvornår den endelige version af Mavericks 10.9.5 bliver frigivet.

Apple har tidligere meldt ud, at selskabet vil frigive Mavericks efterfølger, Yosemite OS X 10.10, i slutningen af oktober.

Du kan læse mere om Yosemite her: Apples nye Yosemite-styresystem: Sådan fungerer det

I løbet af september

Derfor er det sandsynligt, at selskabet for at undgå karambolage vil udsende opdateringen til Mavericks i løbet af september.

Udsendelses-dagen vil samtidig markere afslutningen for udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Lion OS X 10.7, hvis Apple vælger at fastholde sin hidtidige praksis.

Apple udsendte nemlig sidste år selskabets sidste sikkerhedsopdatering til OS X 10.6 Snow Leopard samme dag, som Mountain Lion 10.8.5 blev lanceret.

Apple hidtidige praktik har været alene at udsende sikkerhedsopdateringer til de tre seneste versioner af OS X, hvilket vil betyde, at udsendelsen af Yosemite vil betyde afslutningen for OS X Lion, der blev lanceret i sommeren 2011.

Intet er imidlertid sikkert, at da Apple i modsætning til andre software-producenter er meget hemmelighedsfuld med sin support-praksis, hvilket åbner for gætterier om, hvorvidt folks styresystemer fortsat vil blive understøttet eller ej.

Imod beslutningen om at lade Lion pensionere er, at styresystemet kun er tre år gammelt. Til sammenligning er Microsofts praksis at understøtte styresystemer i 10 år.

Lion kører på omkring hver 10. aktive Mac-computer, og bruger-andelen falder støt.

Det er så lidt, at Apple efter alt dømme vil være ligeglad. I hvert fald havde Snow Leopard en omkring dobbelt så stor brugerandel, da Apple aflivede systemet i fjor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere