Artikel top billede

Stor opdatering på vej til Mac-computere

Apple er på trapperne med den sidste stor-opdatering af Mavericks. Det blot tre år gamle OS X Lion kan nærme sig pensions-alderen. Få overblikket over Apples kommende opdateringer her.

Apple er på trapperne med OS X Mavericks 10.9.5 og har netop udgivet den fjerde beta af 10.9.5, der har fået navnet '13F18.'

Det regnes for relativt sikkert, at 10.9.5 bliver den sidste planlagte opdatering af styresystemet fra Apple med fokus på performance- og stabilitets-forbedringer.

Derefter vil Apple efter alt at dømme kun udsende sikkerhedsopdateringer og sikkerheds-patches, hvis der opdages sikkerhedshuller i styresystemerne.

I hvert fald har Apple praksis for at stoppe opdateringerne af styresystemerne ved version X.X.5. Dette er sket med både Lion OS X 10.7 og Mountain Lion 10.8.

Apple har sædvanen tro ikke meldt det mindste ud om, hvornår den endelige version af Mavericks 10.9.5 bliver frigivet.

Apple har tidligere meldt ud, at selskabet vil frigive Mavericks efterfølger, Yosemite OS X 10.10, i slutningen af oktober.

Du kan læse mere om Yosemite her: Apples nye Yosemite-styresystem: Sådan fungerer det

I løbet af september

Derfor er det sandsynligt, at selskabet for at undgå karambolage vil udsende opdateringen til Mavericks i løbet af september.

Udsendelses-dagen vil samtidig markere afslutningen for udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Lion OS X 10.7, hvis Apple vælger at fastholde sin hidtidige praksis.

Apple udsendte nemlig sidste år selskabets sidste sikkerhedsopdatering til OS X 10.6 Snow Leopard samme dag, som Mountain Lion 10.8.5 blev lanceret.

Apple hidtidige praktik har været alene at udsende sikkerhedsopdateringer til de tre seneste versioner af OS X, hvilket vil betyde, at udsendelsen af Yosemite vil betyde afslutningen for OS X Lion, der blev lanceret i sommeren 2011.

Intet er imidlertid sikkert, at da Apple i modsætning til andre software-producenter er meget hemmelighedsfuld med sin support-praksis, hvilket åbner for gætterier om, hvorvidt folks styresystemer fortsat vil blive understøttet eller ej.

Imod beslutningen om at lade Lion pensionere er, at styresystemet kun er tre år gammelt. Til sammenligning er Microsofts praksis at understøtte styresystemer i 10 år.

Lion kører på omkring hver 10. aktive Mac-computer, og bruger-andelen falder støt.

Det er så lidt, at Apple efter alt dømme vil være ligeglad. I hvert fald havde Snow Leopard en omkring dobbelt så stor brugerandel, da Apple aflivede systemet i fjor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere