Artikel top billede

Kontroversiel privat-taxa-tjeneste frigiver kode: Nu kan du indbygge Uber overalt og i alt

Med ny løsning fra den kontroversielle privat-taxa-tjeneste Uber kan hoteller, restauranter og andre med et snuptag indbygge Uber i egne løsninger. Nogle af verdens helt store hotel- og cafekæder er med. Og du er inviteret.

Det kontroversielle og for tiden meget hotte online-taxa-tjeneste Uber sender sin allerførste API på gaden.

API står for 'application programming interface' og er kode, der gør det muligt nemt at embedde Uber-tjenesten i egne apps.

Ideen med Uber - der truer med at gøre alvorlige indhug i den etablerede taxa-industris forretningsgrundlag - er at sætte private chauffører og folk med kørsels-behov i kontakt med hinanden via Ubers app. Kunderne kan betale chaufføren via Uber-app'en.

Ideen med API'en er at gøre det muligt for eksempelvis hoteller, biografer, restauranter og lignende at tilføje en knap i deres egne applikationer, der straks sender relevante data til Uber samt åbner Uber-app'en, som betalingen kan gå igennem.

Ifølge selskabet vil man eksempelvis med API'en med et enkelt klik kunne sende destinations-adresse til Uber, modtage opsamlings-tid samt estimeret pris og få adgang til køre-historik og lignende.

Det betyder, at man med et enkelt klik fra en restaurant eller et hotels applikation vil kunne tilkalde en Uber-bil og endda få en estimeret pris at vide.

Uber har allerede aftaler på plads med 11 partnere, der vil indlemme Uber-funktionaliteten i deres egne applikationer.

De tæller blandt andre Hinge, Hyatt Hotels & Resorts, Starbucks, TripAdvisor og United Airlines.

Tjenesten bedyrer, at alle applikationer, der indeholder et landkort på en eller anden måde, kan få fordele af Uber-API'en.

"Any app with a map is a potential Uber API-partner," som det hedder.

Buldrer frem

Uber-tjenesten findes for tiden i omkring 150 byer i 50 lande verden over, hvor private chauffører melder sig til og dernæst stævner ud for at samle kunder op.

Tjenesten er buldret frem med hastige skridt siden lanceringen i 2009 og blev for nylig vurderet til at have en markedspris i omegnen af 100 milliarder kroner

Tjenesten har mødt modstand fra den etablerede taxa-industri mange af de steder, hvor den er dukket op.

Også herhjemme er der bekymring over tjenesten, der angiveligt har åbnet et udviklingskontor i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stor mystik om taxa-gigants indtog i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere