Artikel top billede

Sådan kårer Computerworld Danmarks dygtigste it-virksomheder

Laveste score er bedst i Top 100. Her får du forklaringen på udregningsmetoden.

Hvert år kårer Computerworld Danmarks dygtigste it-virksomheder. Det har vi gjort siden 1996, og kåringen sker på baggrund af selskabernes regnskabstal.

Computerworlds Brancheguide med over 1.300 it-virksomheder fordelt på 23 underkategorier danner baggrund for udvælgelsen.

Men kun virksomheder med en årsomsætning på over 20 millioner kroner i seneste regnskab og selskaber, der opgiver en række andre nødvendige nøgletal, går videre og deltager i selve Top 100-undersøgelsen. I år opfyldte 181 it-virksomheder kriterierne for at være med.

Nummer et i hver af de 23 underkategorier tildeles i øvrigt som sædvanlig en specialpris.

Derfor bruger vi moderselskabstal

Beregningerne i Top 100 er baseret på offentligt tilgængelige regnskabsdata leveret af Dansk Regnskabsanalyse. Af produktionstekniske årsager kan det ske, at enkelte virksomheder ikke er med, fordi virksomhedernes trykte regnskab, som var tilgængeligt fra de danske myndigheder, endnu ikke var indtastet hos Dansk Regnskabsanalyses underleverandør, da Top 100-analysen blev udført.

I analysen anvender vi udelukkende moderselskabstal og altså ikke koncerntal. Det gør vi for at undgå, at eventuelle datterselskaber i undersøgelsen påvirker resultatet ved at tælle med flere gange. Samtidig undgår vi regnskabsdata fra virksomheder, som slet ikke hører til i branchen.

Fire målepunkter

Alle de medvirkende virksomheder skal - ud over omsætning - oplyse antal ansatte, resultat af primær drift, aktiver og omsætning året før.

Det er nemlig disse data, der indgår i beregning af effektivitetetsgrad, vækst i omsætning, afkastningsgrad og overskudsgrad

Vinderen er den virksomhed, der opnår den laveste såkaldte Sovereignscore, som er summen af placeringer på de fire måleparametre.

Den bedst mulige Sovereignscore er altså fire, der ville være udtryk for, at virksomheden var branchens nummer et på alle fire måleparametre.

Sidste års vinder, API Maintenance Systems, fik en Sovereign-score på 60. Året før vandt Siemens Industry Software med Sovereign-scoren 42.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere