Artikel top billede

Tidligere TDC-folk melder sig ind i kampen om ny digital signatur

En gruppe tidligere TDC-folk melder sig ind i kampen om den næste generations digitale signatur, der løber af stablen i 2017

Den danske virksomhed Signaturgruppen vil være med i kampen om den digitale signatur, der skal afløse NemID og som går i udbud i 2017, skriver Børsen.

Signaturgruppen blev stiftet i 2006 af fire tidligere TDC-folk og samarbejder i dag med 71 kommuner om løsninger til NemID.

Selskabet mener imidlertid, at den digitale signatur kan gøres smartere - ikke mindst når det gælder løsninger større virksomheder, kommuner, regioner og lignende store organisationer.

Her mener selskabet, at der er brug for større rettighedsstyring - eksempelvis når en medarbejder skal tjekke moms, hvilket i dag ifølge Børsen er en rettighed, der skal styres via andre systemer.

"Vi vil gerne automatisere det over en årrække, så der kan komme en rettighedsstyring integreret til medarbejdersignaturen, og virksomhederne kan styre de her rettigheder bedre selv," siger direktør Morten Storm Petersen til Børsen.

Samtidig mener Signaturgruppen, at en del af markedet godt kan bære sig selv uden en offentlig aftale, således at det kan blive muligt at arbejde med en fleksibel infrastruktur med flere leverandører, fortæller Morten Storm Petersen til avisen.

Der er fortsat lang tid til udbuddet, og Signaturgruppen vil derfor endnu ikke afvise muligheden for, at selskabet eksempelvis vil indgå i et konsortium med den nuværende eneleverandør, Nets DanID, når udbuddet nærmer sig.

Digitaliseringsstyrelsen venter at være klar med de konkrete kravspecifikationer til den kommende udbudsrunde i begyndelsen af 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.