Artikel top billede

Tidligere TDC-folk melder sig ind i kampen om ny digital signatur

En gruppe tidligere TDC-folk melder sig ind i kampen om den næste generations digitale signatur, der løber af stablen i 2017

Den danske virksomhed Signaturgruppen vil være med i kampen om den digitale signatur, der skal afløse NemID og som går i udbud i 2017, skriver Børsen.

Signaturgruppen blev stiftet i 2006 af fire tidligere TDC-folk og samarbejder i dag med 71 kommuner om løsninger til NemID.

Selskabet mener imidlertid, at den digitale signatur kan gøres smartere - ikke mindst når det gælder løsninger større virksomheder, kommuner, regioner og lignende store organisationer.

Her mener selskabet, at der er brug for større rettighedsstyring - eksempelvis når en medarbejder skal tjekke moms, hvilket i dag ifølge Børsen er en rettighed, der skal styres via andre systemer.

"Vi vil gerne automatisere det over en årrække, så der kan komme en rettighedsstyring integreret til medarbejdersignaturen, og virksomhederne kan styre de her rettigheder bedre selv," siger direktør Morten Storm Petersen til Børsen.

Samtidig mener Signaturgruppen, at en del af markedet godt kan bære sig selv uden en offentlig aftale, således at det kan blive muligt at arbejde med en fleksibel infrastruktur med flere leverandører, fortæller Morten Storm Petersen til avisen.

Der er fortsat lang tid til udbuddet, og Signaturgruppen vil derfor endnu ikke afvise muligheden for, at selskabet eksempelvis vil indgå i et konsortium med den nuværende eneleverandør, Nets DanID, når udbuddet nærmer sig.

Digitaliseringsstyrelsen venter at være klar med de konkrete kravspecifikationer til den kommende udbudsrunde i begyndelsen af 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere