Artikel top billede

Tidligere TDC-folk melder sig ind i kampen om ny digital signatur

En gruppe tidligere TDC-folk melder sig ind i kampen om den næste generations digitale signatur, der løber af stablen i 2017

Den danske virksomhed Signaturgruppen vil være med i kampen om den digitale signatur, der skal afløse NemID og som går i udbud i 2017, skriver Børsen.

Signaturgruppen blev stiftet i 2006 af fire tidligere TDC-folk og samarbejder i dag med 71 kommuner om løsninger til NemID.

Selskabet mener imidlertid, at den digitale signatur kan gøres smartere - ikke mindst når det gælder løsninger større virksomheder, kommuner, regioner og lignende store organisationer.

Her mener selskabet, at der er brug for større rettighedsstyring - eksempelvis når en medarbejder skal tjekke moms, hvilket i dag ifølge Børsen er en rettighed, der skal styres via andre systemer.

"Vi vil gerne automatisere det over en årrække, så der kan komme en rettighedsstyring integreret til medarbejdersignaturen, og virksomhederne kan styre de her rettigheder bedre selv," siger direktør Morten Storm Petersen til Børsen.

Samtidig mener Signaturgruppen, at en del af markedet godt kan bære sig selv uden en offentlig aftale, således at det kan blive muligt at arbejde med en fleksibel infrastruktur med flere leverandører, fortæller Morten Storm Petersen til avisen.

Der er fortsat lang tid til udbuddet, og Signaturgruppen vil derfor endnu ikke afvise muligheden for, at selskabet eksempelvis vil indgå i et konsortium med den nuværende eneleverandør, Nets DanID, når udbuddet nærmer sig.

Digitaliseringsstyrelsen venter at være klar med de konkrete kravspecifikationer til den kommende udbudsrunde i begyndelsen af 2015.
IT-JOB

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere