Artikel top billede

Smartcard-kartel knaldet af EU: Får bøde på en milliard kroner

Flere af verdens største smartcard-producenter har i årevis holdt priserne kunstigt i vejret efter aftale.

Samsung, Philips og Infineon må til lommerne og hoste op med en milliard kroner i bøde til EU for ulovlig kartel-dannelse på smartcard-markedet.

Bøden er blevet udstedt til de tre selskaber af EU-kommissionen.

De tre selskaber skal betale for i årevis at have afstemt deres priser efter hinanden, så de derved har undgået priskrig og dermed følgende prispres på smartcard-markedet.

Også smartcard-producenten Renesas - dengang ejet af Hitachi og Mitsubishi - har været en del af kartellet, men Renesas slipper for bøde, fordi selskabet har løftet sløret for aftale-komplekset for EU, der indtil Renesas meldte sig, ikke havde nogen anelse om, at der var aftalte priser på det europæiske smartcard-marked.

Kartellet var aktivt fra september 2003 til september 2005, da EU gik ind i sagen.

Smartcards er de chip-kort, der blandt andet anvendes som SIM-kort i smartphones, som kontokort, kreditkort, identitets-kort, tv-kort og meget andet.

EU's konkurrencekommissær, Joaquín Almunia, siger, at det er 'afgørende, at virksomhederne fokuserer deres indsats på at udkonkurrere rivalerne via innovation og ved at levere de bedste produkter."

De pågældende selskaber har udvekslet oplysninger om priser, kontrakt-forhandlinger, produktions-kapacitet og meget andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere