Artikel top billede

Radiosender til Internet of Things: På størrelse med en myre og koster næsten ingenting

En lillebitte radiosender til næsten ingen penge og uden batteri kan for alvor sætte skub i Internet of Things.

En lillebitte radio på størrelse med en myre - og som næsten intet koster.

Sådan er den seneste frembringelse fra en gruppe forskere fra det amerikanske Stanford University, som netop har præsenteret den lillebitte radio.

Den er bygget oven på et lille stykke silicium og måler blot et par mm på hvert led. Hertil kommer, at forskerne vurderer, at den vil koste blot ganske få øre at fremstille, hvis den bliver sat i masseproduktion.

Den lille størrelse skyldes ikke mindst, at radiosenderen ikke er udstyret med batteri.

Dens energibehov er nemlig så lille, at den kan køre på energi, som den 'høster' fra sine omgivelser via de elektromagnetiske bølger, der udgår fra antenner og lignende.

Forskerne ser store muligheder for den lille radio, som de forestiller sig anvendelig i en række forskellige produkter, der i de kommende år vil blive udstyret med sensorer og lignende og koblet på internettet via massevis af lignende små radiosendere.

Den lille radio-chip vil køre i 24 Ghz og 60 Ghz-båndene, hvilket betyder, at den vil kunne transmittere på ganske korte distancer - 10-30 centimeter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere