Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Radiosender til Internet of Things: På størrelse med en myre og koster næsten ingenting

En lillebitte radiosender til næsten ingen penge og uden batteri kan for alvor sætte skub i Internet of Things.

En lillebitte radio på størrelse med en myre - og som næsten intet koster.

Sådan er den seneste frembringelse fra en gruppe forskere fra det amerikanske Stanford University, som netop har præsenteret den lillebitte radio.

Den er bygget oven på et lille stykke silicium og måler blot et par mm på hvert led. Hertil kommer, at forskerne vurderer, at den vil koste blot ganske få øre at fremstille, hvis den bliver sat i masseproduktion.

Den lille størrelse skyldes ikke mindst, at radiosenderen ikke er udstyret med batteri.

Dens energibehov er nemlig så lille, at den kan køre på energi, som den 'høster' fra sine omgivelser via de elektromagnetiske bølger, der udgår fra antenner og lignende.

Forskerne ser store muligheder for den lille radio, som de forestiller sig anvendelig i en række forskellige produkter, der i de kommende år vil blive udstyret med sensorer og lignende og koblet på internettet via massevis af lignende små radiosendere.

Den lille radio-chip vil køre i 24 Ghz og 60 Ghz-båndene, hvilket betyder, at den vil kunne transmittere på ganske korte distancer - 10-30 centimeter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere