Artikel top billede

Radiosender til Internet of Things: På størrelse med en myre og koster næsten ingenting

En lillebitte radiosender til næsten ingen penge og uden batteri kan for alvor sætte skub i Internet of Things.

En lillebitte radio på størrelse med en myre - og som næsten intet koster.

Sådan er den seneste frembringelse fra en gruppe forskere fra det amerikanske Stanford University, som netop har præsenteret den lillebitte radio.

Den er bygget oven på et lille stykke silicium og måler blot et par mm på hvert led. Hertil kommer, at forskerne vurderer, at den vil koste blot ganske få øre at fremstille, hvis den bliver sat i masseproduktion.

Den lille størrelse skyldes ikke mindst, at radiosenderen ikke er udstyret med batteri.

Dens energibehov er nemlig så lille, at den kan køre på energi, som den 'høster' fra sine omgivelser via de elektromagnetiske bølger, der udgår fra antenner og lignende.

Forskerne ser store muligheder for den lille radio, som de forestiller sig anvendelig i en række forskellige produkter, der i de kommende år vil blive udstyret med sensorer og lignende og koblet på internettet via massevis af lignende små radiosendere.

Den lille radio-chip vil køre i 24 Ghz og 60 Ghz-båndene, hvilket betyder, at den vil kunne transmittere på ganske korte distancer - 10-30 centimeter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere