Artikel top billede

Analytiker tvivler på Apple Watch: Derfor vil det ikke storsælge

Apple Watch bliver ikke en storsællert af den helt tunge kaliber, der kan løfte Apple til nye højder, lyder det fra en Forrester-analytiker.

Sidste uges mest omtalte produktlancering, Apple Watch, har fået blandede modtagelser.

Det lille computer-ur ser lækkert ud og har masser af smarte funktioner.

Men for det første rammer det først markedet i 2015, og for det andet er der mange, der tvivler på, at det vil kunne løfte selskabet Apple til nye højder, som det skete med både iPhone og iPad.

Forrester-analyker George Colony skriver, at Apple Watch er et smukt ur - men et niche-produkt.

"Jeg estimerer, at kun 10 procent af de 250 millioner iPhone-brugere på verdensplan vil købe Apple Watch," vurderer han.

Det vil give Apple en Watch-omsætning på 8 til 12 milliarder dollar for Apple, og selv om det immervæk også er en slat penge, skal det sættes i forhold til den kolossale forretning, Apple-koncernen er i dag.

"... ikke ringe, men næppe det "gennembrud" eller "nye kapitel", som man hævder fra Cupertino-scenen," skriver George Colony.

Derfor er det kun et niche-produkt

Han argumenterer for sine vurderinger i et indlæg, som du kan læse i fuld længde her. Budskaberne er kort fortalt: 

- For mange føles det unødvendigt at skulle bære rundt på to enheder. I det tilfælde vil man holde fast i iPhonen og ikke investere i et Apple Watch.

- Et ur er et meget kulturelt og følelsesmæssigt valg, og det handler om mode og om at sende signaler. Kan et smartwatch det, selv når der findes forskellige remme til, som det er tilfældet med Apple Watch?

- Mange mennesker bryder sig stadig ikke om at bære elektronik direkte på kroppen af frygt for blandt andet radiosignaler.

- Prisen er relativ høj.

George Colony fra Forrester når derfor frem til denne konklusion:

"Apple Watch? Som Samsung og Sony allerede har vist på markedet, vil uret appellere til et begrænset Apple-segment, men ikke til størstedelen af kunderne."

Læs også:

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Så kom Apple Watch: Her er overblikket over alle de nyeste smartwatches




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere