Artikel top billede

Vigtig Apple-udgivelse til iOS 8 sendt til hjørne i sidste sekund

Apple bremser i sidste øjeblik udsendelsen af det vigtige HealthKit-framework, der ellers skulle udrulles sammen med iOS 8.

Apples ellers længe ventede HealthKit-framework bliver forsinket og kan ikke leveres sammen med iOS 8, der netop nu bliver rullet ud til verdens iPhones.

Problemet: Apple har øjeblikke før lanceringen fundet en bug i frameworket, som dermed ikke kan udsendes til udviklerne.

HealthKit spiller ellers en vigtig rolle i Apples netop udsendte opdatering, iOS 8, som Apple blandt andet benytter sig til at tvangsinstallere sundheds- og firnessapp'en Health på din iPhone.

HealthKit er udvikler-frameworket bag Health-appen.

Det betyder, at udviklerne med HealthKit kan udvikle særlige apps, der retter sig mod Health-app'en - eksempelvis apps, der bygger på forskellige kropsdata og lignende.

Med forsinkelsen bliver dette arbejde sat på stand by allerede inden, at udviklerne er kommet i gang med at kigge på nye ideer til Health-app'en.

Kan udveksle data

Det er ideen, at HealthKit blandt andet kan anvendes til at trække data ind fra både apps og devices - eksempelvis Apples Smartwatch - så de kan anvendes i ny-udviklede apps.

Eksempelvis vil man via HealthKit kunne trække data ud fra en ernæringsapp til eksempelvis trænings-apps, så trænings-app'en ved, hvor mange kalorier brugeren indtager dagligt, ligesom det eksempelvis vil være muligt automatisk at sende blodtryk og lignende, der kan måles via wearable-teknologi til lægen eller lignende.

"Vi arbejder så hurtigt som muligt på at reparere bug'en med en kommende software-opdatering. Vi håber, at vi kan have HealthKit-apps klar ved udgangen af måneden," lyder det i en meddelelse fra Apple.

Flere udviklere havde ellers planlagt at lancere nye versioner af deres apps baseret på HealthKit allerede sammen med frigivelsen af iOS 8, som du kan læse mere om her: Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8

Læs også:

Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8

Apples plan: En kæmpe-sværm af nye og innovative apps på vej til dig

Derfor er iOS 8 en kæmpe-nyhed for for app-udviklerne

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?

Her er de vigtige erhvervsfunktioner i iOS 8 til iPhone og iPad

Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac'en for alvor flette fingre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere