Artikel top billede

Danmarks bedste konsulenthus: Derfor skal du dyrke dine helte

Top 100: Danmarks bedste it-konsulentfirma vil have "røvkloge" medarbejdere. Blandt andet derfor dyrker virksomheden en række helt særlige helte.

Når du besøger det danske it-konsulentfirma Implement Consulting Groups hjemmeside, finder du et bemærkelsesværdigt punkt på siden. 

Et punkt, der ikke handler om virksomhedens ydelser eller kunder.

I stedet handler det om virksomhedens "helte"

"Our Heroes" hedder punktet.

Her finder du en oversigt over folk, som mange måske ikke vil opfatte som helte i den klassiske forstand.

Til gengæld er de både helte og vigtige ledestjerner for Implement Consulting Groups ansatte, kunder og ikke mindst virksomhedens egen direktør, Niels Ahrengot. 

Det er ikke filmstjerner, kunstnere eller business-ikoner som Steve Jobs eller Richard Branson. 

I stedet er det højt estimerede professorer og forskere inden for management-verden.

"I min optik er man en ignorant, hvis man ikke hele tiden er på udkig og jagt efter folk, som det er værd at lade sig inspirere af. Det er jo grundlaget for al læring," siger Niels Ahrengot, da Computerworld spørger ham, hvorfor det er vigtigt at have helte. 

Og netop læring er et nøgleord for Implement Consulting Group, der netop blevet kåret som det bedste konsulentfirma i it-branchen i forbindelse med Computerworlds årlige Top 100-event. 

De klogeste og dygtigste 

Niels Ahrengot fortæller, at virksomheden har som målsætning, at den skal have de klogeste og dygtigste medarbejdere i hele branchen.

Blandt andet derfor satser virksomheden ganske massivt på intern kompetenceudvikling.

Her er der især to årlige arrangementer, der særligt skiller sig ud. 

Det ene er et såkaldt "thought leader-arrangement" for virksomhedens kunder, og det andet er Implement University for virksomhedens ansatte.

Til begge arrangementer kommer nogle af virksomhedens management-helte og underviser og inspirerer. 

Her har Implement Consulting Group blandt andet haft besøg af managementeksperterne Gary Hamel og Donal Sull.

Den mest berømt gæst af dem alle er dog formodentligt Clayton Christensen, der er blevet verdensberømt for bogen The Innovators Dilemma, og som i 2014 talte til virksomhedens Thought Leader-arrangement, der blev afholdt i Danmarks Radios koncertsal. 

"Mit største forbillede"

Den af virksomhedens helte, der har tjent som den største inspiration for Niels Ahrengot er dog management-eksperten Roger Martin, der har deltaget i Implements-arrangmenter i 2011 og 2012. 

Ifølge Niels Ahrengot sætter Roger Martin fingeren på et ømt punkt i mange virksomheder, når han slår fast, at strategi og eksekvering ikke kan adskilles.

I nogle virksomheder er strategien forbeholdt direktionen, mens eksekveringen overlades til de menige medarbejdere. 

"Men det er en tankegang, der hører industrisamfundet til og ikke noget, der virker i en moderne vidensøkonomi. Strategi er noget, der skal laves på alle niveauer i virksomheden, og du er derfor nød til at give folk en større grad af lokal indflydelse, end de fleste typisk gør, når de planlægger forandringer. Det er noget som rigtig mange af os - inklusiv os selv - ofte glemmer," siger han

Røvbegavede medarbejdere

Ifølge Niels Ahrengot er det dog ikke nok alene at invitere "the best and the brightest" fra management-verdenen indenfor i virksomheden, hvis man som Implement Consulting Group" har en ambition om at have branchens skarpeste konsulenter. 

Han forklarer, at virksomhedens også målrettet går efter at hyre de absolut skarpeste og mest intelligente ansøgere. 

"De skal ganske enkelt være røvbegavede," siger han bramfrit. 

Og hvordan sikrer I jer helt konkret, at de er det? 

"Vi har nogle meget høje standardiserede krav til, hvem som vi tager ind i organisationen. Det vil sige du skal have en lang videregående uddannelse med et rigtigt godt resultat, og  du skal have en dyb funktionel erfaring," siger Niels Ahrengot, der forklarer, at han selv er involveret i alle nyansættelser i virksomheden. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.