Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ny grafik-gamerchip fra Nvidia: Så vild er den

Nvidia er klar med splinternye grafikprocessorer, der for alvor kan sætte skuib i gaming-oplevelsen.

Chipproducenten Nvidia lover både klarere billeder og langt skarpere special-effekter med selskabets nye grafikprocessorer, som selskabet kalder for dets nye flagskibs-produkter.

De nye gamerchip hedder GeForce GTX 980 og 970 og er Nvidias hidtil hurtigste GeForce-GPU'er til desktop-computere.

Der kommer knald på, og prisen bliver derefter. GTX 980 kommer i USA til at koste omkring 3.200 kroner, mens GTX 970 kommer til at koste et par tusind kroner. Herhjemme bliver prisen forventeligt højere.

Nvidia forventer imidlertid, at målgruppen - high-end gamere, der spiller i 4K - hellere end gerne vil betale prisen for turbo-GPU'erne.

Selskabet forventer også, at de nye GeForce-produkter vil kunne sætte skub i virtual reality-gaming via headset.

Fem teraflops

Ifølge Nvidia bygger GTX GPU'erne på anden generations Maxwell-arkiteturen.

GTX 980 bliver i stand til at levere en performance på fem teraflops. Den har 2.048 processor-kerner og kan clockes til et maksimal hastighed på 1,2GHz.

GTX 970 med 1.664 kerne og en maksimal clock-speed på 1,17GHz har en maksimal performance på fire teraflops, oplyser Nvidia.

Ifølge selskabet har begge GPU'erne 4GB GDDR5-hukommelse og understøtter den nye HDMI 2.0-standard, der understøtter 4K.

Scott Herkelmann fra Nvidia siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de nye GPU'er også er bygget til at forbedre billed-kvaliteten på low-end spil.

Processorerne kan nemlig levere billeder i 4K-kvalitet to 1080p-skærme ved at filtrere og forbedre kvaliteten i billedernes pixels.

Det sker ved hjælp af en ny teknologi, som Nvidia kalder Dynamic Super Resolution.

En anden ny teknologi i GPU'erne er den såkaldte Voxel Global Illumination, der får lys til at se mere autentisk ud i spil og lignende.

Eksempelvis vil GPu'erne dynamisk kunne gengive den måde, hvorpå lys fra en pære reflekteres på en væg eller andre overflader i et rum eller hvordan sollys reflekteres på forskellig måde på forskellige overflader.

Normalt er virtuelt lys noget, der kan trække tænder ud på processorerne, men Nvidia har i de nye GeForce udviklet teknologier, der fjerner noget af belastningen fra selve GPU'erne.

Med Voxel vil det ligeledes blive nemmere for spil-udviklere at definere lys-effekter, når de skriver på et spil, oplyser Nvidia.

Nvidias hovedkonkurrent på GPU-markedet er Advanced Micro Devices. De nye GTX GPU'er konkurrerer direkte med AMD's nyeste Radeon R9 grafik-chip.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.