Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

SAP betaler 50 milliarder kroner for underskuds-ramt cloud-firma

SAP betaler 50 milliarder kroner for underskuds-ramte Concur i et af de største opkøb i cloud-industrien nogensinde. Det er der en grund til.

SAP vil betale næsten 50 milliarder kroner for det amerikanske software-selskabe Concur, der er specialiseret i at udvikle cloudbaserede rejseafregnings-løsninger til erhvervslivet.
Concur - der blev grundlagt i 1993 - har omkring 4.200 medarbejdere og en omsætning i omegnen af fire milliarder kroner om året.

Det gør opkøbet til et af de største i cloud-industrien nogensinde.

Centralt for SAP er det, at Concur er et cloud-baseret selskab.

SAP har i de senere år for alvor kastet sig ind i kampen om cloud-markedet, som også Microsoft og Oracle satser stort på.

SAP henter imidlertid fortsat en stor del af sin forretning gennem sin klassiske forretningsmodel, hvor SAP-løsningerne - som dækker en bred vifte af services og tjeneser - integreres direkte i kundernes computer-systemer.

Kæmpeomsætning

Med opkøbet står det forenede SAP og Concur til at få en betydelig omsætning på cloud-løsninger, ligesom SAP står til at få mere end 50 millioner cloud-brugere.

Concur står også bag rejse-løsningen TripIt.

Ifølge SAP's topchef, Bill McDermott, bliver SAP med opkøbet en fuld 'business network company,' da SAP med opkøbet af Concur og de tidligere opkøb, Ariba B2B (supply chain management), danskledede SuccesFactors (human capital-styring) og Fieldglass (leverandørstyring), er ved at have en komplet portefølje af cloudbaserede løsninger til erhvervslivet.

Giver underskud

Concur giver imidlertid underskud, og selskabet har i et års tid i hemmelighed angiveligt bejlet til forskellige mulige købere - inklusive SAP og opkøbsivrige Oracle.

Bill McDermott mener alligevel ikke, at en pris på 50 milliarder er for meget.

Til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau siger han, at prisen bygger på en forventning om vækst.

"Concur er i dag etableret i 10 lande og har salgsfolk i 190 lande. Mulighederne for kryds-salg, mersalg og vækst er så enorme," siger han.

Concur vil fortsat blive drevet som et selvstændigt selskab, men vil slippe for at skulle investere så mange penge i salg og marketing, som det er tilfældet i dag, fordi SAP lægger hele sin store motor bagved.

Bill McDermott betegner Concur som det 'mest uberørte' aktiv i cloud-industrien.

"Og her handler det ikke om, hvad man betaler, men om, hvad man gør med dette aktiv. Businesscasen for Concur er simpelthen den bedste businesscase, jeg nogensinde har forelagt en bestyrelse," siger han.

Han vurderer, at der ligger et meget stort milliard-potentiale i cloud-markedet, som SAP nu kan række ud efter med Concur som fremskudt post.

"Alle rejsende erhvervsfolk hader at udfylde rejsebilag," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.