Microsoft på vej med stor-ændring i Windows Update

Med Windows 10 indfører Microsoft en helt ny praksis i Windows Update.

Med lanceringen af Windows 10 ændrer Microsoft på den måde, som opdaterings-tjenesten Windows Update fungerer på.

Ændringerne træder i kraft, når Windows 10 formelt lanceres engang til næste år.

Du kan allerede nu downloade en testversion af Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her


Microsoft nævner kort ændringerne i den blog-post, hvor Windows 10 præsenteres, men analysehuset Gartner peger på, at der er tale om ganske markante ændringer i den måde, som Microsoft hidtil har udsendt sine opdateringer på.

Tre-delt plan
I blog-posten beskriver selskabet en ny tre-delt opdaterings-plan, der vil gøre det muligt for brugerne at vælge mellem tre forskellige opdaterings-cyklusser, der hver især sigter mod forskellige behov og karakteristika.

Den hurtigste sigter mod det, som Microsoft kalder for 'fast-moving consumerpace,' men selskabet kalder den langsomste for "lock-down tempo.'

Mellem disse to 'tracks' kommer der et mellem-niveau, som Microsoft endnu ikke har navngivet.

Dermed udvider Microsoft valgmulighederne for opdateringerne ganske betragteligt, da Windows Update hidtil har bestået af samme opdaterings-tilbud til alle - primært sikkerhedsopdateringer.

"Windows 10 blive leveret på en måde, der giver flere valgmuligheder og større fleksibilitet til virksomhederne. Det betyder, at virksomhederne vil kunne vælge den innovations-hastighed, der passer til hver enkelt gruppe af brugere frem for 'one size fits all,' skriver Jim Alkove fra Windows-teamet i blog-indlægget.

Revl og krat så hurtigt som muligt
Det hurtigste tempo i Windows 10-opdateringerne kommer til at indeholde alle opdateringer, så snart Microsoft er klar med dem - inklusive sikkerheds-patches, nye features og ændringer i bruger-interface, opgradering til eksempelvis Windows 10.1 og lignende.

Microsoft har da også tidligere bedyret, at kommende opdateringer til Windows vil blive leveret i hurtigere tempo og i mindre bidder end i dag via en kombination af den månedlige Patch Tuesday og Windows Update.

Microsoft forventer, at forbrugerne i stor stil vil benytte sig af dette hurtigste opdateringstempo.

Samme begejstring over et hurtigt opdaterings-tempo vil selskabet næppe se blandt virksomhederne, der tidligere på året i hvert fald brokkede sig højlydt, da Microsoft bad dem udrulle Windows 8.1 inden 30 dage, hvis de ville undgå at blive afskåret fra kommende sikkerheds-opdateringer.

Det kunne virksomhederne generelt ikke nå, og efter en del klager valgte Microsoft at forlænge tidsrummet til 120 dage.

Langsomt tempo med få opdateringer
I stedet er det sandsynligt, at virksomhederne vil kigge nærmere på det langsomme 'long term'-tempo, som Microsoft kalder for 'lock down for mission critical environments.'

Her vil virksomhederne alene modtage sikkerheds-opdateringer og kritiske opdateringer og altså ikke nye features, ændringer i bruger-interface og lignende.

Virksomhederne vil kunne håndtere disse opdateringer som sædvanlig via Windows Server Update Services og lignende tjenester.

Midt imellem kommer altså så en slags mellem-tempo, hvor Microsoft vil frigive revl og krat af opdateringer, men hvor brugeren har op til fire måneder til at installere dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.