Artikel top billede

Danskerne til Google: Luk 4.448 webadresser

Danskerne har henvendt sig til søgegiganten med 4.448 webadresser, som vi gerne vil slettet fra web-virkeligheden. Se hvor mange, der bliver fjernet.

I maj 2014 afsagde den Europæiske Unions Domstol en dom, der giver enkeltpersoner ret til at bede søgemaskiner, såsom Google, om at fjerne visse søgeresultater, som omhandler personen.

Domstolen afgjorde, at søgemaskinerne skal vurdere hver enkeltpersons anmodning om fjernelse, og at en søgemaskine kun må fortsætte med at vise visse resultater, hvis de er i offentlighedens interesse.

Det kan du læse mere om her: Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder

Du kan læse hele dommen her.

I Googles såkaldte transparency report kan du følge med i hvor mange anmodninger om fjernelse af webadresser, der er i en række lande, herunder i Danmark.

Siden lanceringen af Googles officielle anmodningsproces den 29. maj 2014 er det samlede antal webadresser, som enkeltpersoner med relationer til Danmark har bedt Google om at fjerne på 4.448 webadresser, hvilket er sket på foranledning af 1.489 anmodninger.

I de sager, der er afsluttet, er 56 procent blevet fjernet. 44 procent er ikke blevet fjernet.

Samlet set har Google fået krav om sletning af 498.737 webadresser i Europa på anmodning fra 146.357 henvendelser til søgegiganten.

I 58 procent af de behandlede sager er adresserne blevet fjernet,

Betingelser for at fjerne søgemateriale

Hvis du ønsker at indsende en anmodning om fjernelse af søgeresultater i henhold til den europæiske databeskyttelseslov, så skal du udfylde en webformular.

Herefter vil Google vurdere, om der er hold i din klage.

Når søgefirmaet behandler en anmodning om fjernelse af en webadresse vurderes i første omgang om resultaterne omfatter forældede eller unøjagtige oplysninger om personen.

Ligeledes vægter Google om der er en offentlig interesse i de oplysninger, der er tilbage i firmaets søgeresultater.

Det kan eksempelvis være om de vedrører finansiel svindel, professionel pligtforsømmelse, straffedomme eller din offentlige adfærd som embedsmand.

Google giver også et par eksempler på, hvad de fjerner, og hvad de ikke fjerner.

"En person anmodede os om at fjerne links til artikler på internettet, der omtaler hans afskedigelse på grund af seksuelle forbrydelser begået på jobbet. Vi fjernede ikke siderne fra søgeresultaterne," forklarer Google.

Et andet eksempel er denne sag:

"En person anmodede om, at vi fjerner tæt på 50 links til artikler om en pinlig privat udveksling, der blev offentliggjort. Siderne er blevet fjernet fra søgeresultaterne for hans navn."

Du kan se flere eksempler her.

Læs også:

Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder

Google risikerer bøde på 35 milliarder for unfair søgeresultater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere