Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Danskerne til Google: Luk 4.448 webadresser

Danskerne har henvendt sig til søgegiganten med 4.448 webadresser, som vi gerne vil slettet fra web-virkeligheden. Se hvor mange, der bliver fjernet.

I maj 2014 afsagde den Europæiske Unions Domstol en dom, der giver enkeltpersoner ret til at bede søgemaskiner, såsom Google, om at fjerne visse søgeresultater, som omhandler personen.

Domstolen afgjorde, at søgemaskinerne skal vurdere hver enkeltpersons anmodning om fjernelse, og at en søgemaskine kun må fortsætte med at vise visse resultater, hvis de er i offentlighedens interesse.

Det kan du læse mere om her: Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder

Du kan læse hele dommen her.

I Googles såkaldte transparency report kan du følge med i hvor mange anmodninger om fjernelse af webadresser, der er i en række lande, herunder i Danmark.

Siden lanceringen af Googles officielle anmodningsproces den 29. maj 2014 er det samlede antal webadresser, som enkeltpersoner med relationer til Danmark har bedt Google om at fjerne på 4.448 webadresser, hvilket er sket på foranledning af 1.489 anmodninger.

I de sager, der er afsluttet, er 56 procent blevet fjernet. 44 procent er ikke blevet fjernet.

Samlet set har Google fået krav om sletning af 498.737 webadresser i Europa på anmodning fra 146.357 henvendelser til søgegiganten.

I 58 procent af de behandlede sager er adresserne blevet fjernet,

Betingelser for at fjerne søgemateriale

Hvis du ønsker at indsende en anmodning om fjernelse af søgeresultater i henhold til den europæiske databeskyttelseslov, så skal du udfylde en webformular.

Herefter vil Google vurdere, om der er hold i din klage.

Når søgefirmaet behandler en anmodning om fjernelse af en webadresse vurderes i første omgang om resultaterne omfatter forældede eller unøjagtige oplysninger om personen.

Ligeledes vægter Google om der er en offentlig interesse i de oplysninger, der er tilbage i firmaets søgeresultater.

Det kan eksempelvis være om de vedrører finansiel svindel, professionel pligtforsømmelse, straffedomme eller din offentlige adfærd som embedsmand.

Google giver også et par eksempler på, hvad de fjerner, og hvad de ikke fjerner.

"En person anmodede os om at fjerne links til artikler på internettet, der omtaler hans afskedigelse på grund af seksuelle forbrydelser begået på jobbet. Vi fjernede ikke siderne fra søgeresultaterne," forklarer Google.

Et andet eksempel er denne sag:

"En person anmodede om, at vi fjerner tæt på 50 links til artikler om en pinlig privat udveksling, der blev offentliggjort. Siderne er blevet fjernet fra søgeresultaterne for hans navn."

Du kan se flere eksempler her.

Læs også:

Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder

Google risikerer bøde på 35 milliarder for unfair søgeresultater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.