Her er de fire faser vi skal kæmpe os igennem før cloud bliver hver mands eje

Mens vi barsler med en masse cloud-børnesygdomme, opridser VMware her de fire faser, som vi skal igennem, før cloud computing bliver industri-standard.

Omkring 9.000 konferencedeltagere er på plads Fira Europe-konferencecentret i Barcelona, da virtualiseringsselskabet VMware byder op til dans i datacentret og ikke mindst i dataskyerne.

VMworld Europe 2014 er navnet på VMwares konference, der på mange måder er et europæisk ekko af virksomhedens VMworld-konference, der løb af stablen i San Francisco for nyligt med næsten tre gange så mange - knap 25.000 - deltagere.

Udover talrige produktopdateringer som vSphere 6.0 (beta) og introduktionen af EVO-familien som en samling af computerkræfter, netværk og storage præinstalleret på jern for at bygge virtuelle miljøer, har VMware for alvor fået næsen i skyen.

Selskabets vCloud Hybrid Service har skiftet navn til vCloud Air, men der er stadig tale om hybrid clouds, som selskabet meget gerne vil sælge til europæerne fra blandt andet sit engelske og et kommende tyske datacenter.

"Vi er på vej ind i den professionelle cloud computing-tidsalder," indleder VMware-vicepræsident og chef for firmaets hybrid cloud-forretning, Bill Fathers, sit indlæg med.

De fire faser

Han nævner, at cloud computing gennemgår fire faser, som han sammenligner med pc'ens fødsel:

Første fase er eksperimenterende, hvor man forsigtigt sender mails og andre lettere services op i skyen.

Senere kommer den professionelle fase, hvor hele infrastrukturer hos virksomheder og myndigheder bliver hostet i skyen, mens tredje og fjerde fase omhandler henholdsvis gennembruddet til massemarkedet og så til sidst tiden, hvor cloud er blevet standard.

Bill Fathers forklarer fra scenen, at områder som sikkerhed, omkostninger og drift inden længe vil drive virksomheder i skyen, fordi det er meget omkostningstungt og kompleks for en it-afdeling at være i den eksperimenterende fase.

De tunge omkostninger og kompleksiteten skyldes ifølge VMware-vicepræsidentens salgstale, at it-folkene skal holde styr på både de lokale servere i kælderen og de få cloud-services, som man har tilkøbt sig med data, der skal kunne arbejde på tværs.

"Få gang i en hybrid cloud-strategi. Det er sådan, man genvinder kontrollen med sine data. Det skyldes, at man kommer til at skabe siloer i sin applikationsudvikling, hvis ikke der er en plan for, hvordan data skal flyde mellem gamle programmer og nye applikationer i cloud'en," siger Bill Fathers.

Han når også lige at tilføje, at med VMwares 3.900 datacenterpartnere over hele verden, burde der være rådgivning nok.

Det store gennembrud venter
VMware-overblikket over skyen kommer samtidig med, at selskabet har sendt en database-as-a-service-tjeneste med MySQL og SQL ud i beta til sine kunder med løftet om, at der inden længe kommer flere og større (blandt andet Oracle)databaser med i tjenesten.

Der er ingen tvivl om, at VMware i lighed med mange andre software- og middlewareselskaber drømmer om, at cloud computing kan sætte godt gang i både top- og bundlinjerne.

I så fald er det nok værd at notere, at VMware noget paradoksalt fremviste en graf over antallet af selskabets kunder, der brugte public clouds i henholdsvis 2009 og 2014.

Her var udviklingen gået fra to procent i 2009, mens det i dag er seks procent, som er i skyen. 94 procent har altså stadig virtuelle maskiner kørende i deres egne kældre.

Hvis det professionelle gennembrud for alvor skal komme til public og ikke mindst hybrid clouds inden 2020, vil det nok kræve, at flere selskaber hopper i skyen.

Læs også:

Microsoft: Cloud vil ændre den måde alle arbejder på

VMware satser benhårdt på små firmaer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.