Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kan være på trapperne med eget smartwatch

Microsoft kan være på vej med sit eget Windows-baserede smartwatch, der skal tage kampen op med Apple Watch og sværmen af Android-telefoner.

Microsoft er angiveligt på vej med sit eget smartwatch, der skal tage kampen op med Apples nye Apple Watch samt den sværm af Android-baserede smartwatches, der har set dagens lys i den seneste tid.

Ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Forbes vil Microsoft løfte sløret for selskabets eget Windows-baserede smartwatch inden for de næste par uger.

Angiveligt vil det kommende Microsoft-smartwatch være i stand til eksempelvis at tracke bærerens puls, ligesom det vil kunne køre i flere dage på en enkelt opladning samt blive i stand til at anvende data på tværs en række "forskellige mobile platforme."

Det vil ligge godt i tråd med Microsofts strategi om at lade Windows flyde frit mellem de forskellige platforme.

I 2004 gik selskabet nemlig sammen med ur-producenterne Suunto, Fossil og Swatch i arbejdet med at udvikle et smartwatch på baggrund af den såkaldte Spot-teknologi (Smart Personal Object Technology).

Det kan du læse mere om her: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne.

Microsoft har tidligere forsøgt sig med en smartwatch uden det store held.

Disse første smartwatch-ure kunne levere eksempelvis vejrudsigt, nyheds-overskrifter, sports-resultater og lignende direkte fra Microsofts MSN Direct-tjeneste, der udsendte informationerne via et FM-radio-signal.

Urene slog dog aldrig rigtig an, og Microsoft lagde projektet i graven i 2008.

Du kan her til højre se et eksempel på et Spot-baseret smartwatch fra Suunto fra 2004.

Læs også:

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Her er de nye Android-smartwatches - så fede er de
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere