Artikel top billede

Microsoft kan være på trapperne med eget smartwatch

Microsoft kan være på vej med sit eget Windows-baserede smartwatch, der skal tage kampen op med Apple Watch og sværmen af Android-telefoner.

Microsoft er angiveligt på vej med sit eget smartwatch, der skal tage kampen op med Apples nye Apple Watch samt den sværm af Android-baserede smartwatches, der har set dagens lys i den seneste tid.

Ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Forbes vil Microsoft løfte sløret for selskabets eget Windows-baserede smartwatch inden for de næste par uger.

Angiveligt vil det kommende Microsoft-smartwatch være i stand til eksempelvis at tracke bærerens puls, ligesom det vil kunne køre i flere dage på en enkelt opladning samt blive i stand til at anvende data på tværs en række "forskellige mobile platforme."

Det vil ligge godt i tråd med Microsofts strategi om at lade Windows flyde frit mellem de forskellige platforme.

I 2004 gik selskabet nemlig sammen med ur-producenterne Suunto, Fossil og Swatch i arbejdet med at udvikle et smartwatch på baggrund af den såkaldte Spot-teknologi (Smart Personal Object Technology).

Det kan du læse mere om her: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne.

Microsoft har tidligere forsøgt sig med en smartwatch uden det store held.

Disse første smartwatch-ure kunne levere eksempelvis vejrudsigt, nyheds-overskrifter, sports-resultater og lignende direkte fra Microsofts MSN Direct-tjeneste, der udsendte informationerne via et FM-radio-signal.

Urene slog dog aldrig rigtig an, og Microsoft lagde projektet i graven i 2008.

Du kan her til højre se et eksempel på et Spot-baseret smartwatch fra Suunto fra 2004.

Læs også:

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Her er de nye Android-smartwatches - så fede er de
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere