Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Brat fald: IBM's omsætning og indtjening dykker

IBM's omsætning og indtjening i bekymrende dyk. Men der er en forklaring, lyder det fra IBM, der håber, at forklaringen vil vise sig at holde vand.

IBM erklærer sig 'skuffet' over selskabets resultat for dets tredje regnskabskvartal, der viser tilbagegang og nedtur på både top- og bundlinie.

Indtjeningen landede med 20,4 milliarder kroner hele 17 procent under indtjeningen i samme kvartal i fjor, mens omsætningen med 130,6 milliarder kroner landede fire procent under.

Stor omstilling

Tilbagegangen understreger, at IBM går gennem en kritisk fase i den store omstilling, som selskabet er i gang med.

Den sigter mod at flytte IBM fra hardware og til et nyt og mere fremtidssikret fokus på cloud, mobile løsninger og tjenester til avanceret dataanalyse.

"Resultatet skyldes blandt andet den hidtil usete hastighed, som vores industri forandrer sig med for tiden," lyder det fra topchef Ginni Rometty.

Problemet for IBM er, at væksten i de områder, som selskabet kalder for 'strategiske vækst-områder' - cloud, data, analytics, sikkerhed, social og mobile - fortsat er for lille til at kunne kompensere for tilbagegangen i de klassiske områder.

IBM har i de senere år blandt andet solgt både sin pc-forretning og sin x86-serverforretning til kinesiske Lenovo.

IBM har for at forbedre sine resultater netop indgået aftale med selskabet GlobalFoundries om overtagelse af IBM's tabs-givende chipfabrik.

Det kan du læse mere om her: IBM betaler 'køber' 8,7 milliarder kroner for at slippe af med fabrik

IBM's topchef, Ginni Rometty, mener, at nedgangen i indtjening er et nødvendigt onde i det store strategiskifte, som IBM er i færd med at føre igennem.

Ifølge hende er det afgørende, at IBM bliver trimmet i en mere agil og bevægelig retning, hvis det fortsat skal kunne spille en rolle i det hastigt foranderlige it-landskab.

"Vores resultat i dette kvartal er skuffende, og det vil vi ikke lægge skjul på. Men hele it-industrien forandrer sig hurtigt, og vi er i gang med at gennemføre en strategi, der flytter selskaber mod fremtiden. Vi er i færd med at genopfinde og styre dette selskab med det lange lys på, og jeg er overbevist om, at vi er på rette vej," siger hun.

Læs også:

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

Lars Mikkelgaard-Jensen: Her er IBM Danmark på vej hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere