Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Brat fald: IBM's omsætning og indtjening dykker

IBM's omsætning og indtjening i bekymrende dyk. Men der er en forklaring, lyder det fra IBM, der håber, at forklaringen vil vise sig at holde vand.

IBM erklærer sig 'skuffet' over selskabets resultat for dets tredje regnskabskvartal, der viser tilbagegang og nedtur på både top- og bundlinie.

Indtjeningen landede med 20,4 milliarder kroner hele 17 procent under indtjeningen i samme kvartal i fjor, mens omsætningen med 130,6 milliarder kroner landede fire procent under.

Stor omstilling

Tilbagegangen understreger, at IBM går gennem en kritisk fase i den store omstilling, som selskabet er i gang med.

Den sigter mod at flytte IBM fra hardware og til et nyt og mere fremtidssikret fokus på cloud, mobile løsninger og tjenester til avanceret dataanalyse.

"Resultatet skyldes blandt andet den hidtil usete hastighed, som vores industri forandrer sig med for tiden," lyder det fra topchef Ginni Rometty.

Problemet for IBM er, at væksten i de områder, som selskabet kalder for 'strategiske vækst-områder' - cloud, data, analytics, sikkerhed, social og mobile - fortsat er for lille til at kunne kompensere for tilbagegangen i de klassiske områder.

IBM har i de senere år blandt andet solgt både sin pc-forretning og sin x86-serverforretning til kinesiske Lenovo.

IBM har for at forbedre sine resultater netop indgået aftale med selskabet GlobalFoundries om overtagelse af IBM's tabs-givende chipfabrik.

Det kan du læse mere om her: IBM betaler 'køber' 8,7 milliarder kroner for at slippe af med fabrik

IBM's topchef, Ginni Rometty, mener, at nedgangen i indtjening er et nødvendigt onde i det store strategiskifte, som IBM er i færd med at føre igennem.

Ifølge hende er det afgørende, at IBM bliver trimmet i en mere agil og bevægelig retning, hvis det fortsat skal kunne spille en rolle i det hastigt foranderlige it-landskab.

"Vores resultat i dette kvartal er skuffende, og det vil vi ikke lægge skjul på. Men hele it-industrien forandrer sig hurtigt, og vi er i gang med at gennemføre en strategi, der flytter selskaber mod fremtiden. Vi er i færd med at genopfinde og styre dette selskab med det lange lys på, og jeg er overbevist om, at vi er på rette vej," siger hun.

Læs også:

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

Lars Mikkelgaard-Jensen: Her er IBM Danmark på vej hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere