Artikel top billede

Brat fald: IBM's omsætning og indtjening dykker

IBM's omsætning og indtjening i bekymrende dyk. Men der er en forklaring, lyder det fra IBM, der håber, at forklaringen vil vise sig at holde vand.

IBM erklærer sig 'skuffet' over selskabets resultat for dets tredje regnskabskvartal, der viser tilbagegang og nedtur på både top- og bundlinie.

Indtjeningen landede med 20,4 milliarder kroner hele 17 procent under indtjeningen i samme kvartal i fjor, mens omsætningen med 130,6 milliarder kroner landede fire procent under.

Stor omstilling

Tilbagegangen understreger, at IBM går gennem en kritisk fase i den store omstilling, som selskabet er i gang med.

Den sigter mod at flytte IBM fra hardware og til et nyt og mere fremtidssikret fokus på cloud, mobile løsninger og tjenester til avanceret dataanalyse.

"Resultatet skyldes blandt andet den hidtil usete hastighed, som vores industri forandrer sig med for tiden," lyder det fra topchef Ginni Rometty.

Problemet for IBM er, at væksten i de områder, som selskabet kalder for 'strategiske vækst-områder' - cloud, data, analytics, sikkerhed, social og mobile - fortsat er for lille til at kunne kompensere for tilbagegangen i de klassiske områder.

IBM har i de senere år blandt andet solgt både sin pc-forretning og sin x86-serverforretning til kinesiske Lenovo.

IBM har for at forbedre sine resultater netop indgået aftale med selskabet GlobalFoundries om overtagelse af IBM's tabs-givende chipfabrik.

Det kan du læse mere om her: IBM betaler 'køber' 8,7 milliarder kroner for at slippe af med fabrik

IBM's topchef, Ginni Rometty, mener, at nedgangen i indtjening er et nødvendigt onde i det store strategiskifte, som IBM er i færd med at føre igennem.

Ifølge hende er det afgørende, at IBM bliver trimmet i en mere agil og bevægelig retning, hvis det fortsat skal kunne spille en rolle i det hastigt foranderlige it-landskab.

"Vores resultat i dette kvartal er skuffende, og det vil vi ikke lægge skjul på. Men hele it-industrien forandrer sig hurtigt, og vi er i gang med at gennemføre en strategi, der flytter selskaber mod fremtiden. Vi er i færd med at genopfinde og styre dette selskab med det lange lys på, og jeg er overbevist om, at vi er på rette vej," siger hun.

Læs også:

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

Lars Mikkelgaard-Jensen: Her er IBM Danmark på vej hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere