Artikel top billede

Har touch-navigationen toppet? Her er de nye teknologier

I en række år har touch-navigation nu været standarden, når nye produkter spyttes ud på markedet. Nu lurer nye interfaces på et gennembrud.

Touch-navigation har efterhånden været et velfungerende mainstream-brugerinterface i en del år, og ligesom computermusen var med til at revolutionere navigationen i sin tid, har touch som koncept også haft en kolossal betydning.

Men navigation kan som bekendt ske på mange måder, og touch er - heller ikke - nødvendigvis et evigheds-koncept, der aldrig kan blive erstattet af noget nyt.

ABI Research skriver, at touch-skærmenes dominans vil aftage over de kommende fem år, når nye sensor-typer bliver introduceret og helt nye form-faktorer rammer markedet.

Her er de nye løsninger

Analysefirmaet peger på, at vi i stigende grad kommer til at navigere med stemmen, bevægelser, øjnene og ved hjælp af nervesystemet.

"Touch førte brugervenligheden i mobile enheder frem til, hvor vi er i dag, men touch vil blive et af mange interfaces i nye enheder og på fremtidens markeder," udtaler senior practice director Jeff Orr.

"Den virkelig spændende mulighed kommer, når mange brugergrænseflader blandes sammen til helt nye oplevelser."

Mens eksempelvis stemmestyring og talegenkendelse efterhånden har eksisteret i en del år i helt almindelige smartphones, så er der særligt inden for de seneste par år også kommet fokus på, hvordan man eksempelvis kan styre smartphones og tablets med øjnene.

ABI Research vurderer, at produkternes evne til at aflæse, hvordan brugeren bevæger hænder, hvor øjnene kigger hen, og hvilke ansigtstræk, der er, er noget af det, der for alvor vil boome i de kommende år - blandt andet til løsninger i bilerne og i hjemmet.

Det må ikke blive for kompliceret

Men selvom det ikke er svært at få idéer til alle de mange nye muligheder, så skal producenterne passe på med ikke helt at miste jordforbindelsen.

"Efterhånden som mobile applikationer integrerer mere teknologi, skal brugergrænsefladen stadig være simpel nok til at være intuitiv."

"Kompleksitet modsiger en godt design af brugergrænsefladen, og der kræves en kritisk masse af mobil-applikationer (der anvender den nye navigation, red.) for at der kan komme et mainstream-gennembrud," lyder nogle af udfordringerne for industrien ifølge ABI Research.

Læs også:

Derfor er fremtidens brugergrænseflader helt til grin

Tre årtier med grafiske brugergrænseflader

Sådan kan stemmestyring ændre alt ved vores it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere