BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft på rette vej: Surface, telefoner og Office 365 buldrer derudad

Microsofts omsætning er steget med hele 25 procent på blot et år. Til gengæld falder indtjeningen i selskabet, der ellers er kendt for sin evne at tjene styrtende med penge. Se hvorfor her.

Microsofts omsætning i selskabets første regnskabskvartal er steget med hele 25 procent i forhold til det samme kvartal i fjor. Til gengæld ser det noget værre ud med indtjeningen.

Omsætningsstigningen bygger ikke mindst på markant fremgang på en række af de nye satsnings-områder, som Microsoft i det seneste år har sat sejl for at få sat skub i som led i den store omstilling, som Microsoft er ved at gennemgå.

Den kan du læse mere om her: Derfor eksisterer det gamle Microsoft snart ikke længere

Omsætningen i Microsofts division for 'Devices and Consumer' er således steget med hele 47 procent, mens selskabets anden del, 'Commercial,' er steget med 10 procent.

En del af grunden skal findes i den voldsomme vækst i salget af Microsofts cloud- og abonnements-baserede Office 365-løsning, der i dag har mere end syv millioner abonnenter.

Samtidig stryger salget af tablet-computeren Surface derudad med en næsten fordobling af omsætningen i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år og en fordobling i salget af antal Xbox-spilkonsoller.

Du kan læse Computerworlds anmeldelse af Microsofts nye Surface Pro 3 her: Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter

Også salget af Microsofts Lumia-telefoner har sat ny rekord med salget af i alt 9,3 millioner Lumia-telefoner i kvartalet.

I 'Commercial' er salget af on premise-produkter som SQL Server, System Center og Windows Server steget med 13 procent, mens salget af cloud-produkter som Office 365, Azure og Dynamics CRM Online er steget med hele 125 procent.

Indtjening falder

Til trods for stigningen i omsætningen er indtjeningen i kvartalet efter skat faldet med 13 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 26,7 milliarder kroner.

Selv om det er et fald svarer det stadig til, at Microsoft sætter 3.400 kroner ind på bankbogen hvert eneste sekund døgnet rundt efter skat og alt andet er trukket.

Microsoft peger dog på, at denne tilbagegang skyldes en række engangs-udgifter.

De tæller blandt omkostninger til integrationen af det nyindkøbte Nokia og den efterfølgende omstrukturering samt til den store fyringsrunde, der blev iværksat for et par måneder siden.

Den kan du læse mere om her: Microsoft fyrer 2.100 medarbejdere - og flere afskedigelser er på vej

Analytikere vurderer da også samstemmende, at fremgangen i omsætningen indikerer, at Microsoft og selskabets topchef, Satya Nadella, har fået bragt Microsoft ind på rette kurs efter flere års tvivl og flakken rundt.

"Vi udvikler hurtigere, engagerer os langt dybere på tværs af industrien og sætter kundernes behov først i alt, hvad vi gør. Det er alt sammen vigtige ting for Microsofts fremtidige vækst," lyder det i en meddelelse fra Satya Nadella.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital