Artikel top billede

Microsoft på rette vej: Surface, telefoner og Office 365 buldrer derudad

Microsofts omsætning er steget med hele 25 procent på blot et år. Til gengæld falder indtjeningen i selskabet, der ellers er kendt for sin evne at tjene styrtende med penge. Se hvorfor her.

Microsofts omsætning i selskabets første regnskabskvartal er steget med hele 25 procent i forhold til det samme kvartal i fjor. Til gengæld ser det noget værre ud med indtjeningen.

Omsætningsstigningen bygger ikke mindst på markant fremgang på en række af de nye satsnings-områder, som Microsoft i det seneste år har sat sejl for at få sat skub i som led i den store omstilling, som Microsoft er ved at gennemgå.

Den kan du læse mere om her: Derfor eksisterer det gamle Microsoft snart ikke længere

Omsætningen i Microsofts division for 'Devices and Consumer' er således steget med hele 47 procent, mens selskabets anden del, 'Commercial,' er steget med 10 procent.

En del af grunden skal findes i den voldsomme vækst i salget af Microsofts cloud- og abonnements-baserede Office 365-løsning, der i dag har mere end syv millioner abonnenter.

Samtidig stryger salget af tablet-computeren Surface derudad med en næsten fordobling af omsætningen i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år og en fordobling i salget af antal Xbox-spilkonsoller.

Du kan læse Computerworlds anmeldelse af Microsofts nye Surface Pro 3 her: Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter

Også salget af Microsofts Lumia-telefoner har sat ny rekord med salget af i alt 9,3 millioner Lumia-telefoner i kvartalet.

I 'Commercial' er salget af on premise-produkter som SQL Server, System Center og Windows Server steget med 13 procent, mens salget af cloud-produkter som Office 365, Azure og Dynamics CRM Online er steget med hele 125 procent.

Indtjening falder

Til trods for stigningen i omsætningen er indtjeningen i kvartalet efter skat faldet med 13 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 26,7 milliarder kroner.

Selv om det er et fald svarer det stadig til, at Microsoft sætter 3.400 kroner ind på bankbogen hvert eneste sekund døgnet rundt efter skat og alt andet er trukket.

Microsoft peger dog på, at denne tilbagegang skyldes en række engangs-udgifter.

De tæller blandt omkostninger til integrationen af det nyindkøbte Nokia og den efterfølgende omstrukturering samt til den store fyringsrunde, der blev iværksat for et par måneder siden.

Den kan du læse mere om her: Microsoft fyrer 2.100 medarbejdere - og flere afskedigelser er på vej

Analytikere vurderer da også samstemmende, at fremgangen i omsætningen indikerer, at Microsoft og selskabets topchef, Satya Nadella, har fået bragt Microsoft ind på rette kurs efter flere års tvivl og flakken rundt.

"Vi udvikler hurtigere, engagerer os langt dybere på tværs af industrien og sætter kundernes behov først i alt, hvad vi gør. Det er alt sammen vigtige ting for Microsofts fremtidige vækst," lyder det i en meddelelse fra Satya Nadella.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere