Artikel top billede

Nyt job til kendt dansk it-profil: Blæser til kamp for opgør med it-licensjunglen

Licens-junglen lægger et større og større pres på dansk virksomheder, men nu vil en nystiftet organisation skabe gennemsigtighed. Nøglefiguren er en gammel kending i it-branchen, nemlig Dansk IT's mangeårige topchef, Tony Franke.

Gennem 17 år var Tony Franke direktør i it-interesseforeningen Dansk IT.

Et job, som blev afsluttet i maj 2013.

Det kan du læse mere om her: Kendt direktør færdig som chef i Dansk IT

Nu er han igen klar til at tage tråden op med et nyt job i it-branchen.

Denne gang som direktør med ansvar for det operationelle arbejde i den dansk stiftede organisation ITAMOrg (It Asset Management Organisation), der i første omgang får afdelinger i Danmark, Storbritannien, Finland, Holland, Tyskland, Østrig, Schweiz og Phillippinerne.

Du kan læse mere om organisationen her: Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned.

Kæmpe netværk

ITAMOrg er stiftet i Danmark, og organisationen vil arbejde for større gennemsigtighed i forbindelse med licenser og licens-audits.

I første omgang i forbindelse med software men på lidt længere sigt også, når det handler om hardware, cloud-tjenester eller medarbejdere i de danske virksomheder.

"Jeg har valgt at blive en del af ITAMOrg, fordi problemstillingen omkring licensering og audits længe har eksisteret og nu er stærkt tiltagende - antallet af audits er mere end tre-doblet siden 2007," fortæller han til Computerworld.

Det er blandt andet Tony Frankes store netværk fra tiden i Dansk IT, der skal være med til at tiltrække medlemmer til den nye organisation.

ITAMOrg opbygges nemlig efter principper, der minder om dem, som anvendes i Dansk IT.

"Det er en organisation, der er baseret på medlemmer, som betaler et kontingent," fortæller han.

Netværket skal stå sammen og oplyse i forbindelse med licenser, så "Ingen snyder og ingen bliver snydt."

Licensbetingelserne er ofte uhyre komplicerede og it-audits fylder meget i virksomhedernes dagligdag, fordi de ofte bliver afviklet på software-leverandørens betingelser.

"Det skal vi gøre noget ved," siger Tony Franke.

"Grundideen er at skabe rimelige forhold mellem leverandører og kunder, blandt andet i form af mere gennemsigtighed og ved at skabe mere dialog virksomhederne imellem."

Hvordan bliver I målt på jeres succes?

"Det gør vi jo i forbindelse med, om vore medlemmer er glade eller ej. Jeg tror selvfølgelig på ideen, men grundlaget skal skabes af medlemmerne."

Certificering i licens

Målet er altså at få virksomhederne til at stå sammen mod leverandørerne, der kan være yderst skrappe, når det handler om at drive forretning på audit-området.

Det har en af ITAMOrg's to stiftere tidligere sagt til Computerworld.

"Eksempelvis er audit-området så lukrativt, at flere af de store softwarevirksomheder betragter audits som et decideret forretningsområde med egne enheder, der tjener milliarder af kroner på audits," lød det dengang fra Jan Øberg fra konsulentfirmaet Øberg Partners, der står bag foreningen i Danmark.

Ligeledes vil organisationen stå for certificeringer på licens-området.

I øvrigt er det Tony Frankes tidligere arbejdsplads, Dansk IT, der skal stå for den praktiske del af certificeringerne.

Tony Franke er tiltrådt i jobbet.

Læs også:

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.