Nyt job til kendt dansk it-profil: Blæser til kamp for opgør med it-licensjunglen

Licens-junglen lægger et større og større pres på dansk virksomheder, men nu vil en nystiftet organisation skabe gennemsigtighed. Nøglefiguren er en gammel kending i it-branchen, nemlig Dansk IT's mangeårige topchef, Tony Franke.

Gennem 17 år var Tony Franke direktør i it-interesseforeningen Dansk IT.

Et job, som blev afsluttet i maj 2013.

Det kan du læse mere om her: Kendt direktør færdig som chef i Dansk IT

Nu er han igen klar til at tage tråden op med et nyt job i it-branchen.

Denne gang som direktør med ansvar for det operationelle arbejde i den dansk stiftede organisation ITAMOrg (It Asset Management Organisation), der i første omgang får afdelinger i Danmark, Storbritannien, Finland, Holland, Tyskland, Østrig, Schweiz og Phillippinerne.

Du kan læse mere om organisationen her: Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned.

Kæmpe netværk
ITAMOrg er stiftet i Danmark, og organisationen vil arbejde for større gennemsigtighed i forbindelse med licenser og licens-audits.

I første omgang i forbindelse med software men på lidt længere sigt også, når det handler om hardware, cloud-tjenester eller medarbejdere i de danske virksomheder.

"Jeg har valgt at blive en del af ITAMOrg, fordi problemstillingen omkring licensering og audits længe har eksisteret og nu er stærkt tiltagende - antallet af audits er mere end tre-doblet siden 2007," fortæller han til Computerworld.

Det er blandt andet Tony Frankes store netværk fra tiden i Dansk IT, der skal være med til at tiltrække medlemmer til den nye organisation. ITAMOrg opbygges nemlig efter principper, der minder om dem, som anvendes i Dansk IT.

"Det er en organisation, der er baseret på medlemmer, som betaler et kontingent," fortæller han.

Netværket skal stå sammen og oplyse i forbindelse med licenser, så "Ingen snyder og ingen bliver snydt."

Licensbetingelserne er ofte uhyre komplicerede og it-audits fylder meget i virksomhedernes dagligdag, fordi de ofte bliver afviklet på software-leverandørens betingelser.

"Det skal vi gøre noget ved," siger Tony Franke.

"Grundideen er at skabe rimelige forhold mellem leverandører og kunder, blandt andet i form af mere gennemsigtighed og ved at skabe mere dialog virksomhederne imellem."

Hvordan bliver I målt på jeres succes?

"Det gør vi jo i forbindelse med, om vore medlemmer er glade eller ej. Jeg tror selvfølgelig på ideen, men grundlaget skal skabes af medlemmerne."

Certificering i licens
Målet er altså at få virksomhederne til at stå sammen mod leverandørerne, der kan være yderst skrappe, når det handler om at drive forretning på audit-området.

Det har en af ITAMOrg's to stiftere tidligere sagt til Computerworld.

"Eksempelvis er audit-området så lukrativt, at flere af de store softwarevirksomheder betragter audits som et decideret forretningsområde med egne enheder, der tjener milliarder af kroner på audits," lød det dengang fra Jan Øberg fra konsulentfirmaet Øberg Partners, der står bag foreningen i Danmark.

Ligeledes vil organisationen stå for certificeringer på licens-området.

I øvrigt er det Tony Frankes tidligere arbejdsplads, Dansk IT, der skal stå for den praktiske del af certificeringerne.

Tony Franke er tiltrådt i jobbet.

Læs også:

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.