Artikel top billede

Efter 17 år i spidsen for Dansk IT er alle veje nu åbne for Tony Franke.

Kendt direktør færdig som chef i Dansk IT

Interview: Gennem 17 år har Tony Franke været direktør i it-interesseforeningen Dansk IT. Nu skal han finde en ny vej, som han endnu ikke kender retningen af.

På sin 31. fødselsdag fik Tony Franke stillingen som direktør i Dansk IT, og det er efterfølgende blevet til næsten to årtier i spidsen for interesseorganisationen.

Men nu er det slut.

Bestyrelsen for Dansk IT har nemlig besluttet, at Dansk IT's kommende strategi bedst kan gennemføres med en ny direktør i spidsen.

Det meddeler Dansk IT i en kortfattet pressemeddelelse.

Foreløbig bliver Tony Franke siddende som direktør, indtil en afløser er fundet, men herefter udløber hans planer.

Tony Franke, ved du, hvad du skal lave efter Dansk IT?

"Nej. I mere end 17 år har jeg tænkt Dansk IT fra morgen til aften. Så nu skal jeg ud og finde en ny vej. Men jeg har beskæftiget mig med organisationsarbejde i snart 25 år, så det vil da være en oplagt mulighed at fortsætte af dette spor," fortæller han, og fortsætter:

"Men en titel er ikke det afgørende for mig. Det er vigtigt, at der er spændende opgaver og spændende mennesker at løse dem sammen med."

Tony Franke er både uddannet som shipping-mand i AP Møller, cand.jur. og har ligeledes taget en HD.

Du har været direktør i foreningen i rigtig mange år. Det må være svært at sige farvel?

"Dansk IT har naturligvis en stor plads i mit hjerte, og jeg har brugt meget krudt og mange kræfter på den. Men Dansk IT skal nok komme videre. De elementer, der er bragt på plads, er så positive, at alt bliver godt."

Tony Franke fortsætter som direktør, indtil en afløser er fundet.

Læs hvorfor Dansk IT ikke vil have Tony Franke som direktør længere her: Formand for Dansk IT: Derfor vil vi have en ny direktør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Google dropper chip fra Qualcomm: Klar med egne processorer i nye Pixel-telefoner
Kommende Pixel-telefoner fra Google vil være pakket med processorer designet og bygget af Google selv.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.