Har fastnettelefonen fået sparket på din arbejdsplads?

Den traditionelle fastnettelefon er hastigt på vej i graven - også hos virksomhederne. Men hvilke løsninger tager man i stedet i brug på din arbejdsplads?

Flere og flere kapper forbindelsen til den traditionelle fastnettelefon.

Ifølge Erhvervsstyrelsen faldt den danske telebranches omsætning på fastnettelefoni med 12 procent fra 2012 til 2013 til samlet set lidt mere end 3,8 milliarder kroner.

Og det er blot seneste led i en årelang nedtur for den traditionelle fastnettelefon, der må forventes at ringe af for sidste gang inden for en overskuelig årrække.  

"Sidste private fastnetkunde vil forlade skuden i 2020, hvis ikke TDC får bremset de seneste års negative udvikling i kundebasen," lød det eksempelvis for nylig i en analyse fra Sydbank.

Sådan kommunikerer vi i dag
Virksomhederne har også for længst fået øjnene op for, at den traditionelle fastnettelefon bør sendes på pension og erstattes af nye løsninger, der i højere grad understøtter den måde, man kommunikerer på i dag.

For de fleste virksomheder er det dog ikke nok bare at skifte den gamle fastnettelefon ud med en mobiltelefon, som det typisk er tilfældet i de private hjem.

I virksomhederne er der snarere tale om et sammensurium af forskellige kommunikations-kanaler og -teknologier, der smeltes sammen i det, der rent konceptmæssigt betegnes som unified communications - og her spiller smartphonen naturligvis også en stadig vigtigere rolle.

"Virksomhederne ændrer i mikset af skrivebordstelefoner og softphones, og nogle virksomheder rykker en betydelig del af medarbejderne over på softphones og mobiltelefoner," lyder det i en ny "Magic Quadrant-rapport fra Gartner, hvor analysefirmaet har gennemgået de løsninger, der typisk er i brug, når store virksomheder skal have en telefoni-løsning.

"Efterhånden som brugerne bliver mere og mere mobile, er organisationerne interesserede i at koble indkomne kald til skrivebordet i virksomheden sammen med de mobile enheder."

"Når it-afdelingerne byder mobile enheder velkomne i virksomhederne, vil man i organisationerne kræve løsninger, der integrerer mobiltelefonen tættere med virksomhedens telefoni-løsning og med brugernes foretrukne smartphones," skriver Gartner blandt andet i rapporten. Her er de førende leverandører
Når det kommer til de integrerede tele-løsninger i store virksomheder, er det det en lille håndfuld leverandører, der ofte dominerer markedet.
 
Gartner udpeger i den nye rapport således Cisco, Avaya, Alcatel-Lucent, Unify og Microsoft som markedsledere. Hvordan ser jeres tele-løsning ud i dag?
Gartner beskriver i rapporten også, hvordan tele-løsningerne kommer til at fungere i fremtiden.

Blandt nøglefunktionerne finder vi video- og konference-funktionerne og integrering med samarbejdsværktøjer, chat og e-mail.

"Det skal være let og gnidningsløst for brugerne at skifte imellem de forskellige kommunikationskanaler, og det skal tilbyde et lavere TCO (total cost of ownership) for it-afdelingen end at håndtere separate kommunikationskanaler."

Vi kunne godt tænke os at høre om tele-løsningen på din arbejdsplads.

Afgiv gerne dit svar i debatten herunder og uddyb med en kommentar i debatten.IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?