Artikel top billede

Har fastnettelefonen fået sparket på din arbejdsplads?

Den traditionelle fastnettelefon er hastigt på vej i graven - også hos virksomhederne. Men hvilke løsninger tager man i stedet i brug på din arbejdsplads?

Flere og flere kapper forbindelsen til den traditionelle fastnettelefon.

Ifølge Erhvervsstyrelsen faldt den danske telebranches omsætning på fastnettelefoni med 12 procent fra 2012 til 2013 til samlet set lidt mere end 3,8 milliarder kroner.

Og det er blot seneste led i en årelang nedtur for den traditionelle fastnettelefon, der må forventes at ringe af for sidste gang inden for en overskuelig årrække.  

"Sidste private fastnetkunde vil forlade skuden i 2020, hvis ikke TDC får bremset de seneste års negative udvikling i kundebasen," lød det eksempelvis for nylig i en analyse fra Sydbank.

Sådan kommunikerer vi i dag

Virksomhederne har også for længst fået øjnene op for, at den traditionelle fastnettelefon bør sendes på pension og erstattes af nye løsninger, der i højere grad understøtter den måde, man kommunikerer på i dag.

For de fleste virksomheder er det dog ikke nok bare at skifte den gamle fastnettelefon ud med en mobiltelefon, som det typisk er tilfældet i de private hjem.

I virksomhederne er der snarere tale om et sammensurium af forskellige kommunikations-kanaler og -teknologier, der smeltes sammen i det, der rent konceptmæssigt betegnes som unified communications - og her spiller smartphonen naturligvis også en stadig vigtigere rolle.

"Virksomhederne ændrer i mikset af skrivebordstelefoner og softphones, og nogle virksomheder rykker en betydelig del af medarbejderne over på softphones og mobiltelefoner," lyder det i en ny "Magic Quadrant-rapport fra Gartner, hvor analysefirmaet har gennemgået de løsninger, der typisk er i brug, når store virksomheder skal have en telefoni-løsning.

"Efterhånden som brugerne bliver mere og mere mobile, er organisationerne interesserede i at koble indkomne kald til skrivebordet i virksomheden sammen med de mobile enheder."

"Når it-afdelingerne byder mobile enheder velkomne i virksomhederne, vil man i organisationerne kræve løsninger, der integrerer mobiltelefonen tættere med virksomhedens telefoni-løsning og med brugernes foretrukne smartphones," skriver Gartner blandt andet i rapporten.

Her er de førende leverandører

Når det kommer til de integrerede tele-løsninger i store virksomheder, er det det en lille håndfuld leverandører, der ofte dominerer markedet.
 
Gartner udpeger i den nye rapport således Cisco, Avaya, Alcatel-Lucent, Unify og Microsoft som markedsledere.

Hvordan ser jeres tele-løsning ud i dag?

Gartner beskriver i rapporten også, hvordan tele-løsningerne kommer til at fungere i fremtiden.

Blandt nøglefunktionerne finder vi video- og konference-funktionerne og integrering med samarbejdsværktøjer, chat og e-mail.

"Det skal være let og gnidningsløst for brugerne at skifte imellem de forskellige kommunikationskanaler, og det skal tilbyde et lavere TCO (total cost of ownership) for it-afdelingen end at håndtere separate kommunikationskanaler."

Vi kunne godt tænke os at høre om tele-løsningen på din arbejdsplads.

Afgiv gerne dit svar i debatten herunder og uddyb med en kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere