Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Har fastnettelefonen fået sparket på din arbejdsplads?

Den traditionelle fastnettelefon er hastigt på vej i graven - også hos virksomhederne. Men hvilke løsninger tager man i stedet i brug på din arbejdsplads?

Flere og flere kapper forbindelsen til den traditionelle fastnettelefon.

Ifølge Erhvervsstyrelsen faldt den danske telebranches omsætning på fastnettelefoni med 12 procent fra 2012 til 2013 til samlet set lidt mere end 3,8 milliarder kroner.

Og det er blot seneste led i en årelang nedtur for den traditionelle fastnettelefon, der må forventes at ringe af for sidste gang inden for en overskuelig årrække.  

"Sidste private fastnetkunde vil forlade skuden i 2020, hvis ikke TDC får bremset de seneste års negative udvikling i kundebasen," lød det eksempelvis for nylig i en analyse fra Sydbank.

Sådan kommunikerer vi i dag

Virksomhederne har også for længst fået øjnene op for, at den traditionelle fastnettelefon bør sendes på pension og erstattes af nye løsninger, der i højere grad understøtter den måde, man kommunikerer på i dag.

For de fleste virksomheder er det dog ikke nok bare at skifte den gamle fastnettelefon ud med en mobiltelefon, som det typisk er tilfældet i de private hjem.

I virksomhederne er der snarere tale om et sammensurium af forskellige kommunikations-kanaler og -teknologier, der smeltes sammen i det, der rent konceptmæssigt betegnes som unified communications - og her spiller smartphonen naturligvis også en stadig vigtigere rolle.

"Virksomhederne ændrer i mikset af skrivebordstelefoner og softphones, og nogle virksomheder rykker en betydelig del af medarbejderne over på softphones og mobiltelefoner," lyder det i en ny "Magic Quadrant-rapport fra Gartner, hvor analysefirmaet har gennemgået de løsninger, der typisk er i brug, når store virksomheder skal have en telefoni-løsning.

"Efterhånden som brugerne bliver mere og mere mobile, er organisationerne interesserede i at koble indkomne kald til skrivebordet i virksomheden sammen med de mobile enheder."

"Når it-afdelingerne byder mobile enheder velkomne i virksomhederne, vil man i organisationerne kræve løsninger, der integrerer mobiltelefonen tættere med virksomhedens telefoni-løsning og med brugernes foretrukne smartphones," skriver Gartner blandt andet i rapporten.

Her er de førende leverandører

Når det kommer til de integrerede tele-løsninger i store virksomheder, er det det en lille håndfuld leverandører, der ofte dominerer markedet.
 
Gartner udpeger i den nye rapport således Cisco, Avaya, Alcatel-Lucent, Unify og Microsoft som markedsledere.

Hvordan ser jeres tele-løsning ud i dag?

Gartner beskriver i rapporten også, hvordan tele-løsningerne kommer til at fungere i fremtiden.

Blandt nøglefunktionerne finder vi video- og konference-funktionerne og integrering med samarbejdsværktøjer, chat og e-mail.

"Det skal være let og gnidningsløst for brugerne at skifte imellem de forskellige kommunikationskanaler, og det skal tilbyde et lavere TCO (total cost of ownership) for it-afdelingen end at håndtere separate kommunikationskanaler."

Vi kunne godt tænke os at høre om tele-løsningen på din arbejdsplads.

Afgiv gerne dit svar i debatten herunder og uddyb med en kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere