Artikel top billede

Efter otte års udviklingsarbejde: Nu er HTML5 endelig færdig

Efter mange års diskussioner og debat ligger den endelige og komplette HTML5-specifikation endelig klar. Med den kan du sikre, at din kode kan køre på alle platforme. Se den komplette specifikation her.

Efter næsten otte års udviklingsarbejde melder World Wide Web Consortium (W3C) sig omsider færdig med udviklingen af HTML5-standarden.

Det betyder, den hele basale web-teknologi nu er færdig-udviklet til anvendelse i mobile enheder som tablet-computere og smartphones samt til de avancerede cloud-baserede internet-applikationer.

"HTML5 vil føre til web'ens næste fase. Det er ikke lang tid siden, at web'en handlede om at browse rundt i statiske dokumenter. I dag er det en langt mere dyb og rig platform," lyder det fra direktøren for W3C, Jeff Jaffe.

Allerede i bred anvendelse

Mange udviklere er i dag forlængst begyndt at anvende dele af HTML5-specifikationen, som imidlertid ikke før nu har været færdigt-formuleret.

W3C kalder selv den endelige specifikation for en 'anbefaling,' som sikrer, at den kode, der udvikles ifølge specifikationen, vil være fremtidssikre og anvendelig og funktionsdygtig fremover, uanset hvad der sker på den teknologiske front i web-teknologierne.

Ifølge Jeff Jaffe betyder det eksempelvis, at udviklerne er garanteret, at al kode, der skrives efter HTML5-specifikationerne, kan køre i alle browsere.

"Uden komplet og total interoperabilitet ville der ikke være ét web," siger han.

Det var briten Tim Berners-Lee, der i 1989 stod bag den første version af HTML, der blev udviklet som en metode til at formattere og sammenkoble materiale, så det hele kunne læses på internettet.

Dokumentet er på i alt 1.370 sider, og W3C oplyser, at der er blevet udvekslet mere end 45.000 emails i arbejdet med at formulere dokumentet.

Folk fra Google, Microsoft, IBM og Apple har stået i spidsen for arbejdet.

Den HTML5-specifikation er ifølge W3C tænkt som en "skriv én gang, kør overalt"-platform.

Det betyder med andre ord, at ideen har været, at udviklere ved at følge HTML5-specifikationen vil kunne undgå at skulle skrive forskellige applikationer til de forskellige mobile platforme som Android, iOS og andre.

W3C arbejder for tiden på at udvikle fælles standarder til blandt andet realtids-kommunikation, elektroniske betgalinger og applikations-udvikling.

Du finder de endelige og fuldstændige specikationer på HTML5 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere