Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Efter otte års udviklingsarbejde: Nu er HTML5 endelig færdig

Efter mange års diskussioner og debat ligger den endelige og komplette HTML5-specifikation endelig klar. Med den kan du sikre, at din kode kan køre på alle platforme. Se den komplette specifikation her.

Efter næsten otte års udviklingsarbejde melder World Wide Web Consortium (W3C) sig omsider færdig med udviklingen af HTML5-standarden.

Det betyder, den hele basale web-teknologi nu er færdig-udviklet til anvendelse i mobile enheder som tablet-computere og smartphones samt til de avancerede cloud-baserede internet-applikationer.

"HTML5 vil føre til web'ens næste fase. Det er ikke lang tid siden, at web'en handlede om at browse rundt i statiske dokumenter. I dag er det en langt mere dyb og rig platform," lyder det fra direktøren for W3C, Jeff Jaffe.

Allerede i bred anvendelse

Mange udviklere er i dag forlængst begyndt at anvende dele af HTML5-specifikationen, som imidlertid ikke før nu har været færdigt-formuleret.

W3C kalder selv den endelige specifikation for en 'anbefaling,' som sikrer, at den kode, der udvikles ifølge specifikationen, vil være fremtidssikre og anvendelig og funktionsdygtig fremover, uanset hvad der sker på den teknologiske front i web-teknologierne.

Ifølge Jeff Jaffe betyder det eksempelvis, at udviklerne er garanteret, at al kode, der skrives efter HTML5-specifikationerne, kan køre i alle browsere.

"Uden komplet og total interoperabilitet ville der ikke være ét web," siger han.

Det var briten Tim Berners-Lee, der i 1989 stod bag den første version af HTML, der blev udviklet som en metode til at formattere og sammenkoble materiale, så det hele kunne læses på internettet.

Dokumentet er på i alt 1.370 sider, og W3C oplyser, at der er blevet udvekslet mere end 45.000 emails i arbejdet med at formulere dokumentet.

Folk fra Google, Microsoft, IBM og Apple har stået i spidsen for arbejdet.

Den HTML5-specifikation er ifølge W3C tænkt som en "skriv én gang, kør overalt"-platform.

Det betyder med andre ord, at ideen har været, at udviklere ved at følge HTML5-specifikationen vil kunne undgå at skulle skrive forskellige applikationer til de forskellige mobile platforme som Android, iOS og andre.

W3C arbejder for tiden på at udvikle fælles standarder til blandt andet realtids-kommunikation, elektroniske betgalinger og applikations-udvikling.

Du finder de endelige og fuldstændige specikationer på HTML5 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.