Danske Cloudtel køber tysk teleselskab

Det danske IP-teleselskab Cloudtel sætter tænderne i et tysk teleselskab og har fået appetit på flere opkøb. Læs her, hvor Cloudtel vil købe televirksomheder inden for det næste halve år.

Den danske televirksomhed Cloudtel med speciale inden for unified communications har opkøbt det tyske IP-teleselskab Teleforte.

Købsprisen er ikke opgivet, men med Telefortes årlige omsætning på 60 millioner kroner genereret fra cirka 1.000 erhvervskunder, kunne et gratis bud på prisen ligge et sted mellem 40 millioner og 60 millioner kroner.

Med opkøbet i Tyskland får Cloudtel adgang til Telefortes virksomhedskunder i Tyskland, Spanien, Polen og Østrig.

I forvejen er Cloudtel repræsenteret i Danmark og Sverige via Cloudtels datterselskab Firstcom og i England igennem Voip.co.uk. Med Teleforte-ekspansionen i ryggen går selskabet efter yderligere europæiske opkøb.

"Vi kigger både på danske opkøb og opkøb i Spanien," fortæller Cloudtels administrerende direktør Bjarke Salomonsen til Computerworld.

Han tilføjer, at virksomheden inden for fire til seks måneder givetvis kan præsentere et nyt selskab.

Dansk teleeksport
Bjarke Salomonsen lægger ikke skjul på, at ekspansionen ned gennem Europa skal foregå med Cloudtels danskudviklede teleplatform Universe.

I første omgang bliver tyske Telefortes kunder flyttet over på Universe, hvorefter senere opkøb også ryger over på den danske unified communications-platform (UC).

Cloudtel-direktøren fortæller, at Universe-platformen i høj grad er med til at differentiere selskabet i forhold til andre IP-televirksomheder.

"Modsat mange af de andre spillere på markedet er vi ikke interesserede i telefonnumre, men i brugere på Universe, som man eksempelvis kender det fra Skype. Samtidig kan vi kan udover at tilbyde en UC-platform også være et teleselskab, så kunderne kun skal handle ét sted," lyder det fra Bjarke Salomonsen.

Han siger samtidig, at danskudviklede tele-teknologi klinger godt i europæiske ører, da vi herhjemme trods mobilhuller rundt i landet har været kendt for en god teleinfrastrutur samt hård tele-konkurrence og veluddannede teknikere.

Dermed håber Bjarke Salomonsen mellem linjerne på, at opkøbene kan bane vejen for et eksporteventyr i form af salg af Universe-platformen.

Vil udvikle software
I takt med at Cloudtel vokser langt ud over landets grænser, ændrer selskabet fokus fra kun at være sælgere af UC-platform og teleydelser til også at blive et udviklingshus.

Her står apps til telekunderne først på ønske-udviklingslisten hos Bjarke Salomonsen.

"Apps og indhold til apps i form af eksempelvis videokonferencer på smartphonen er noget, som vi kigger på lige nu," siger Cloudtel-direktøren til Computerworld.

Læs også:
Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Tidligere Mastercard topchef skyder millioner af kroner i dansk fintech-startup: Lander i alt 60 millioner kroner
Den danske fintech virksomhed Cardlay henter 60 millioner kroner fra blandt andet den tidligere Mastercard-chef i Europa Javier Perez. Samtidig træder Perez ind i Cardlays bestyrelse.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.