Artikel top billede

Danske Cloudtel køber tysk teleselskab

Det danske IP-teleselskab Cloudtel sætter tænderne i et tysk teleselskab og har fået appetit på flere opkøb. Læs her, hvor Cloudtel vil købe televirksomheder inden for det næste halve år.

Den danske televirksomhed Cloudtel med speciale inden for unified communications har opkøbt det tyske IP-teleselskab Teleforte.

Købsprisen er ikke opgivet, men med Telefortes årlige omsætning på 60 millioner kroner genereret fra cirka 1.000 erhvervskunder, kunne et gratis bud på prisen ligge et sted mellem 40 millioner og 60 millioner kroner.

Med opkøbet i Tyskland får Cloudtel adgang til Telefortes virksomhedskunder i Tyskland, Spanien, Polen og Østrig.

I forvejen er Cloudtel repræsenteret i Danmark og Sverige via Cloudtels datterselskab Firstcom og i England igennem Voip.co.uk. Med Teleforte-ekspansionen i ryggen går selskabet efter yderligere europæiske opkøb.

"Vi kigger både på danske opkøb og opkøb i Spanien," fortæller Cloudtels administrerende direktør Bjarke Salomonsen til Computerworld.

Han tilføjer, at virksomheden inden for fire til seks måneder givetvis kan præsentere et nyt selskab.

Dansk teleeksport

Bjarke Salomonsen lægger ikke skjul på, at ekspansionen ned gennem Europa skal foregå med Cloudtels danskudviklede teleplatform Universe.

I første omgang bliver tyske Telefortes kunder flyttet over på Universe, hvorefter senere opkøb også ryger over på den danske unified communications-platform (UC).

Cloudtel-direktøren fortæller, at Universe-platformen i høj grad er med til at differentiere selskabet i forhold til andre IP-televirksomheder.

"Modsat mange af de andre spillere på markedet er vi ikke interesserede i telefonnumre, men i brugere på Universe, som man eksempelvis kender det fra Skype. Samtidig kan vi kan udover at tilbyde en UC-platform også være et teleselskab, så kunderne kun skal handle ét sted," lyder det fra Bjarke Salomonsen.

Han siger samtidig, at danskudviklede tele-teknologi klinger godt i europæiske ører, da vi herhjemme trods mobilhuller rundt i landet har været kendt for en god teleinfrastrutur samt hård tele-konkurrence og veluddannede teknikere.

Dermed håber Bjarke Salomonsen mellem linjerne på, at opkøbene kan bane vejen for et eksporteventyr i form af salg af Universe-platformen.

Vil udvikle software

I takt med at Cloudtel vokser langt ud over landets grænser, ændrer selskabet fokus fra kun at være sælgere af UC-platform og teleydelser til også at blive et udviklingshus.

Her står apps til telekunderne først på ønske-udviklingslisten hos Bjarke Salomonsen.

"Apps og indhold til apps i form af eksempelvis videokonferencer på smartphonen er noget, som vi kigger på lige nu," siger Cloudtel-direktøren til Computerworld.

Læs også:
Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere