Danske Cloudtel køber tysk teleselskab

Det danske IP-teleselskab Cloudtel sætter tænderne i et tysk teleselskab og har fået appetit på flere opkøb. Læs her, hvor Cloudtel vil købe televirksomheder inden for det næste halve år.

Den danske televirksomhed Cloudtel med speciale inden for unified communications har opkøbt det tyske IP-teleselskab Teleforte.

Købsprisen er ikke opgivet, men med Telefortes årlige omsætning på 60 millioner kroner genereret fra cirka 1.000 erhvervskunder, kunne et gratis bud på prisen ligge et sted mellem 40 millioner og 60 millioner kroner.

Med opkøbet i Tyskland får Cloudtel adgang til Telefortes virksomhedskunder i Tyskland, Spanien, Polen og Østrig.

I forvejen er Cloudtel repræsenteret i Danmark og Sverige via Cloudtels datterselskab Firstcom og i England igennem Voip.co.uk. Med Teleforte-ekspansionen i ryggen går selskabet efter yderligere europæiske opkøb.

"Vi kigger både på danske opkøb og opkøb i Spanien," fortæller Cloudtels administrerende direktør Bjarke Salomonsen til Computerworld.

Han tilføjer, at virksomheden inden for fire til seks måneder givetvis kan præsentere et nyt selskab.

Dansk teleeksport
Bjarke Salomonsen lægger ikke skjul på, at ekspansionen ned gennem Europa skal foregå med Cloudtels danskudviklede teleplatform Universe.

I første omgang bliver tyske Telefortes kunder flyttet over på Universe, hvorefter senere opkøb også ryger over på den danske unified communications-platform (UC).

Cloudtel-direktøren fortæller, at Universe-platformen i høj grad er med til at differentiere selskabet i forhold til andre IP-televirksomheder.

"Modsat mange af de andre spillere på markedet er vi ikke interesserede i telefonnumre, men i brugere på Universe, som man eksempelvis kender det fra Skype. Samtidig kan vi kan udover at tilbyde en UC-platform også være et teleselskab, så kunderne kun skal handle ét sted," lyder det fra Bjarke Salomonsen.

Han siger samtidig, at danskudviklede tele-teknologi klinger godt i europæiske ører, da vi herhjemme trods mobilhuller rundt i landet har været kendt for en god teleinfrastrutur samt hård tele-konkurrence og veluddannede teknikere.

Dermed håber Bjarke Salomonsen mellem linjerne på, at opkøbene kan bane vejen for et eksporteventyr i form af salg af Universe-platformen.

Vil udvikle software
I takt med at Cloudtel vokser langt ud over landets grænser, ændrer selskabet fokus fra kun at være sælgere af UC-platform og teleydelser til også at blive et udviklingshus.

Her står apps til telekunderne først på ønske-udviklingslisten hos Bjarke Salomonsen.

"Apps og indhold til apps i form af eksempelvis videokonferencer på smartphonen er noget, som vi kigger på lige nu," siger Cloudtel-direktøren til Computerworld.

Læs også:
Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.