Artikel top billede

Danske Cloudtel køber tysk teleselskab

Det danske IP-teleselskab Cloudtel sætter tænderne i et tysk teleselskab og har fået appetit på flere opkøb. Læs her, hvor Cloudtel vil købe televirksomheder inden for det næste halve år.

Den danske televirksomhed Cloudtel med speciale inden for unified communications har opkøbt det tyske IP-teleselskab Teleforte.

Købsprisen er ikke opgivet, men med Telefortes årlige omsætning på 60 millioner kroner genereret fra cirka 1.000 erhvervskunder, kunne et gratis bud på prisen ligge et sted mellem 40 millioner og 60 millioner kroner.

Med opkøbet i Tyskland får Cloudtel adgang til Telefortes virksomhedskunder i Tyskland, Spanien, Polen og Østrig.

I forvejen er Cloudtel repræsenteret i Danmark og Sverige via Cloudtels datterselskab Firstcom og i England igennem Voip.co.uk. Med Teleforte-ekspansionen i ryggen går selskabet efter yderligere europæiske opkøb.

"Vi kigger både på danske opkøb og opkøb i Spanien," fortæller Cloudtels administrerende direktør Bjarke Salomonsen til Computerworld.

Han tilføjer, at virksomheden inden for fire til seks måneder givetvis kan præsentere et nyt selskab.

Dansk teleeksport

Bjarke Salomonsen lægger ikke skjul på, at ekspansionen ned gennem Europa skal foregå med Cloudtels danskudviklede teleplatform Universe.

I første omgang bliver tyske Telefortes kunder flyttet over på Universe, hvorefter senere opkøb også ryger over på den danske unified communications-platform (UC).

Cloudtel-direktøren fortæller, at Universe-platformen i høj grad er med til at differentiere selskabet i forhold til andre IP-televirksomheder.

"Modsat mange af de andre spillere på markedet er vi ikke interesserede i telefonnumre, men i brugere på Universe, som man eksempelvis kender det fra Skype. Samtidig kan vi kan udover at tilbyde en UC-platform også være et teleselskab, så kunderne kun skal handle ét sted," lyder det fra Bjarke Salomonsen.

Han siger samtidig, at danskudviklede tele-teknologi klinger godt i europæiske ører, da vi herhjemme trods mobilhuller rundt i landet har været kendt for en god teleinfrastrutur samt hård tele-konkurrence og veluddannede teknikere.

Dermed håber Bjarke Salomonsen mellem linjerne på, at opkøbene kan bane vejen for et eksporteventyr i form af salg af Universe-platformen.

Vil udvikle software

I takt med at Cloudtel vokser langt ud over landets grænser, ændrer selskabet fokus fra kun at være sælgere af UC-platform og teleydelser til også at blive et udviklingshus.

Her står apps til telekunderne først på ønske-udviklingslisten hos Bjarke Salomonsen.

"Apps og indhold til apps i form af eksempelvis videokonferencer på smartphonen er noget, som vi kigger på lige nu," siger Cloudtel-direktøren til Computerworld.

Læs også:
Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere