Artikel top billede

Farvel og tak: Microsoft stopper salget af Windows 7 til private

Slut med Windows 7 til private, lyder det fra Microsoft.

Denne gang bliver Haloween ekstra skræmmende, hvis du er Windows 7-fan.

Fredag 31. oktober bliver nemlig den sidste dag, hvor Microsoft sælger Windows 7-licenser til pc-producenterne.

Efter weekenden kommer det hele til at handle om Windows 8.1 - i hvert fald på forbrugermarkedet.

OEM-producenter (original equipment manufacturer) vil fra mandag 3. november ikke længere have adgang til licenserne til Windows 7 Home Basic, Home Premium eller Ultimate.

Pc'er med Windows 7 Professional vil fortsat blive produceret til arbejdsmarkedet og til folk, der er villige til at betale ekstra for den populære udgave af Windows.

Is i maven

Med det kraftige fokus på touch og en helt ny brugerflade har mange brugere været knap så entusiastiske i brugen af Windows 8, og version 7 er således været redningen for denne gruppe, når der skal købes ny maskine.

Men nu fjernes alternativet altså.

Du kan nok finde Windows 7-maskiner i butikkerne lidt frem i tiden, men så snart butikkerne begynder at løbe tør og skal bestille nye maskiner, er det altså slut.

Hvis du mangler en Windows 7-maskine og har is i maven, er der måske en mulighed for, at butikkerne vil sætte de sidste Windows 7-maskiner på udsalg i forbindelse med julehandlen.

Det skriver flere medier eksempelvis Redmond Magazine.

Alle er alligevel 8

Microsoft har ikke sat en endelig slutdato for den professionelle version af Windows 7, og der kommer næppe til at ske ændringer før den næste udgave, kaldet Windows 10, sendes på markedet.

Læs også: Analysefirma: Kom væk fra Windows 7 i tide

"Virksomhedernes it-afdelinger har ikke vist interesse for Windows 8, og venter derfor på Windows 10," siger it-analytiker Patrick Moorhead fra firmaet Moor Insights & Strategy til PC World i USA.

Læs også: Nyhedsanalyse: Med Windows 10 flytter Microsoft fokus tilbage på virksomhedsbrugerne

Han ser i øvrigt ikke Microsofts beslutning om at lukke ned for forbrugerudgaverne af Windows 7 som det store problem.

"De fleste maskiner bliver allerede solgt med Windows 8," siger han.

Læs også:

Windows 8.1 på vej ud i virksomhederne - men ikke som du tror

Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Guide: Få professionel sikkerhed i Windows 7

Guide:Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere