Sonofon i alliance mod Vodafone

Sonofon er gået i alliance med blandt andre italienske Wind og britiske Mm02 i at forsøg på at give kunderne bedre tjenester og ens priser i udlandet. Hovedsigtet er at tage konkurrencen op med Vodafone og Orange.

Sonofon er blevet medlem af en alliance af europæiske mobilselskaber, som først og fremmest skal give deres største konkurrenter, britiske Vodafone og fransk-ejede Orange, modspil.

The Starmap Mobile Alliance har som hovedformål at udvikle tjenester, som gør, at de nationale mobilselskabers kunder kan benytte deres mobiltelefon på samme måde i udlandet, som når de opholder sig hjemme.

Netop på det punkt har Vodafone og Orange konkurrencefordele, fordi de er til stede i mange lande og kan tilbyde kunderne ens tjenester og priser i alle landene.

- Med medlemskabet ser vi frem til at kunne tilbyde vores kunder bedre tjenester, når de rejser i udlandet, siger Sonofon-direktør Tage Reinert.

Også Sonofons ejer, Telenor, er mellem de ti medlemmer af alliancen, ligesom datterselskabet i Ungarn. Britiske Mm02, der også findes på det tyske marked, og italienske Wind er de store lokomotiver i alliancen, der af de store lande endnu mangler at dække Frankrig. Sverige er heller ikke med.

TDC indgik allerede i 2001 en aftale med Vodafone. Den sikrer, at kunderne automatisk roamer over på samarbejdspartnerens netværk i udlandet, og ens priser i alle lande.

TDC's schweiziske datterselskab, der markedsfører sig under navnet Sunrise, er dog med i The Starmap Mobile Alliance, og det samme gælder mobilselskabet One i Østrig, som TDC ejer 15 procent af.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?