Artikel top billede

Nokia-telefonerne kan vende tilbage - men ikke fra Microsoft

Det kan meget vel være, at vi inden for nogle år igen vil se Nokia-telefoner i markedet. Men de vil ikke komme fra Microsoft. Eller fra Nokia. Se her, hvordan det kan hænge sammen.

Det kan meget vel være, at Nokia-brandet igen vil live op på mobil-området inden for de kommende år.

Sådan lød det fra Nokias topchef, Rajeev Suri, der fredag talte til en række investorer på Nokia Capital Markets Day 2014.

Det engang så udbredte brand-mærke er ellers ved at blive udfaset af markedet med stor hastighed, efter Microsoft i efteråret 2013 købte det dengang alvorligt kriseramte finske selskab.

Det kan du læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia.

Microsoft har fornylig lanceret den første telefon fra det tidligere Nokia, som ikke har påhæftet det berømte finske navn, nemlig Lumia 535, der følger en række telefoner, der har heddet 'Nokia Lumia.'

Herfra vil alle nylanceringer fra Microsoft blive lanceret under 'Lumia'-navnet - altså uden 'Nokia.'

Ejer stadig licensforretningen

Microsoft købte imidlertid kun Nokias mobilforretning, mens det finske selskab har beholdt netværks-forretning (der udgør 90 procent af forretningen), kort-teknologien Here samt en række aktiviteter inden for teknologi-udvikling og licens-håndtering.

Under denne licens-forretning ligger muligheden for at udnytte Nokia-brandet, som den finske virksomhed nu har kig på.

Med i salget til Microsoft fulgte en licens til at anvende Nokia-brandet i 10 år.

Den har Microsoft angiveligt tænkt sig at udnytte til de helt prisbillige telefoner.

Det kan du læse mere om her: Microsoft afliver - næsten - Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu.

Fra fjerde kvartal af 2016 har Nokia imidlertid ifølge aftalen ret til at sælge en licens til Nokia-brandet til tredjepart, ligesom det finske selskab har ret til her og nu at sælge licenser til Nokia-brandet til 'other devices' - hvilket vil sige til produkter, der ikke umiddelbart konkurrerer med Microsofts forretning.

Kan designe og udvikle telefoner

Aftalen betyder også, at Nokia fortsat kan designe og udvikle telefoner sammen med eksempelvis kinesiske og taiwanske OEM-producenter som Foxconn og Compal og altså dermed udnytte al sin ekspertise og know how på mobilområdet.

Det betyder, at Nokia allerede nu kan gå i gang med at udvikle og designe nye telefoner - der ikke nødvendigvis vil være Windows-telefoner - men at rene Nokia-telefoner tidligst vil kunne produceres i fjerde kvartal 2016.

Her forventer Microsoft, at Lumia-telefonerne vil have opnået en så solid markedsandel, at Nokia-mærket ikke længere vil være en trussel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere