Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Femårig består Microsofts eksamen for professionelle it-folk: Sådan kan det lade sig gøre

En knægt på blot fem år er den yngste nogensinde, der har bestået en Microsoft Certified Professional-test. Læs her, hvordan en så ung dreng kunne bide skeer med it-professionelle.

Trods sin beskedne alder har Ayan Qureshi fra Coventry i England bestået Microsoft Certified Professional-testen, selvom han kun var fem år på eksamenstidspunktet.

Det fortæller knægten til BBC.

"Der var multiple choice-spørgsmål, træk-og-slip-spørgsmål, hotspot-spørgsmål og scenariebaserede spørgsmål," fortæller den nu seksårige Ayan Qureshi, der oprindeligt kommer fra Pakistan.

Han bor nu i England med blandt andre sin far, der selv er it-konsulent.

Bruger to timer dagligt på it

Faderen har hjulpet Ayan Qureshi med at sætte sit eget computernetværk oppe derhjemme, efter Ayan Qureshi begyndte at pille med computere som treårig.

"Jeg fandt ud af, at når jeg fortalte ham noget, så kunne han huske alt, hvad jeg havde sagt. Så jeg startede med at give mere og mere information," forklarer faderen, Asim Qureshi, til BBC.

Ayan Qureshi bruger nu omkring to timer om dagen på at lære mere om it ved blandt andet at studere operativsystemer og installere programmer.

Yngste nogensinde

Folkene til Microsoft-eksamen var ellers skeptiske ved at lade den dengang femårige Ayan Qureshi tage testen, men faderen Asim Qureshi hjalp dem til at komme på andre tanker.

Nu er han så blevet den yngste nogensinde, der har bestået Microsoft Certified Professional-testen.

"Jeg er meget glad og stolt. Jeg ønsker ikke, at han sætter en ny verdensrekord hver dag, men jeg ønsker for ham, at han gør sit bedste, lige meget hvad det skal være," siger Asim Qureshi om sin søn til BBC.

Du kan læse mere om Ayan Qureshi på hans egen hjemmeside

Det begyndte med en floppy-virus og blev til regeringsovervågning


Denne teenage-knægt kan få Apple til at rase: Afslører alle hemmelighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere