Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Femårig består Microsofts eksamen for professionelle it-folk: Sådan kan det lade sig gøre

En knægt på blot fem år er den yngste nogensinde, der har bestået en Microsoft Certified Professional-test. Læs her, hvordan en så ung dreng kunne bide skeer med it-professionelle.

Trods sin beskedne alder har Ayan Qureshi fra Coventry i England bestået Microsoft Certified Professional-testen, selvom han kun var fem år på eksamenstidspunktet.

Det fortæller knægten til BBC.

"Der var multiple choice-spørgsmål, træk-og-slip-spørgsmål, hotspot-spørgsmål og scenariebaserede spørgsmål," fortæller den nu seksårige Ayan Qureshi, der oprindeligt kommer fra Pakistan.

Han bor nu i England med blandt andre sin far, der selv er it-konsulent.

Bruger to timer dagligt på it

Faderen har hjulpet Ayan Qureshi med at sætte sit eget computernetværk oppe derhjemme, efter Ayan Qureshi begyndte at pille med computere som treårig.

"Jeg fandt ud af, at når jeg fortalte ham noget, så kunne han huske alt, hvad jeg havde sagt. Så jeg startede med at give mere og mere information," forklarer faderen, Asim Qureshi, til BBC.

Ayan Qureshi bruger nu omkring to timer om dagen på at lære mere om it ved blandt andet at studere operativsystemer og installere programmer.

Yngste nogensinde

Folkene til Microsoft-eksamen var ellers skeptiske ved at lade den dengang femårige Ayan Qureshi tage testen, men faderen Asim Qureshi hjalp dem til at komme på andre tanker.

Nu er han så blevet den yngste nogensinde, der har bestået Microsoft Certified Professional-testen.

"Jeg er meget glad og stolt. Jeg ønsker ikke, at han sætter en ny verdensrekord hver dag, men jeg ønsker for ham, at han gør sit bedste, lige meget hvad det skal være," siger Asim Qureshi om sin søn til BBC.

Du kan læse mere om Ayan Qureshi på hans egen hjemmeside

Det begyndte med en floppy-virus og blev til regeringsovervågning


Denne teenage-knægt kan få Apple til at rase: Afslører alle hemmelighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere