Artikel top billede

Foto: Screenshot fra Bloomberg TV. (Foto: Foto: Screenshot fra Bloomberg-tv)

Denne teenage-knægt kan få Apple til at rase: Afslører alle hemmelighederne

Han afslører gang på gang Apples hemmeligheder, selv om han stadigvæk bor hjemme hos sine forældre.

"Er det her mon Apples næste iPhone?"

Sådan stod der i et tweet, som den unge australier Sonny Dickson udsendte sent onsdag aften i sidste uge.

Tweetet linkede til hans egen hjemmeside, der indeholder en række billeder af, hvad der til forveksling ligner en mikro-udgave af en iPad, og som måske er det første billede af den næste iPhone. 

Efterhånden er det muligt at fodre svin med billeder, der angiveligt forestiller et kommende Apple-produkt.

Men i en tid, hvor gud og hvermand kan udrette mirakler med Photoshop, er der dog sjældent realiteter bag billederne, og flere har da også påpeget, at Sonny Dicksons seneste billede også meget vel kan være et falsum.

Aslørede iPhone 5c og guld-iPhone 

Men når Sonny Dickson er afsender på et billede, skal det dog som regel tages alvorligt.

Tidligere har han - før alle andre - afsløret udseendet på den farverige iPhone 5c, og han fik ligeledes fat i dele, der afslørede, at den nye iPhone 5s både ville få en fingeraftryksscanner og komme i en guldudgave. 

Derudover har han også fået fat i væsentlige dele fra iPhone 5 samt iPad Air og den nye iPad Mini.

Det er dog værd at bemærke, at de seneste billeder ikke er nogen, som han selv har taget, og derfor kan der også være grund til at tvivle på validiteten. 


Her afslører Sonny Dickson, hvordan bagsiden på iPhone 5c kommer til at se ud. 

Køber hos Foxconn-ansatte

Sonny Dickson bor stadigvæk hjemme hos sine forældre i en forstad til Melbourne i Australien. Tusindvis af kilometer fra både Apples hovedkvarter i Californien og Apples fabrikker i Kina.

Alligevel har han altså en usædvanlig god track-rekord, når det handler om at afsløre kommende Apple-produkter

Men hvordan lykkes det for ham at få fingre i alle disse dele, der formodentligt er blevet smuglet ud fra fabriksfaciliteter i Kina?

I et interview med det amerikanske finansmedie Bloombergs tv-kanal afslører han, at produkterne som regel stammer fra folk, der arbejder i Apples supply-chain i Kina. Typisk på Foxconns-fabrikker

På trods af den store interesse for kommende Apple-produkter betaler han som regel blot nogle hundrede amerikanske dollar for delene. Han afslører blandt andet, at bagsiden til en iPhone 5c blot kostede ham 250 amerikanske dollar, svarende til knap 1400 kroner. 

"Penge fører ikke noget godt med sig. Det har skaffet mig en masse had"

Er stadigvæk teenager
Sonny Dickson oplyser ikke sin præcise alder, men i flere artikler bliver han omtalt som teenager.

I et interview med det amerikanske magasin Fortune oplyser han dog, at han "er gammel nok til at købe alkohol." I Australien kræver det, at man er mindst 18 år.  

Hans interesse for Apple startede med udgivelsen af den første iPhone i 2007. Han startede som app-udvikler til iOS. Her lagde folk i udviklermiljøet første gang mærke til ham, da det lykkedes ham at hive skjult kode ud af en beta-udgave af Apples software.

Men det var først, da han i 2012 fik fingre i et bundkort til iPhone 5, at han for alvor begyndte at tiltrække sig opmærksomhed.

Til nyhedsbureauet Reuters fortæller han, at han i starten opkøbte dele fra nye Apple-produkter via folk, som han fik kontakt med på det sociale netværk Weibo, der ofte bliver omtalt som det kinesiske Twitter. I dag foregår kontakten dog via en "hemmelig hjemmeside," oplyser han til Reuters. 

"Jeg har gjort det her i mange år, så jeg kan på forhånd se, hvad det ser ud til at være "fake", og hvad der ikke er," siger han.

Apple og Homeland Security holder øje

Hos Apple i Californien, der er kendt for ekstremt hemmelighedskræmmeri, er de næppe begejstrede for Sonny Dicksons afsløringer, og han fortæller da også, at Apple holder et vågent øje med, hvad han går og laver.


I flere interviews har Sonny Dickson afsløret, at hans hjemmeside sonnydickson.com bliver flittigt besøgt af computere fra Apples hovedkvarter, ligesom den også jævnligt bliver besøgt af den amerikanske sikkerhedsjeneste U.S. Homeland Security. 
Og folk der som ham afslører Apples forretningshemmeligheder, har al mulig grund til at træde varsomt. Det demonstrerede Apple, da en Apple-medarbejder i 2010 mistede en prototype af den kommende iPhone 4 på en bar.

Fik beslaglagt journalists computer

Personen der fandt iPhonen, den 21-årige Brian Hogan, solgte den videre til den amerikanske tech-side Gizmodo for 5.000 dollar.

Apple hævdede dog, at der var tale om hælervare, og gik rettens vej. Hogan blev i dømt 40 timers samfundstjeneste og fik en bøde på 125 dollar for at sælge telefonen. Mens politiet sparkede døren ind til Gizmodos redaktør Adrian Chens hjem, hvor myndighederne som led i efterforskningen beslaglagde flere af hans ejendele. Heriblandt computere og harddiske.  

Men Dickson afviser dog, at han bryder loven.

Han hævder ifølge magasinet Fortune, at transaktionen foregår på en måde, der betyder, at det formelt set ikke er ham selv, der opkøber delene fra de kinesiske kilder, hvilket han mener beskytter ham mod retsforfølgelse.

"Nogle mennesker mener, at jeg måske bryder loven. Men de ved ikke rigtigt noget om, hvordan jeg gør tingene. Jeg bryder ikke nogle love, som ikke også bliver brudt af andre mennesker," lyder det lidt kryptiske svar, som han giver til Fortune.

"Penge skaffer kun had"

Sonny Dickson lægger sine scoops ud på sin hjemmeside og sin Youtube-kanal, hvor hans billeder og videoer af nye Apple-enheder trækker millioner af sidevisninger hver måned. Han er dog ikke meget for afsløre, hvad han præcist tjener på at drive siden.

Men til Fortune siger han:

"Penge fører ikke noget godt med sig. Det har skaffet mig en masse had. Men i dag kunne jeg gå ned til Louis Vuitton og købe en af deres tasker alene med de penge, som jeg har tjent i denne måned," siger han.

Dickson kan dog have god grund til at underspille sin indtjening. For en australsk jura-ekspert sagde sidste år i et interview med nyhedsbureauet Reuters, at det muligvis vil kunne belaste ham i en retssag, hvis det kan påvises, at han har tjent annoncekroner på sin hjemmeside.

Har tidligere haft teenage-problemer

Det er dog langt fra første gang, at en teenager volder Apple problemer.

I perioden 1998 til 2007 afslørede siden Think Secret, der blev stiftet af den blot 13-årige Nicholas Ciarelli, en række hemmeligheder om nye Apple-produkter. Heriblandt lanceringen af iPod'en.

Apple forsøgte gennem flere år forgæves at få lukket Think Secret, fordi virksomheden mente, at siden fik sine informationer fra folk, der på ulovligvis brød deres tavshedspligt over for Apple. I 2007 indgik Apple og den på det tidspunkt 22-årige Nicholas Ciarelli et forlig, der betød, at Think Secret måtte lukke.  

Læs også:
Gør alt for at undgå læk: Så vanvittigt er Apples hemmelighedskræmmeri 

Denne bog afslører Apples hemmeligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere