Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

USA bygger Terminator-robotter i it-våbenkapløb mod Kina

USA's afgående forsvarsminister nåede i sin godt halvanden års regeringsperiode at søsætte et storstilet it-program, der skal rykke USA helt op i toppen af det verdensomspændende våbenkapløb.

Inden sin afgang som USA's forsvarsminister nåede Chuck Nagel at søsætte en plan for at få USA tilbage på toppen af det teknologiske våbenkapløb foran lande som Kina og Rusland.

For mens USA i det seneste årti konstant har været i krig, har netop Kina og Rusland haft tid til at opruste med mere avancerede fly, ubåde og præcise langtrækkende missiler samt udstyr til cyber-krig.

Det fremgår af USA's Forsvarsministeriums hjemmeside.

Den amerikanske plan med navnet 'New Defense Innovation Initiative' omfatter blandt andet, at amerikanerne satser på robot-teknologi, selvkørende systemer, big data-indsamlinger og avanceret våbenproduktion ved hjælp af 3D-printere.

"Programmet vil strække sig ind i næste årti og videre frem, men inden for den nærmeste fremtid vil vi invitere nogle af de skarpeste hoveder i og uden for regeringen til at vurdere de teknologier og systemer, som Forsvarsministeriet skal udvikle i de næste tre til fem år," udtalte Chuck Nagel ved lanceringen.

Bygger cyborg-krigere

Udmeldingen om våbenkapløbet bygger blandt andet på en rapport, som det amerikanske center for teknologi og sikkerhed udsendte i september.

I den rapport fremgår det, at robotteknologi og kunstig intelligens er blandt de store indsatsområder, som USA satser på som den store sherif i den globale landsby.

Dertil kommer bestræbelser på at udvikle cyborg-krigere som en kombination af mand og maskine, der skal reducere omkostningerne - både de økonomiske og de menneskelige - når USA ruller i krig inden for de næste år.

"Udviklingen af exoskeleter (afstivende struktur uden på en soldat, red.) og grænseflader direkte til hjernen kan kombineres med biddrag fra biovidenskaben og den kognitive videnskab til at forøge den menneskelige ydeevne betragteligt," står der at læse i rapporten.

Udmeldingerne kommer på et tidspunkt, hvor det amerikanske forsvarsbudget står over for betragtelige nedskæringer med helt op mod 5.000 milliarder kroner over de næste 10 år.

I dag har det amerikanske forsvar årligt i omegnen af 4.200 milliarder kroner at rutte med. Det svarer cirka til to en halv gang Danmarks bruttonationalprodukt.

Læs også:
Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.