Artikel top billede

Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben

Kina fjerner fløjlshandskerne og erklærer cyberkrigs-oprustning. Landet mener, at en nation som USA er alt for godt i gang med at hente et stort forspring, som kan blive fatalt.

Det siges, at det første offer i enhver krig er sandheden.

Og noget stemmer ikke helt, når USA i flere år har peget på kinesisk spionage igennem it-udstyr og en mangeårig forberedelse til krig på internettet, mens Kina først nu selv hævder, at landet vist skal til at forberede sig til cyberkrig.

"Cyberkrig kan lamme et land og endda få fatale konsekvenser for resten af verden, fordi den slags angreb ikke er begrænset til en region. Cyberkrige har derfor større indvirkning end en atombombe," fortæller den højstående general Wu Jiangxing fra Folkets Befrielseshær til statsmediet China.org.

I den sammenhæng er indsamlinger af efterretninger omkring militære anlæg, store selskaber og sågar privatpersoner essentielle - da den slags viden kan bruges direkte af militæret og indirekte til at svække et land ved at ramme det fysisk på det finansielle område og i energisektoren.

"Snowden-sagen afslører, at USA har en systematisk plan for udviklingen af sine cyberkrigs-kompetencer. Den slags kan vi ikke imødegå på en spredt og uorganiseret måde," siger Wu Jiangxing til China.org og forklarer, at Kina stadig er svag på cyberkrigsfronten i forhold til lande som USA og Sydkorea.

Overvåger Vesten Østen?

Det kinesiske statsmedie China.org beskriver således whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer af gennemgribende NSA-overvågning i Vesten som en alarmklokke, der skal få Folkerepublikken i Østen til at vågne op til dåd.

"Mange af vores kommunikationsenheder kommer fra vestlige lande. Det vil ikke være teknisk svært for dem at plante kode i enhederne, så de kan bruges til overvågning," fortæller den højstående general Wu Jiangxing fra Folkets Befrielseshær til China.org.

Beskyldningerne mod USA's overvågning virker på den måde som en slags modsvar til amerikanske beskyldninger mod det private selskab Huawei, der er mistænkt for at sende data i Vesten tilbage til den kinesiske regering.

Glem nuværende kryptering

Wu Jiangxing pointerer samtidig, at kryptering ikke nødvendigvis er en sikker vej frem, da krypteringsteknologierne i høj grad kommer fra USA. Også hardware-afhængigheden til Vesten på eksempelvis server-området fremhæver han som et generelt problem.

Den højtstående kinesiske general er heller ikke bleg for at indrømme, at der sker en del i de internationale netværk, som menigmand ikke kender til.

"Aflytningsskandalerne er kun toppen af isbjerget i moderne cyberkrigsførelse. Set i det store lys er flere lande i skarp konkurrence på nettet," siger Wu Jiangxing til China.org.

Læs også: 
Sådan ramte den helt store cyber-katastrofe Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere