Artikel top billede

Rolex GMT og Moto 360 med den samme urskive. Dump: androidpolice.com.

Ny kopi-krig: Dit nye smartwatch må ikke efterligne Rolex og Omega

Kendte ur-producenter som Omega og Rolex vil ikke finde sig i digitale kopier. Advokaterne er allerede blevet sendt i krig mod smartwatch-kopierne.

De fleste, der har været på ferie under sydlige himmelstrøg, har nok mødt de billige kopier af de store urmærker som Rolex, Omega eller Panerai

Kopierne er en kæmpe industri, som urproducenterne konstant kæmper for at sende hen, hvor peberet gror. De sidste par år er der også blevet vedtaget strengere love, der skal komme kopieringen til livs - dog uden den store effekt.

Og med de smarte digitalure ser det ud til, at urindustrien har fået et nyt problem at slås med eller i det mindste at blive irriteret over.

En hel stribe af de etablerede urproducenter har nemlig bestemt sig for at tage kampen om mod udviklerne af digitale urskiver, der kan anvendes med et smartwatch.

Med eksempelvis Android Wear er det en smal sag at bytte baggrunden på et smartwatch med en hjemmeproduceret urskive eller en baggrund, der er hentet på nettet.

Det har betydet, at mange allerede har kopieret og deler de urskiver, som man normalt finder på dyre mærkevarer fra eksempelvis Omega, Rolex og Tag Heuer.

Slet eller betal

Ifølge websiden TorrentFreak har en stribe websider og privatpersoner allerede modtaget breve om, at de skal fjerne kopierne fra nettet eller app-butikken.

Blandt de produventer, der har udsendt trusselsbreve, finder man urmærker som IWC, Panerai, Omega, Fossil, Armani, Michael Kors, Tissot, Certina og Swatch.

I brevet får urskive-kopisterne 24 timer til at komme med et svar til producenternes advokater. Gør de ikke det, så truer de med et søgsmål for at have krænket urfirmaernes varemærker.

En udvikler af de digitale urskiver til Android Wear, FaceRepo, siger til TorrentFreak, at de allerede har efterkommet kravet og fjernet urskiverne.

"Til trods for at nogle af de urskiver vi blev bedt om at fjerne så meget cool ud, er vi enige i at dem, der ejer mærkerne, har ret til at forsvare sine produkter," siger en talsperson fra FaceRepo til TorrentFreak.

Let at finde kopier

Der skal ikke mange søgninger til for at finde urskiver, der er åbenlyse kopier af de eksklusive mærker til eksempelvis Android Wear-produkterne.

Tvisten mellem smartwatch-producenterne og de traditionelle urmærker stå dog næppe om forbrugernes evne til at se forskel på en kopiurskive på et digitalt ur og den originale model.

Grunden er nok nærmere, at flere af luksusproducenterne også går med tanker om at udvikle digitale udgaver.

Tag Heuer er en af de producenter, der allerede har bekræftet, at de arbejder på et smartwatch.

Læs også:

Masser af uskyldige danske websider sender dig til en fupbutik

Anonyme kilder: Dansk it-firma solgte falske varer

IBM: Kopivarer stort problem i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.