Artikel top billede

Rolex GMT og Moto 360 med den samme urskive. Dump: androidpolice.com.

Ny kopi-krig: Dit nye smartwatch må ikke efterligne Rolex og Omega

Kendte ur-producenter som Omega og Rolex vil ikke finde sig i digitale kopier. Advokaterne er allerede blevet sendt i krig mod smartwatch-kopierne.

De fleste, der har været på ferie under sydlige himmelstrøg, har nok mødt de billige kopier af de store urmærker som Rolex, Omega eller Panerai

Kopierne er en kæmpe industri, som urproducenterne konstant kæmper for at sende hen, hvor peberet gror. De sidste par år er der også blevet vedtaget strengere love, der skal komme kopieringen til livs - dog uden den store effekt.

Og med de smarte digitalure ser det ud til, at urindustrien har fået et nyt problem at slås med eller i det mindste at blive irriteret over.

En hel stribe af de etablerede urproducenter har nemlig bestemt sig for at tage kampen om mod udviklerne af digitale urskiver, der kan anvendes med et smartwatch.

Med eksempelvis Android Wear er det en smal sag at bytte baggrunden på et smartwatch med en hjemmeproduceret urskive eller en baggrund, der er hentet på nettet.

Det har betydet, at mange allerede har kopieret og deler de urskiver, som man normalt finder på dyre mærkevarer fra eksempelvis Omega, Rolex og Tag Heuer.

Slet eller betal

Ifølge websiden TorrentFreak har en stribe websider og privatpersoner allerede modtaget breve om, at de skal fjerne kopierne fra nettet eller app-butikken.

Blandt de produventer, der har udsendt trusselsbreve, finder man urmærker som IWC, Panerai, Omega, Fossil, Armani, Michael Kors, Tissot, Certina og Swatch.

I brevet får urskive-kopisterne 24 timer til at komme med et svar til producenternes advokater. Gør de ikke det, så truer de med et søgsmål for at have krænket urfirmaernes varemærker.

En udvikler af de digitale urskiver til Android Wear, FaceRepo, siger til TorrentFreak, at de allerede har efterkommet kravet og fjernet urskiverne.

"Til trods for at nogle af de urskiver vi blev bedt om at fjerne så meget cool ud, er vi enige i at dem, der ejer mærkerne, har ret til at forsvare sine produkter," siger en talsperson fra FaceRepo til TorrentFreak.

Let at finde kopier

Der skal ikke mange søgninger til for at finde urskiver, der er åbenlyse kopier af de eksklusive mærker til eksempelvis Android Wear-produkterne.

Tvisten mellem smartwatch-producenterne og de traditionelle urmærker stå dog næppe om forbrugernes evne til at se forskel på en kopiurskive på et digitalt ur og den originale model.

Grunden er nok nærmere, at flere af luksusproducenterne også går med tanker om at udvikle digitale udgaver.

Tag Heuer er en af de producenter, der allerede har bekræftet, at de arbejder på et smartwatch.

Læs også:

Masser af uskyldige danske websider sender dig til en fupbutik

Anonyme kilder: Dansk it-firma solgte falske varer

IBM: Kopivarer stort problem i Danmark
IT-JOB

Comby Denmark A/S

2nd line IT-specialist

JP/Politikens Hus

Netværkstekniker

Capgemini Danmark A/S

Account Executive

Guldborgsund Forsyning

Teamleder til IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”