Artikel top billede

IBM: Kopivarer stort problem i Danmark

Kopivarer i kanalen volder IBM store problemer, fortæller IBMs nordiske partnerchef Erik Søe-Pedersen. DCC lader fortsat til at være et af problembørnene.

Falske IBM-varer, der strømmer ind i den danske kanal via uautoriserede kanaler, er stadig et stort problem for IBM. Det fortæller producentens nordiske partnerchef Erik Søe-Pedersen til CRN.

"Vi samler konstant varer op i markedet, som er ukurante, altså kopivarer. Det er klart, at det kan betyde en risiko for partnere i forhold til for eksempel service og garanti, og vi opfordrer dem derfor til at købe gennem autoriserede distributører" lyder det fra Erik Søe-Pedersen.

Han fortæller, at det typisk er serverindholdet, der bliver ulovligt kopieret.

"Det drejer sig mest om de dele, der er nemmest at kopiere, som for eksempel harddiske og hukommelseskort. Men vi har også set eksempler på, at selve pakken med IBM-tape er kopieret. Det er meget svært at se forskel på for menigmand," siger Erik Søe-Pedersen.

Han ønsker ikke at sætte tal på problemets omfang. Dog fortæller han, at producenten er hårdere ramt på dansk jord end i de andre nordiske lande, måske på grund af det udprægede danske brokerlandskab.

IBM har tidligere været i åben konflikt med DCC omkring problemet, og meget tyder da også på, at brokeren fra Århus stadig er blandt dem, der volder IBM udfordringer. Direkte adspurgt om DCCs rolle svarer partnerchefen diplomatisk:

"Jeg har intet belæg for at tro, at DCC bevidst gør noget ulovligt. Men igen er det nødvendigt at sige, at DCC ikke er en autoriseret distributør af IBMs produkter," lyder det fra Erik Søe-Pedersen.

Selv om problemet langt fra er nyt, mener han, at IBM gør meget for at løse det.

"Vi har lagt serienumre på flere og flere af vores komponenter, og så har vi fået nedskrevet, at vi anser det som uetisk opførsel, hvis partnere køber gennem uautoriserede kanaler," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere