Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Stor test dræber sejlivet SSD-myte: SSD'er lever længere end du tror

En af grundene til at være tilbageholdende overfor en Solid State Disk er, at den dør hurtigere og er mere upålidelig end en klassisk harddisk. Men det er ikke helt rigtigt, viser ny stortest.

Solid State Diske (SSD) er hurtigere og mindre, men mindre pålidelige, imens Hard Disk Diske (HDD) er langsomme og store, men holder en evighed.

Sådan er i hvert fald den gængse tro, når man læser rundt på nettet. SSD'er giver en vild ydeevne-forbedring, men det er kun et spørgsmål om tid, før at de pludselig sætter ud - og så er det farvel til dine data.

Men sådan er det vist ikke helt. Skal man tro på en større test hos det amerikanske medie TestReport, så er SSD'er langt mere stabile, end holdningen ellers giver udtryk for.

TestReport har i sin stadig kørende test seks SSD'er til at køre, hvor der bliver ved med at blive skrevet på. SSD'erne har kørt i over et år, og fire af de seks døde efter at have skrevet mellem 728 terabytes og 1,2 petabytes - hvilket stadig er langt, langt over, hvad producenterne selv skriver, at SSD'erne kan holde til.

To kører stadig
De sidste to SSD'er. En Samsung 840 Pro og en Kingston HyperX 3K kører stadig. De har netop begge krydset 2 petabytes-mærket.

Til sammenligning kommer TestReports egen journalist, Geoff Gasior og fortæller, at hans egen SSD i hans private computer på de sidste to år kun har skrevet 2 terabytes. Han har altså rigelig af skrivning endnu.

Så vi kan ende diskussionen: Ifølge testen kan du stadig ikke regne med, at en SSD holder et helt årti, men den vil højst sandsynligt holde længere end resten af din indmad i din computer. Længe nok til, at du ikke skal bekymre dig over den i hvert fald. 

Du kan læse mere om, hvordan du får mest ud af din SSD her.

Der er dog stadig rigelig af andre grunde til, at du skal vælge en HDD i stedet for en SSD - blandt andet pris og mængden af lagerplads, men at frygte en tidlig død er ikke nødvendigt.

Samtidig skal du huske, at en SSD kan stå af ligesom alle andre computer-dele i din computer. Husk derfor at have en stærk back-up plan, så du ikke mister din data.

Det kan være en backup-harddisk eller via en cloud-tjeneste.

Læs også:  Guide: Sådan får du det maksimale ud af en SSD på din computer

Læs også: Test: 512 gigabyte [b]SSD-drev med speederen i bund[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.