Artikel top billede

Stor test dræber sejlivet SSD-myte: SSD'er lever længere end du tror

En af grundene til at være tilbageholdende overfor en Solid State Disk er, at den dør hurtigere og er mere upålidelig end en klassisk harddisk. Men det er ikke helt rigtigt, viser ny stortest.

Solid State Diske (SSD) er hurtigere og mindre, men mindre pålidelige, imens Hard Disk Diske (HDD) er langsomme og store, men holder en evighed.

Sådan er i hvert fald den gængse tro, når man læser rundt på nettet. SSD'er giver en vild ydeevne-forbedring, men det er kun et spørgsmål om tid, før at de pludselig sætter ud - og så er det farvel til dine data.

Men sådan er det vist ikke helt. Skal man tro på en større test hos det amerikanske medie TestReport, så er SSD'er langt mere stabile, end holdningen ellers giver udtryk for.

TestReport har i sin stadig kørende test seks SSD'er til at køre, hvor der bliver ved med at blive skrevet på. SSD'erne har kørt i over et år, og fire af de seks døde efter at have skrevet mellem 728 terabytes og 1,2 petabytes - hvilket stadig er langt, langt over, hvad producenterne selv skriver, at SSD'erne kan holde til.

To kører stadig
De sidste to SSD'er. En Samsung 840 Pro og en Kingston HyperX 3K kører stadig. De har netop begge krydset 2 petabytes-mærket.

Til sammenligning kommer TestReports egen journalist, Geoff Gasior og fortæller, at hans egen SSD i hans private computer på de sidste to år kun har skrevet 2 terabytes. Han har altså rigelig af skrivning endnu.

Så vi kan ende diskussionen: Ifølge testen kan du stadig ikke regne med, at en SSD holder et helt årti, men den vil højst sandsynligt holde længere end resten af din indmad i din computer. Længe nok til, at du ikke skal bekymre dig over den i hvert fald. 

Du kan læse mere om, hvordan du får mest ud af din SSD her.

Der er dog stadig rigelig af andre grunde til, at du skal vælge en HDD i stedet for en SSD - blandt andet pris og mængden af lagerplads, men at frygte en tidlig død er ikke nødvendigt.

Samtidig skal du huske, at en SSD kan stå af ligesom alle andre computer-dele i din computer. Husk derfor at have en stærk back-up plan, så du ikke mister din data.

Det kan være en backup-harddisk eller via en cloud-tjeneste.

Læs også:  Guide: Sådan får du det maksimale ud af en SSD på din computer

Læs også: Test: 512 gigabyte [b]SSD-drev med speederen i bund[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere