Artikel top billede

Udenlandsk elektronikkæde vil tage kampen op med Expert og Elgiganten

Mens Expert og Elgiganten varmer op til kæmpe priskrig melder en international spiller nu sin ankomst på det danske marked for forbrugerelektronik.

Europas næststørste elektronikkæde Euronics vil ifølge dagbladet Børsen i løbet af 2015 etablere 20-25 butikker i Danmark. Hovedparten af de nye butikker dukker op på de adresser, som bliver ledige, når Expert lukker en stribe butikker.

Den første Euronics-butik er allerede åbnet i Ikast i lokaler, der ind til fornylig husede den lokale Expert-butik.

Ifølge Børsen satser Euronics også på at lokke utilfredse franchise-partnere hos Expert til at prøve lykken med Euronics i ryggen. Flere selvstændige indehavere af Expert-butikker er ifølge avisen så utilfredse med nye vilkår for kæden, at de kan være nemme at lokke over i et nyt koncept.

Euronics er en indkøbskæde, der har base i Amsterdam. Kæden har op mod 11.000 butikker fordelt på 31 lande og omsætter for omkring 130 milliarder kroner.

Den nye spiller på elektronikmarkedet kommer på banen samtidig med at de to dominerende elektronikkæder på det danske consumer-marked - Expert og Elgiganten - har besluttet sig til at 2015 skal være scene for et gedigent slagsmål om forbrugernes gunst.

Expert har eksempelvis i længere tid arbejdet med en plan om at åbne op mod 25 mega-varehuse, som skal gøre livet surt for den nuværende markedsleder Elgiganten.

Den danske kæde El-salg har siden 2006 været med i Euronics-samarbejdet, men det er først nu, at man vil satse på at udbrede Euronics-navnet i Danmark siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i El-Salg.

"Der er en åbning i markedet, som giver os nogle muligheder. Det er et godt tidspunkt nu," siger han til Børsen.

Samtidig med åbningen af de n nye stribe af butikker vil Euronics også starter en web-shop.

Tomas Holm Hedehus vil ikke afsløre hvilke byer, der får Euronics-butikker. Men han fortæller, at man vil satse på lokale butikker, som ikke ligger i nærheden af store indkøbscentre, hvor man typisk finder Elgiganten, Bilka og Bauhaus.

Tomas Holm Hedehus erkender dog, at det kræver hårdt arbejde, hvis man skal matche konkurrenterne.

"Man går ikke ind i det marked og får noget forærende. Det bliver et hårdt game, når Elgiganten skal forsvare sit revir over for et nyomdannet Expert," siger Tomas Holm Hedehus.

Læs også:

Tumult i Expert: Dansk koncernchef ude af vagten - 30 butikker lukker

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.