Artikel top billede

Udenlandsk elektronikkæde vil tage kampen op med Expert og Elgiganten

Mens Expert og Elgiganten varmer op til kæmpe priskrig melder en international spiller nu sin ankomst på det danske marked for forbrugerelektronik.

Europas næststørste elektronikkæde Euronics vil ifølge dagbladet Børsen i løbet af 2015 etablere 20-25 butikker i Danmark. Hovedparten af de nye butikker dukker op på de adresser, som bliver ledige, når Expert lukker en stribe butikker.

Den første Euronics-butik er allerede åbnet i Ikast i lokaler, der ind til fornylig husede den lokale Expert-butik.

Ifølge Børsen satser Euronics også på at lokke utilfredse franchise-partnere hos Expert til at prøve lykken med Euronics i ryggen. Flere selvstændige indehavere af Expert-butikker er ifølge avisen så utilfredse med nye vilkår for kæden, at de kan være nemme at lokke over i et nyt koncept.

Euronics er en indkøbskæde, der har base i Amsterdam. Kæden har op mod 11.000 butikker fordelt på 31 lande og omsætter for omkring 130 milliarder kroner.

Den nye spiller på elektronikmarkedet kommer på banen samtidig med at de to dominerende elektronikkæder på det danske consumer-marked - Expert og Elgiganten - har besluttet sig til at 2015 skal være scene for et gedigent slagsmål om forbrugernes gunst.

Expert har eksempelvis i længere tid arbejdet med en plan om at åbne op mod 25 mega-varehuse, som skal gøre livet surt for den nuværende markedsleder Elgiganten.

Den danske kæde El-salg har siden 2006 været med i Euronics-samarbejdet, men det er først nu, at man vil satse på at udbrede Euronics-navnet i Danmark siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i El-Salg.

"Der er en åbning i markedet, som giver os nogle muligheder. Det er et godt tidspunkt nu," siger han til Børsen.

Samtidig med åbningen af de n nye stribe af butikker vil Euronics også starter en web-shop.

Tomas Holm Hedehus vil ikke afsløre hvilke byer, der får Euronics-butikker. Men han fortæller, at man vil satse på lokale butikker, som ikke ligger i nærheden af store indkøbscentre, hvor man typisk finder Elgiganten, Bilka og Bauhaus.

Tomas Holm Hedehus erkender dog, at det kræver hårdt arbejde, hvis man skal matche konkurrenterne.

"Man går ikke ind i det marked og får noget forærende. Det bliver et hårdt game, når Elgiganten skal forsvare sit revir over for et nyomdannet Expert," siger Tomas Holm Hedehus.

Læs også:

Tumult i Expert: Dansk koncernchef ude af vagten - 30 butikker lukker

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere