Artikel top billede

Lenovo tilbagekalder strømstik på grund af brandfare: Har du et liggende?

Lenovo tilbagekalder et strømstik på grund af risiko for overophedning og risiko for smeltet ledning, der kan føre til brand.

Den kinesiske bærbar-gigant tilbagekalder nu strømstik tilhørende sine IdeaPad-computere, som blev solgt mellem februar 2011 og juni 2012.

Helt specifikt handler det om en oplader med serienavnet "LS-15", der er solgt sammen med IdeaPad-computere. Stikket er sort og har et klistermærke med data påklistret sammen med "LS-15 AC"-navnet smeltet ned i den sorte gummi på selve ledningen.

Stikket er blevet solgt i Lenovos egen webshop og butikker sammen med IdeaPad-computere i prisklassen 1.800 kroner til 9.000 kroner.

Du kan læse, hvilke modeller af computere, som er ramt her.

Fare for overophedning: klip stikket over
Grunden til at Lenovo tilbagekalder strømstikket er, at Lenovo har oplevet flere tilfælde af overophedede og smeltede ledninger, hvilket er en potentiel brandfare eller giver risici for personskader.

Har du købt en computer, som har "LS-15"-stikket, så foreslår Lenovo, at du stopper med at benytte stikket og tager det ud af væggen og kontakter Lenovo.

Derefter skal du klippe strømledningen over i to med en saks (vær sikker på, at stikket ikke sidder i væggen) og smide det ud. Du skal gemme selve strøm-adapteren, da Lenovo kun sender en ny strømledning.

Du kan sagtens bruge din IdeaPad-computer, imens den er på batteri. Problemet ligger kun i strømledningen.

Læs også: Brandfare: HP tilbagekalder pc-kabler i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere