Artikel top billede

Lenovo tilbagekalder strømstik på grund af brandfare: Har du et liggende?

Lenovo tilbagekalder et strømstik på grund af risiko for overophedning og risiko for smeltet ledning, der kan føre til brand.

Den kinesiske bærbar-gigant tilbagekalder nu strømstik tilhørende sine IdeaPad-computere, som blev solgt mellem februar 2011 og juni 2012.

Helt specifikt handler det om en oplader med serienavnet "LS-15", der er solgt sammen med IdeaPad-computere. Stikket er sort og har et klistermærke med data påklistret sammen med "LS-15 AC"-navnet smeltet ned i den sorte gummi på selve ledningen.

Stikket er blevet solgt i Lenovos egen webshop og butikker sammen med IdeaPad-computere i prisklassen 1.800 kroner til 9.000 kroner.

Du kan læse, hvilke modeller af computere, som er ramt her.

Fare for overophedning: klip stikket over
Grunden til at Lenovo tilbagekalder strømstikket er, at Lenovo har oplevet flere tilfælde af overophedede og smeltede ledninger, hvilket er en potentiel brandfare eller giver risici for personskader.

Har du købt en computer, som har "LS-15"-stikket, så foreslår Lenovo, at du stopper med at benytte stikket og tager det ud af væggen og kontakter Lenovo.

Derefter skal du klippe strømledningen over i to med en saks (vær sikker på, at stikket ikke sidder i væggen) og smide det ud. Du skal gemme selve strøm-adapteren, da Lenovo kun sender en ny strømledning.

Du kan sagtens bruge din IdeaPad-computer, imens den er på batteri. Problemet ligger kun i strømledningen.

Læs også: Brandfare: HP tilbagekalder pc-kabler i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere