Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Under angrebet mod Sony Pictures frembragte hackerne dette kranie på selskabets computere.

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang

Det er en dyr affære at blive udsat for et hackerangreb som det, Sony kæmper med i disse uger.

Hackerangrebet mod Sony Pictures Entertainment kommer til at koste selskabet et anseeligt beløb.

Og det skyldes ikke bare, at flere af selskabets film efter hackerangrebet er frit tilgængelige på diverse pirat-sider, så eksempelvis storfilmen Fury med Brad Pitt allerede er downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Hackerangrebet har samtidig nødvendiggjort en omfattende efterforskning, hvor både FBI og sikkerheds-leverandører er involveret.

Det er blandt andet disse ting, der er baggrunden for, at de samlede udgifter som følge af angrebet ifølge Reuters kan løbe op i 100 millioner dollars, omkring 600 millioner gode danske kroner.

Har prøvet det før

Det er rigtig mange penge - også for Sony - men faktisk har selskabet prøvet det, der var værre: I 2011, da selskabets Playstation Network blev ramt af hackerne, lød regningen på hele 171 millioner dollars

Dengang fik selskabet også en millionbøde efter angrebet, hvor hackere fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket.

Denne gang er problemet dog ikke kundernes data, men derimod selskabets egne digitale aktiver.

Reuters skriver, at de store omkostningerne blandt andet ligger i efterforskningen af angrebet, reparation af computere og tiltag for at hindre et nyt, tilsvarende angreb - ligesom de piratkopierede film naturligvis også kan medføre et tab for selskabet.  

Hackerangrebet betød også, at Sony Pictures Entertainment var ude af drift i en periode, hvilket naturligvis også koster.

Reuters bud på regningens størrelse er baseret på interviews med sikkerhedseksperter, mens Sony ikke selv har ønsket at kommentere historien.

Medabejderne bliver truet

Allerede nu ligger det dog klart, at Sony Pictures Entertainment blev ramt af angrebet på en række områder, og at også medarbejderne har mærket konsekvenserne.

Tidligere på ugen fortalte flere medier, at hackerne nu er begyndt at sende beskeder direkte til Sony-medarbejdere, hvor de og deres familier bliver truet.

Beskeden stammer fra hackergruppen Guardians of Peace (GOP), der hævder at stå bag angrebet mod Sony (se billedet øverst), og den indeholder også nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lyder beskeden fra GOP blandt andet.

Sony Pictures Entertainment har selv betegnet angrebet som "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og selskabet mener, at det er udført af "en organiseret gruppe."

Læs også:

Mystikken breder sig efter Sony-hack: Nu trues medarbejderne

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.