Artikel top billede

Under angrebet mod Sony Pictures frembragte hackerne dette kranie på selskabets computere.

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang

Det er en dyr affære at blive udsat for et hackerangreb som det, Sony kæmper med i disse uger.

Hackerangrebet mod Sony Pictures Entertainment kommer til at koste selskabet et anseeligt beløb.

Og det skyldes ikke bare, at flere af selskabets film efter hackerangrebet er frit tilgængelige på diverse pirat-sider, så eksempelvis storfilmen Fury med Brad Pitt allerede er downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Hackerangrebet har samtidig nødvendiggjort en omfattende efterforskning, hvor både FBI og sikkerheds-leverandører er involveret.

Det er blandt andet disse ting, der er baggrunden for, at de samlede udgifter som følge af angrebet ifølge Reuters kan løbe op i 100 millioner dollars, omkring 600 millioner gode danske kroner.

Har prøvet det før

Det er rigtig mange penge - også for Sony - men faktisk har selskabet prøvet det, der var værre: I 2011, da selskabets Playstation Network blev ramt af hackerne, lød regningen på hele 171 millioner dollars

Dengang fik selskabet også en millionbøde efter angrebet, hvor hackere fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket.

Denne gang er problemet dog ikke kundernes data, men derimod selskabets egne digitale aktiver.

Reuters skriver, at de store omkostningerne blandt andet ligger i efterforskningen af angrebet, reparation af computere og tiltag for at hindre et nyt, tilsvarende angreb - ligesom de piratkopierede film naturligvis også kan medføre et tab for selskabet.  

Hackerangrebet betød også, at Sony Pictures Entertainment var ude af drift i en periode, hvilket naturligvis også koster.

Reuters bud på regningens størrelse er baseret på interviews med sikkerhedseksperter, mens Sony ikke selv har ønsket at kommentere historien.

Medabejderne bliver truet

Allerede nu ligger det dog klart, at Sony Pictures Entertainment blev ramt af angrebet på en række områder, og at også medarbejderne har mærket konsekvenserne.

Tidligere på ugen fortalte flere medier, at hackerne nu er begyndt at sende beskeder direkte til Sony-medarbejdere, hvor de og deres familier bliver truet.

Beskeden stammer fra hackergruppen Guardians of Peace (GOP), der hævder at stå bag angrebet mod Sony (se billedet øverst), og den indeholder også nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lyder beskeden fra GOP blandt andet.

Sony Pictures Entertainment har selv betegnet angrebet som "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og selskabet mener, at det er udført af "en organiseret gruppe."

Læs også:

Mystikken breder sig efter Sony-hack: Nu trues medarbejderne

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere