Artikel top billede

Mystikken breder sig efter giga-hack mod Sony: Nu trues medarbejderne

Medarbejdere hos Sony modtager nu trusler fra den gruppe af hackere, der påstår at stå bag det store hackerangreb. Samtidig forholder Nordkorea sig til rollen som hovedmistænkt.

Det har efterhånden haft ganske alvorlige konsekvenser for Sony, at koncernens Sony Pictures Entertainment var udsat for et hackerangreb for nogle uger siden.

Blandt andet ligger flere af selskabets film nu frit tilgængelige på diverse pirat-sider, så storfilmen Fury med Brad Pitt eksempelvis allerede er downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Truer medarbejderne

Men vi har tilsyneladende slet ikke set det sidste til hackernes ondsigtede planer.

Amerianske Variety.com har en historie om, at hackerne nu er begyndt at sende beskeder direkte til Sony-medarbejdere, hvor de og deres familier bliver truet.

Beskeden stammer fra hackergruppen Guardians of Peace, der hævder at stå bag angrebet mod Sony, og den indeholder ifølge Variety også nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lyder det i den besked, som Variety.com har fået fingrene i.

Nordkorea afviser at stå bag - men forstår angrebet

Samtidig skriver flere medier, at Norkorea - der hidtil har været hovedmistænkt i hackersagen, som blandt andre FBI efterforsker - har afvist af stå bag hackerangrebet.

Det gør dog ikke sagen mindre speget, at Nordkoreas nyhedsbureau i samme sætning ifølge Reuters udtaler, at "det meget vel kan være en retfærdig gerning at hacke sig ind hos Sony Pictures Entertainment."

Sony Pictures Entertainment er en amerikansk afdeling af den japanske Sony-koncern, så det kan være årsagen til den kryptiske besked fra Nordkorea.

Recode bringer samtidig bidder af kommuinikation mellem Sony og det sikkerhedsselskab, der hjælper med at efterforske hackerangrebet.

Her skriver Sony Pictures Entertainment blandt andet, at angrebet er "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og at det er udført af "en organiseret gruppe."

Det er langt fra første gang, at Sony har problemer med hackere. Selskabet har tidligere fået en millionbøde efter et angreb, hvor hackere fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket.

Og selskabets pinsler er slet ikke slut. Så sent som i denne weekend har Sonys Playstation Store igen været ramt af et angreb, der fik butikken til at gå ned, skriver BBC.

Læs også:

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere