Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kampen mod vidensspredning skal vindes i 2015

På en eller anden måde har den teknologi, som lovede mig fuld fart på vidensdelingen, langsomt ændret sig til en reel vidensspredning. Jeg har masser af mail-adresser, Skype, Facebook og mange andre kanaler, som jeg anvender hele tiden. Hvad skal det ende med?

Jeg er offer for mit eget manglende organisatoriske talent. Men du behøver ikke at have ondt af mig, for det er næsten min egen skyld.

Næsten.

På Facebook Messenger får jeg, mens jeg skriver dette, beskeder fra min kone og de yngre journalister på Computerworld.

De ældre journalister skriver til mig på Skype. Hvis de ikke sender en mail. Til arbejdsmailen altså, ikke de to-tre andre mailkonti, jeg har erhvervet mig gennem tiden - og nu også den digitale postkasse.

Fuld af vigtige beskeder og papirer - og gemt inde i sin egen sikre skal.

På Twitter må jeg følge med for at se, når der sker nyt inden for it- og medier og for at læse de direkte beskeder fra de Twitter-brugende bekendte, som knuselsker de små 140 karakters beskeder.

Og så ringer telefonen

Og så er der telefonen, der ringer. Medmindre der i stedet kommer en SMS - eller en iMessage, hvis afsenderen bruger iOS-maskiner.

Kort sagt: Fragmenteringen er skruet op til 11 - hvilket sjovt nok også er antallet af de kommunikationskanaler, som jeg forventes at bruge.

Forhåbentligt betyder det, at NSA må arbejde lidt hårdere, når de prøver at skrue et komplet billede sammen af mig.

Det ville være sjovt, hvis ikke det var, fordi den besked eller de informationer, som jeg skal bruge, ofte er på en anden app, i et andet program, desktop eller på en anden online-baseret enhed end der, hvor jeg lige er.

For slet ikke tale om den tid, der går, og den distraktion, det er at skifte mellem programmer og platforme.

Selvfølgelig har jeg både 4G, og Wi-Fi og en smart telefon, som samler mange af trådene.

Men på en eller anden måde har den teknologi, som lovede mig fuld fart på vidensdelingen, langsomt ændret sig til en reel vidensspredning. Vidensspredning mellem platforme, programmer og lukkede økosystemer, hvor kommandoerne ctrl+c og ctrl+v er de stærkeste samarbejdsværktøjer, jeg har.

Ud over at være et rent organisatorisk problem er spredningen af viden også et potentielt sikkerhedsproblem for enhver, som behandler fortrolige forretningsdata.

Hvad sker der så næste år?

For hvor ligger planerne for næste år, som jeg åbnede på min telefon, gennemså på min søns pc eller svarede på via min tablet?

Alene tanken fremkalder kuldegysninger.

Kampen for at organisere, prioritere og beskytte mine og alle de andre rodehoveders informationer er heldigvis en af dem, jeg ser mest frem til i 2015.

Måske er der håb for mig og alle mine beskeder endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.