Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kampen mod vidensspredning skal vindes i 2015

På en eller anden måde har den teknologi, som lovede mig fuld fart på vidensdelingen, langsomt ændret sig til en reel vidensspredning. Jeg har masser af mail-adresser, Skype, Facebook og mange andre kanaler, som jeg anvender hele tiden. Hvad skal det ende med?

Jeg er offer for mit eget manglende organisatoriske talent. Men du behøver ikke at have ondt af mig, for det er næsten min egen skyld.

Næsten.

På Facebook Messenger får jeg, mens jeg skriver dette, beskeder fra min kone og de yngre journalister på Computerworld.

De ældre journalister skriver til mig på Skype. Hvis de ikke sender en mail. Til arbejdsmailen altså, ikke de to-tre andre mailkonti, jeg har erhvervet mig gennem tiden - og nu også den digitale postkasse.

Fuld af vigtige beskeder og papirer - og gemt inde i sin egen sikre skal.

På Twitter må jeg følge med for at se, når der sker nyt inden for it- og medier og for at læse de direkte beskeder fra de Twitter-brugende bekendte, som knuselsker de små 140 karakters beskeder.

Og så ringer telefonen

Og så er der telefonen, der ringer. Medmindre der i stedet kommer en SMS - eller en iMessage, hvis afsenderen bruger iOS-maskiner.

Kort sagt: Fragmenteringen er skruet op til 11 - hvilket sjovt nok også er antallet af de kommunikationskanaler, som jeg forventes at bruge.

Forhåbentligt betyder det, at NSA må arbejde lidt hårdere, når de prøver at skrue et komplet billede sammen af mig.

Det ville være sjovt, hvis ikke det var, fordi den besked eller de informationer, som jeg skal bruge, ofte er på en anden app, i et andet program, desktop eller på en anden online-baseret enhed end der, hvor jeg lige er.

For slet ikke tale om den tid, der går, og den distraktion, det er at skifte mellem programmer og platforme.

Selvfølgelig har jeg både 4G, og Wi-Fi og en smart telefon, som samler mange af trådene.

Men på en eller anden måde har den teknologi, som lovede mig fuld fart på vidensdelingen, langsomt ændret sig til en reel vidensspredning. Vidensspredning mellem platforme, programmer og lukkede økosystemer, hvor kommandoerne ctrl+c og ctrl+v er de stærkeste samarbejdsværktøjer, jeg har.

Ud over at være et rent organisatorisk problem er spredningen af viden også et potentielt sikkerhedsproblem for enhver, som behandler fortrolige forretningsdata.

Hvad sker der så næste år?

For hvor ligger planerne for næste år, som jeg åbnede på min telefon, gennemså på min søns pc eller svarede på via min tablet?

Alene tanken fremkalder kuldegysninger.

Kampen for at organisere, prioritere og beskytte mine og alle de andre rodehoveders informationer er heldigvis en af dem, jeg ser mest frem til i 2015.

Måske er der håb for mig og alle mine beskeder endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere