Artikel top billede

Microsoft klar med nye Office 365-værktøjer: Sådan skal du analysere data

Microsoft frigiver nye funktioner og værktøjer til Power BI, der er en del af Office 365. Se her, hvordan selskabet vil levere data-analyser til brugerne.

Microsoft fortsætter med at udvikle sit Power BI til Office 365. 

Løsningen, der er kædet sammen med Excel og designet til, at brugerne selv skal kunne finde ud af at analysere og visualisere de relevante data, får nu helt nye funktioner.

I et blogindlæg skriver Microsoft, at de nye funktioner er tilgængelige som preview - og det drejer sig om nye dashboards, understøttelse af andre SaaS-løsninger, en ny iPad-app og muligheden for at have direkte forbindelse til lokale SQL Server-services.

For helt almindelige slutbrugere ser særligt de nye dashboard-muligheder interessante ud. 

"Brugerne kan skabe personaliserede dashboards til at monitorere deres mest vigtige data. Et dashboard kombinerer on-premise og cloud-data i et enkelt billede, der giver et ensartet indblik på tværs af organsationen, uanset hvor data stammer fra," forklarer selskabet. 

Grundlæggende lader dashboards i Power BI brugerne få et visuelt overblik over de vigtigste data, som man så kan tilgå i det daglige.

Det kan eksempelvis se sådan her ud:

Microsoft skriver samtidig, at Power BI nu giver mulighed for, at man kan koble løsningen sammen med andre SaaS-løsninger - eksempelvis Salesforce, Zendesk og GitHub.

Flere løsninger vil komme til i de kommende måneder.

Det betyder, at man eksempelvis vil kunne tilgå Salesforce-data direkte fra Microsofts Power BI.

iPad-app frigivet

Endelig er Microsoft i gang med at udvikle en stribe apps til Power BI - og nu er den første frigivet til Apples iPad, skriver selskabet.

"Alle Power BI mobil-apps gør brugerne i stand til at dele indsigt og at samarbejde med kolleger, så de kan træffe beslutninger med det samme fra hvor som helst, når som helst."

Det er desværre endnu kun brugere i USA, der har adgang til de nye Power BI-værktøjer, men Microsoft oplyser, at de rulles ud globalt i de kommende måneder.

Et BI-marked i vild vækst

Det er ikke uden grund, at Microsoft har så travlt med at føje nye funktioner til Power BI. IDC vurderer, at markedet for business analytics software vil opleve en årlig vækst på 9,7 procent frem til 2017.

IDC forklarer det med det vedblivende behov for bedre og hurtigere værktøjer til beslutningstagning baseret på data.

"Dette har sammen med den markante interesse i big data været med til at bringe teknologien ind på mange lederes agendaer," lyder det blandt hos IDC.

Det er da heller ikke kun Microsoft, der arbejder på at gøre dataanalyserne mere visuelle og på at give helt almindelige slutbrugere mulighed for at trække data fra de nødvendige kilder og præsentere dem på en overskuelig måde. 

Visuelle data-præsentationer vinder hastigt frem hos mange producenter, har rådgivningsfirmaet Deloitte konkluderet i en rapport om trends inden for data-analyser i 2014.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal," forklarede Deloitte blandt andet i rapporten.

Læs også:

BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.