Artikel top billede

Genoplev de gamle klassikere: 2.000 klassiske DOS-spil kan spilles gratis fra din computer

Kan du huske det gode gamle "Incredible Machine"-spil til DOS? Nu kan du genopleve det Storm P-agtige spil - ganske gratis og sammen med 1999 andre DOS-spil i din browser.

Hvis du også elskede spil som Duke Nukem, The Incredible Machine eller Wolfenstein 3D, så er her en god nyhed: Du kan spille dem alle sammen gratis.

De er nemlig alle sammen blevet gjort gratis på The Internet Archive's hjemmeside, og du behøver ikke engang at downloade dem: Du kan spille dem direkte fra din browser.

Hjemmesiden "the Internet Archive" gemmer på bogstaveligt talt alt fra internettet.

For eksempel er organisationens "Wayback Machine" en tjeneste, så du kan se hvordan hjemmesider så ud for 20 år siden.

Computerworld.dk's hjemmeside så en lille smule anderledes ud i 1994. Tjek spørgeformularen i venstre side. Klaptelefoner der det helt store dengang.  

Måske ikke helt lovligt

Men hvor længe at spillene bliver ved med at være på Archive.org's hjemmeside til fri afbenyttelse er uvist.

Nogle af spillene er såkaldt "abandonware" - software som ikke længere holdes ved lige af ejerne, som ser igennem fingrene med at programmerne bliver brugt gratis.

Et eksempel er for eksempel det oprindelige Red Alert-spil til Windows 95 fra 1996, som kan hentes gratis.

Men der er andre spil, som stadig sælges af udbydere.

For eksempel blev Wolfenstein 3D for nyligt solgt i en spilpakke hos Hundle Bundle, hvilket godt kan give problemer for Archive.org. 

Du kan i hvert fald nyde dem på Archive's hjemmeside. Og har du aldrig prøvet at spille "The Incredible machine" så giv dig selv fornøjelsen.

Læs også: Anmeldelse: Det her er muligvis årets vigtigste spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere