Artikel top billede

Genoplev de gamle klassikere: 2.000 klassiske DOS-spil kan spilles gratis fra din computer

Kan du huske det gode gamle "Incredible Machine"-spil til DOS? Nu kan du genopleve det Storm P-agtige spil - ganske gratis og sammen med 1999 andre DOS-spil i din browser.

Hvis du også elskede spil som Duke Nukem, The Incredible Machine eller Wolfenstein 3D, så er her en god nyhed: Du kan spille dem alle sammen gratis.

De er nemlig alle sammen blevet gjort gratis på The Internet Archive's hjemmeside, og du behøver ikke engang at downloade dem: Du kan spille dem direkte fra din browser.

Hjemmesiden "the Internet Archive" gemmer på bogstaveligt talt alt fra internettet.

For eksempel er organisationens "Wayback Machine" en tjeneste, så du kan se hvordan hjemmesider så ud for 20 år siden.

Computerworld.dk's hjemmeside så en lille smule anderledes ud i 1994. Tjek spørgeformularen i venstre side. Klaptelefoner der det helt store dengang.  

Måske ikke helt lovligt

Men hvor længe at spillene bliver ved med at være på Archive.org's hjemmeside til fri afbenyttelse er uvist.

Nogle af spillene er såkaldt "abandonware" - software som ikke længere holdes ved lige af ejerne, som ser igennem fingrene med at programmerne bliver brugt gratis.

Et eksempel er for eksempel det oprindelige Red Alert-spil til Windows 95 fra 1996, som kan hentes gratis.

Men der er andre spil, som stadig sælges af udbydere.

For eksempel blev Wolfenstein 3D for nyligt solgt i en spilpakke hos Hundle Bundle, hvilket godt kan give problemer for Archive.org. 

Du kan i hvert fald nyde dem på Archive's hjemmeside. Og har du aldrig prøvet at spille "The Incredible machine" så giv dig selv fornøjelsen.

Læs også: Anmeldelse: Det her er muligvis årets vigtigste spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere