Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Danske Bank forklarer: Derfor har vores netbank været nede i næsten et døgn

I næsten et døgn var der nedetid eller periodiske forstyrrelser på netbanken i Danmarks største pengeinstitut.

Mandag formiddag startede Danske Bank dagen med et nedbrud i netbanken, der kom til at strække sig over de næste 24 timer.

Det kan du læse mere om her: Danske Bank: Det er korrekt vi har problemer med netbanken

De kunder, der mandag morgen forsøgte at logge på, fik denne besked:

"Vi arbejder på højtryk for at løse problemerne og håber, de er løst hurtigst muligt. I mellemtiden kan du bruge mobil- og tabletbanken,"

Online-systemerne er nu igen blevet tæmmet af pengeinstituttets it-domptører, og bankens udviklingsdirektør giver denne forklaring på den uheldige start på ugen.

Der var tale om lang nedetid for Danske Banks netbank. Hvad er status med hensyn til nedbruddet?

"Vores kunder oplevede mandag problemer med vores netbank og i mindre omfang med business online, som kørte ustabilt."

"Der var i en kortere periode tirsdag formiddag udfordringer med at logge ind på netbanken, og vi havde også tirsdag formiddag noget ustabilitet på business online. Hverken MobilePay, mobil- eller tabletbank har dog været berørt i perioden," fortæller Jan Steen Olsen, som er udviklingsdirektør i Danske Bank, i en mail til Computerworld.

Hvad gik galt? Var det interne problemer eller var det eksterne udfordringer i form af eksempelvis it-kriminalitet?

"Det var internt. Problemerne skyldtes primært lange svartider i vores online infrastruktur, som gjorde, at kunderne ikke kunne logge på. Vi har arbejdet på højtryk for at løse problemerne, og systemerne kører igen normalt."

Ingen tal på problemerne

Ved i hvor mange kunder der bliver berørt i forbindelse med et så langt nedbrud. Vi har eksempelvis modtaget en del henvendelser på Computerworld fra frustrererede netbanks-brugere. Kan i sætte tal på bruger-problemerne?

"Vi kan ikke sætte tal på, men vi har oplevet, at en række kunder har henvendt sig, og vi har gjort, hvad vi kunne for at hjælpe kunderne, mens systemer var nede."

"Vi er selvfølgelig dybt ærgerlige over situationen og det besvær, det har betydet for vores kunder, og vi beklager også, at det tog lang tid for os at rette fejlen.

Nedetid på en så væsentlig del af Jeres forretning er vel næppe ønskværdigt? Hvad vil i gøre for at undgå det i fremtiden?

"Vi er meget optaget af, at vores kunder har tillid til, at vores it-systemer virker og kører stabilt. Vi arbejder selvfølgelig hele tiden med at gøre vores systemer så robuste som muligt, så vi minimerer risikoen for lignende problemer i fremtiden," lyder det fra Jan Steen Olsen.

Det er ikke første gang Danske Bank har problemer med it-stabiliteten.

Det kan du læse om i disse artikler: Danske Bank ramt af nedbrud og NemId sprængt: Hackere bryder ind i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere