Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Danske Bank forklarer: Derfor har vores netbank været nede i næsten et døgn

I næsten et døgn var der nedetid eller periodiske forstyrrelser på netbanken i Danmarks største pengeinstitut.

Mandag formiddag startede Danske Bank dagen med et nedbrud i netbanken, der kom til at strække sig over de næste 24 timer.

Det kan du læse mere om her: Danske Bank: Det er korrekt vi har problemer med netbanken

De kunder, der mandag morgen forsøgte at logge på, fik denne besked:

"Vi arbejder på højtryk for at løse problemerne og håber, de er løst hurtigst muligt. I mellemtiden kan du bruge mobil- og tabletbanken,"

Online-systemerne er nu igen blevet tæmmet af pengeinstituttets it-domptører, og bankens udviklingsdirektør giver denne forklaring på den uheldige start på ugen.

Der var tale om lang nedetid for Danske Banks netbank. Hvad er status med hensyn til nedbruddet?

"Vores kunder oplevede mandag problemer med vores netbank og i mindre omfang med business online, som kørte ustabilt."

"Der var i en kortere periode tirsdag formiddag udfordringer med at logge ind på netbanken, og vi havde også tirsdag formiddag noget ustabilitet på business online. Hverken MobilePay, mobil- eller tabletbank har dog været berørt i perioden," fortæller Jan Steen Olsen, som er udviklingsdirektør i Danske Bank, i en mail til Computerworld.

Hvad gik galt? Var det interne problemer eller var det eksterne udfordringer i form af eksempelvis it-kriminalitet?

"Det var internt. Problemerne skyldtes primært lange svartider i vores online infrastruktur, som gjorde, at kunderne ikke kunne logge på. Vi har arbejdet på højtryk for at løse problemerne, og systemerne kører igen normalt."

Ingen tal på problemerne

Ved i hvor mange kunder der bliver berørt i forbindelse med et så langt nedbrud. Vi har eksempelvis modtaget en del henvendelser på Computerworld fra frustrererede netbanks-brugere. Kan i sætte tal på bruger-problemerne?

"Vi kan ikke sætte tal på, men vi har oplevet, at en række kunder har henvendt sig, og vi har gjort, hvad vi kunne for at hjælpe kunderne, mens systemer var nede."

"Vi er selvfølgelig dybt ærgerlige over situationen og det besvær, det har betydet for vores kunder, og vi beklager også, at det tog lang tid for os at rette fejlen.

Nedetid på en så væsentlig del af Jeres forretning er vel næppe ønskværdigt? Hvad vil i gøre for at undgå det i fremtiden?

"Vi er meget optaget af, at vores kunder har tillid til, at vores it-systemer virker og kører stabilt. Vi arbejder selvfølgelig hele tiden med at gøre vores systemer så robuste som muligt, så vi minimerer risikoen for lignende problemer i fremtiden," lyder det fra Jan Steen Olsen.

Det er ikke første gang Danske Bank har problemer med it-stabiliteten.

Det kan du læse om i disse artikler: Danske Bank ramt af nedbrud og NemId sprængt: Hackere bryder ind i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.