Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Firefox vil ind i alt. Foto: Mozilla.

Ny Firefox til wearables på vej: Tager kampen op med Google, Microsoft og Apple

Firefox følger nu i hælene på Microsoft med et styresystem, der kan anvendes på tværs af platforme.

Mozilla-folket vil nu udvikle en version af Firefox OS til wearables og andre internet-of-things-enheder.

Versionen skal nedbryde barriererne mellem smarte ure, smarte briller og andre kropsnære enheder og tage kampen op mod enheder, der er baseret på Apples, Microsoft eller Googles koder.

Firefox OS fungerer allerede i smarte mobiler, og elektronikgiganten Panasonic står klar med et 4K-fjernsyn, der ligeledes benytter Mozillas operativsystem, senere i 2015.

Nyt Firefox OS

Men nu skal der bygges nye funktioner ind i systemet, så det også kan anvendes sammen med tidens hotte it-trend, kaldet wearables, og anden hjemmeelektronik med indbygget software.

Det fortæller produktchefen for Mozillas mobil-gruppe, Joe Cheng, på CES-messen, der i øjeblikket løber af stablen i Las Vegas i USA.

"Det er hensigten at skubbe operativsystemet i retning af internetopkoblede enheder og give en sammenhængende brugeroplevelse på tværs af enheder," siger han til det amerikanske PC World.

Målet med det nye Firefox OS er at levere en underliggende platform til alle mobile enheder, fjernsyn, wearables og internet-of-things-enheder, så de kan kommunikere på tværs af hinanden.

På brugersiden vil det betyde et nyt alternativ til de eksisterende wearables baseret på Googles Android, Apples iOS eller Microsofts Windows 8.1

Læs også:
FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Low-budget-system

Firefox OS anvendes allerede i low-cost-smartphones, og det systemet kan ligeledes være attraktivt i lavbudgetmodeller af smarte ure, der skal sælges under 100 dollar i eksempelvis Kina, fortæller Joe Cheng,

Et af de problemer som Mozilla vil gøre op med, er at Android-baserede enheder kun kan snakke med andre Android-baserede enheder. Ligeledes forventes Apple Watch kun at kunne udveksle informationer med iPhone.

Microsoft har løsnet lidt op for den knude med deres fitness-armbånd Microsoft Band, der kan kommunikere med flere platforme.

Mozillas mission er at udveksle data med alle uafhængigt af operativsystem

Der er endnu ikke fastsat en udgivelsesdato for det justerede Firefox OS, og det kan også være lidt svært at se en plads til endnu en mobil-platform.

Firefox OS har således kæmpet for at finde en plads blandt smartphone-producenterne, men Mozilla øjner måske en smule mere succes efter, at Panasonic nu vil anvende koden i sine fjernsyn. Koden udgives som open source, hvilket måske kan lokke nye producenter med på vognen,

Der er dog et godt stykke vej til, at Firefox for alvor kan fremvise en kampklar platform til den samlede elektronikskare.

Læs også:
Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere