Artikel top billede

Firefox vil ind i alt. Foto: Mozilla.

Ny Firefox til wearables på vej: Tager kampen op med Google, Microsoft og Apple

Firefox følger nu i hælene på Microsoft med et styresystem, der kan anvendes på tværs af platforme.

Mozilla-folket vil nu udvikle en version af Firefox OS til wearables og andre internet-of-things-enheder.

Versionen skal nedbryde barriererne mellem smarte ure, smarte briller og andre kropsnære enheder og tage kampen op mod enheder, der er baseret på Apples, Microsoft eller Googles koder.

Firefox OS fungerer allerede i smarte mobiler, og elektronikgiganten Panasonic står klar med et 4K-fjernsyn, der ligeledes benytter Mozillas operativsystem, senere i 2015.

Nyt Firefox OS

Men nu skal der bygges nye funktioner ind i systemet, så det også kan anvendes sammen med tidens hotte it-trend, kaldet wearables, og anden hjemmeelektronik med indbygget software.

Det fortæller produktchefen for Mozillas mobil-gruppe, Joe Cheng, på CES-messen, der i øjeblikket løber af stablen i Las Vegas i USA.

"Det er hensigten at skubbe operativsystemet i retning af internetopkoblede enheder og give en sammenhængende brugeroplevelse på tværs af enheder," siger han til det amerikanske PC World.

Målet med det nye Firefox OS er at levere en underliggende platform til alle mobile enheder, fjernsyn, wearables og internet-of-things-enheder, så de kan kommunikere på tværs af hinanden.

På brugersiden vil det betyde et nyt alternativ til de eksisterende wearables baseret på Googles Android, Apples iOS eller Microsofts Windows 8.1

Læs også:
FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Low-budget-system

Firefox OS anvendes allerede i low-cost-smartphones, og det systemet kan ligeledes være attraktivt i lavbudgetmodeller af smarte ure, der skal sælges under 100 dollar i eksempelvis Kina, fortæller Joe Cheng,

Et af de problemer som Mozilla vil gøre op med, er at Android-baserede enheder kun kan snakke med andre Android-baserede enheder. Ligeledes forventes Apple Watch kun at kunne udveksle informationer med iPhone.

Microsoft har løsnet lidt op for den knude med deres fitness-armbånd Microsoft Band, der kan kommunikere med flere platforme.

Mozillas mission er at udveksle data med alle uafhængigt af operativsystem

Der er endnu ikke fastsat en udgivelsesdato for det justerede Firefox OS, og det kan også være lidt svært at se en plads til endnu en mobil-platform.

Firefox OS har således kæmpet for at finde en plads blandt smartphone-producenterne, men Mozilla øjner måske en smule mere succes efter, at Panasonic nu vil anvende koden i sine fjernsyn. Koden udgives som open source, hvilket måske kan lokke nye producenter med på vognen,

Der er dog et godt stykke vej til, at Firefox for alvor kan fremvise en kampklar platform til den samlede elektronikskare.

Læs også:
Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
IT-JOB

Falcon.io ApS

Senior Frontend Engineer

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Software Architect

inforevision a/s

IT-Revisor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere