Artikel top billede

Firefox vil ind i alt. Foto: Mozilla.

Ny Firefox til wearables på vej: Tager kampen op med Google, Microsoft og Apple

Firefox følger nu i hælene på Microsoft med et styresystem, der kan anvendes på tværs af platforme.

Mozilla-folket vil nu udvikle en version af Firefox OS til wearables og andre internet-of-things-enheder.

Versionen skal nedbryde barriererne mellem smarte ure, smarte briller og andre kropsnære enheder og tage kampen op mod enheder, der er baseret på Apples, Microsoft eller Googles koder.

Firefox OS fungerer allerede i smarte mobiler, og elektronikgiganten Panasonic står klar med et 4K-fjernsyn, der ligeledes benytter Mozillas operativsystem, senere i 2015.

Nyt Firefox OS

Men nu skal der bygges nye funktioner ind i systemet, så det også kan anvendes sammen med tidens hotte it-trend, kaldet wearables, og anden hjemmeelektronik med indbygget software.

Det fortæller produktchefen for Mozillas mobil-gruppe, Joe Cheng, på CES-messen, der i øjeblikket løber af stablen i Las Vegas i USA.

"Det er hensigten at skubbe operativsystemet i retning af internetopkoblede enheder og give en sammenhængende brugeroplevelse på tværs af enheder," siger han til det amerikanske PC World.

Målet med det nye Firefox OS er at levere en underliggende platform til alle mobile enheder, fjernsyn, wearables og internet-of-things-enheder, så de kan kommunikere på tværs af hinanden.

På brugersiden vil det betyde et nyt alternativ til de eksisterende wearables baseret på Googles Android, Apples iOS eller Microsofts Windows 8.1

Læs også:
FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Low-budget-system

Firefox OS anvendes allerede i low-cost-smartphones, og det systemet kan ligeledes være attraktivt i lavbudgetmodeller af smarte ure, der skal sælges under 100 dollar i eksempelvis Kina, fortæller Joe Cheng,

Et af de problemer som Mozilla vil gøre op med, er at Android-baserede enheder kun kan snakke med andre Android-baserede enheder. Ligeledes forventes Apple Watch kun at kunne udveksle informationer med iPhone.

Microsoft har løsnet lidt op for den knude med deres fitness-armbånd Microsoft Band, der kan kommunikere med flere platforme.

Mozillas mission er at udveksle data med alle uafhængigt af operativsystem

Der er endnu ikke fastsat en udgivelsesdato for det justerede Firefox OS, og det kan også være lidt svært at se en plads til endnu en mobil-platform.

Firefox OS har således kæmpet for at finde en plads blandt smartphone-producenterne, men Mozilla øjner måske en smule mere succes efter, at Panasonic nu vil anvende koden i sine fjernsyn. Koden udgives som open source, hvilket måske kan lokke nye producenter med på vognen,

Der er dog et godt stykke vej til, at Firefox for alvor kan fremvise en kampklar platform til den samlede elektronikskare.

Læs også:
Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere