Artikel top billede

Firefox vil ind i alt. Foto: Mozilla.

Ny Firefox til wearables på vej: Tager kampen op med Google, Microsoft og Apple

Firefox følger nu i hælene på Microsoft med et styresystem, der kan anvendes på tværs af platforme.

Mozilla-folket vil nu udvikle en version af Firefox OS til wearables og andre internet-of-things-enheder.

Versionen skal nedbryde barriererne mellem smarte ure, smarte briller og andre kropsnære enheder og tage kampen op mod enheder, der er baseret på Apples, Microsoft eller Googles koder.

Firefox OS fungerer allerede i smarte mobiler, og elektronikgiganten Panasonic står klar med et 4K-fjernsyn, der ligeledes benytter Mozillas operativsystem, senere i 2015.

Nyt Firefox OS

Men nu skal der bygges nye funktioner ind i systemet, så det også kan anvendes sammen med tidens hotte it-trend, kaldet wearables, og anden hjemmeelektronik med indbygget software.

Det fortæller produktchefen for Mozillas mobil-gruppe, Joe Cheng, på CES-messen, der i øjeblikket løber af stablen i Las Vegas i USA.

"Det er hensigten at skubbe operativsystemet i retning af internetopkoblede enheder og give en sammenhængende brugeroplevelse på tværs af enheder," siger han til det amerikanske PC World.

Målet med det nye Firefox OS er at levere en underliggende platform til alle mobile enheder, fjernsyn, wearables og internet-of-things-enheder, så de kan kommunikere på tværs af hinanden.

På brugersiden vil det betyde et nyt alternativ til de eksisterende wearables baseret på Googles Android, Apples iOS eller Microsofts Windows 8.1

Læs også:
FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Low-budget-system

Firefox OS anvendes allerede i low-cost-smartphones, og det systemet kan ligeledes være attraktivt i lavbudgetmodeller af smarte ure, der skal sælges under 100 dollar i eksempelvis Kina, fortæller Joe Cheng,

Et af de problemer som Mozilla vil gøre op med, er at Android-baserede enheder kun kan snakke med andre Android-baserede enheder. Ligeledes forventes Apple Watch kun at kunne udveksle informationer med iPhone.

Microsoft har løsnet lidt op for den knude med deres fitness-armbånd Microsoft Band, der kan kommunikere med flere platforme.

Mozillas mission er at udveksle data med alle uafhængigt af operativsystem

Der er endnu ikke fastsat en udgivelsesdato for det justerede Firefox OS, og det kan også være lidt svært at se en plads til endnu en mobil-platform.

Firefox OS har således kæmpet for at finde en plads blandt smartphone-producenterne, men Mozilla øjner måske en smule mere succes efter, at Panasonic nu vil anvende koden i sine fjernsyn. Koden udgives som open source, hvilket måske kan lokke nye producenter med på vognen,

Der er dog et godt stykke vej til, at Firefox for alvor kan fremvise en kampklar platform til den samlede elektronikskare.

Læs også:
Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere