Artikel top billede

Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv

Mozillas meget omtalte smartphone-styresystem, Firefox OS, begynder nu for alvor at ligne noget brugbart.

En ny version af test-miljøet til Firefox' meget omtalte smartphone-styresystem er frigivet, kan man læse på udvikler-bloggen Mozilla Hacks.

"Firefox OS-simulatoren er et værktøj, der lader lader dig teste og debugge din Firefox OS app på desktoppen," lyder beskrivelsen.

Simulatoren, der er en add-on til selve Firefox, er nu frigivet i version 3.0 og indholder ifølge Mozilla en række forbedringer.

Den kan hentes her.

Det var sidste sommer, at Mozilla for alvor åbnede op for planerne om at udvikle et smartphone-styresystem.

Sådan fungerer det

Firefox OS er Linux-baseret og bygget omkring HTML 5 og JavaScript.

Målet er, at alle komponenter af softwaren heriblandt opkald og beskeder skal være HTML 5-apps, har Mozilla forklaret.

I januar annoncerede Mozilla de to smartphones Keon og Peak, der er udviklet i samarbejde med den spanske teleoperatør Telefónica samt producenten Geeksphone fra Madrid.

Også kinestiske ZTE har annonceret, at selskabet vil producere en Firefox-telefon.

Produkterne er endnu kun ude i udvikler-udgaver, men viser, hvordan styresystemet kommer til at fungere i praksis.

Du kan se en demonstration af Firefox OS og Peak-telefonen her:

Analytikere har tidligere udtrykt skepsis over for, om Firefox OS og nye styresystemer som Ubuntu til smartphones og Jolla Sailfish har en chance for et større gennembrud på det i forvejen meget konkurrenceprægede smartphone-marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.