Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Få Windows på din billige Chromebook: Sådan kommer du i gang

Nu kan du køre Windows eller Linux på din Chromebook.

Chromebooks er både billige, hurtige og hjælper dig automatisk med sikre en backup, fordi næsten alt, du laver på en Chromebook, foregår i skyen.

Men hvis du er blevet træt af de begrænsninger, som det skrabede styresystem tilbyder, eller bare er mere eventyrlysten, så tilføjer Googles Chrome OS-udviklerne nu en let debugging-funktion, som blandt andet kan bruges til at køre alternative styresystemer på computeren via et usb-stick.

Læs også: Office og Photoshop: Fem kraftfulde ting du ikke vidste en Chromebook kan

Det bliver dermed relativt let at skifte mellem Chromium eller en udgave af Linux eller Windows ved blot at skifte USB-stick.

Det skriver den franske Chromium evangelist, François Beaufort på Google+.

Ikke uden risici

Selvom Google gør det lettere at eksperimentere med debugging-funktionen, så er det stadig ikke noget, som er helt ligetil for den almindelige bruger.

Computeren skal først sættes i udvikler-mode, og selve debugging-funktionen sænker hele enhedens sikkerhedsniveau, da det giver mulighed for at rode i operativsystemsfiler.

Hvis noget skulle gå galt, er man altså på egen hånd.

Derfor retter François Beaufort sit indlæg på Google+ mod sine entusiastiske medudviklere.

Der er dog hjælp at hente i Chromium-manualen, her.

Læs også:

Test: Uden internet er Acers Chromebook en tom skal i en flot indpakning

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere