Artikel top billede

Få Windows på din billige Chromebook: Sådan kommer du i gang

Nu kan du køre Windows eller Linux på din Chromebook.

Chromebooks er både billige, hurtige og hjælper dig automatisk med sikre en backup, fordi næsten alt, du laver på en Chromebook, foregår i skyen.

Men hvis du er blevet træt af de begrænsninger, som det skrabede styresystem tilbyder, eller bare er mere eventyrlysten, så tilføjer Googles Chrome OS-udviklerne nu en let debugging-funktion, som blandt andet kan bruges til at køre alternative styresystemer på computeren via et usb-stick.

Læs også: Office og Photoshop: Fem kraftfulde ting du ikke vidste en Chromebook kan

Det bliver dermed relativt let at skifte mellem Chromium eller en udgave af Linux eller Windows ved blot at skifte USB-stick.

Det skriver den franske Chromium evangelist, François Beaufort på Google+.

Ikke uden risici

Selvom Google gør det lettere at eksperimentere med debugging-funktionen, så er det stadig ikke noget, som er helt ligetil for den almindelige bruger.

Computeren skal først sættes i udvikler-mode, og selve debugging-funktionen sænker hele enhedens sikkerhedsniveau, da det giver mulighed for at rode i operativsystemsfiler.

Hvis noget skulle gå galt, er man altså på egen hånd.

Derfor retter François Beaufort sit indlæg på Google+ mod sine entusiastiske medudviklere.

Der er dog hjælp at hente i Chromium-manualen, her.

Læs også:

Test: Uden internet er Acers Chromebook en tom skal i en flot indpakning

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere