Artikel top billede

Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Ifølge velanset nyhedsbureau forhandler Samsung med BlackBerry om en mulig fusion. Nej, vi gør ej, lyder det fra selskaberne. En fusion ville dog give god mening for begge parter.

Det har givet store dønninger på aktiemarkedet, at det normalt velsansete nyhedsbureau Reuters onsdag kunne meddele, at Samsung er i gang med at forsøge smartphone-producenten BlackBerry for godt 47 milliarder kroner.

Reuters citerer unavngivne kilder for nyheden og skriver også, at Samsung er meget interesseret i at overtage BlackBerrys patent-portefølje.

BlackBerry var engang langt fremme på smartphone-området, men har i de senere år været i massiv krise, mens ikke mindst Samsung og Apple er buldret frem.

Det har været svært for selskabet og dets investorer at se nogen udvej på krisen og se nogen måde, hvorpå BlackBerry igen kunne blive en tung spiller på aktiemarkedet.

Aktiekurs steget 30 procent

Med disse langvarige bekymringer for fremtiden i håndtasken, har aktiemarkedet reageret særdeles positivt på den mulige udsigt til en overtagelse af mægtige Samsung.

Umiddelbart efter nyheden blev bragt af Reuters, steg BlackBerrys aktiekurs nemlig næsten 30 procent.

Og hurtigt efter udsendte BlackBerry og Samsung en meddelelse om, at de to selskaber overhovedet ikke drøfter en mulig sammenlægning af de to selskaber.

"Forlydender om et opkøb er grundløse," lød det i en meddelelse fra Samsung.

Samme melding kom fra BlackBerry, der holder til huse i Ontario i Canada.

"BlackBerry er ikke involveret i drøftelser med Samsung med henblik på en mulig overtagelse af BlackBerry," skriver selskabet.

Samsung kunne ellers godt have brug for en blodtransfusion, efter selskabet i de seneste fem kvartaler har oplevet faldende indtjening.

Det kan du læse mere om her: Samsung i krise: Indtjening styrtdykker - kan billige telefoner redde selskabet?

Selv om BlackBerry i de senere år har mistet sit fodfæste, er selskabets fortsat teknologisk langt fremme inden for ikke mindst sikkerhed og omdømme på erhvervsområdet, hvor mange direktører og topchefer fortsat har stor tillid til mærket.

Blandt andet har BlackBerry stadig en del sikre data-centre rundt omkring, og sikkerheds-aspektet har altid stået i højsædet for selskabet.

Blandt andet sværger den amerikanske præsident Barack Obama fortsat til BlackBerry.

Det kan du læse mere om her: Derfor bruger Thorning og Obama ikke iPhone og Android-telefoner

BlackBerry har desuden lagt sig i selen for at komme tidligt i gang med at udvikle løsninger til det spirende Internet of Things.

I dag anvendes selskabets QNX-styresystem således alleredei en del intelligente løsninger som eksempelvis Ford's kommende generationer af Sync in til selskabets biler samt forskellige industrielle løsninger.

Det er kun nogle måneder siden, at der var rygter fremme om, at kinesiske Lenovo ligeledes var i færd med at købe BlackBerry.

Det kan du læse mere om her: Kinesere lurer på at købe Blackberry i denne uge

Læs også:

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 [b]BlackBerry-smartphones

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software[/b]

Ny rapport: BlackBerry er færdig - skynd dig at finde en anden leverandør

Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere