Artikel top billede

Nyt superkabel leverer 8K-indhold - og mere

Kabelstandardskonsortiet MHL har præsenteret sit nyeste kabel, Super MHL. Det er fjerde generation af MHL-kablet. Denne gang er alle tænkelige funktioner blevet klemt ind.

MHL er endnu ikke den mest udbredte standard til video-overførsel, men det kan muligvis ændre sig med deres nye Super MHL.

Den nye ledning mellem eksempelvis din telefon, computer og fjernsyn kan afspille 8K video i 120 frames per second, leverer op til 48 bit farvespektrum, kan vise HDR, understøtter op til otte skærme i samme kabel samt understøtter lyd i den nye Dolby Atmos-version.

Samtidigt løser den problemet med, at videoafspilning dræner mobile enheder for strøm hurtigt, ved gennem kablet at kunne lade op til 40 watt, hvilket er rigeligt til selv store tablets og i teorien mindre bærbare computere.

MHL er nyt men har tung støtte i industrien

MHL konsortiet er en sammenslutning af blandt andre Sony, Samsung og Nokia, som udvikler på dette alternativ til det gængse HDMI-stik.

En lang række enheder understøtter derfor allerede MHL-standarden; du kan se, om din enhed er MHL-klar på www.mhlconsortium.org.

Og firmaet lover, at selvom kabling kan virke gammeldags og besværligt i en trådløs tid, så er der stadig god grund til det. Opdateringshastighed, ladning og de store mængder data som 8K vil kræve, kan ikke leveres tilfredsstillende trådløst.

Siden det første MHL-kabel kom på markedet i 2010 har MHL langsomt forsøgt at vinde udbredelse med nogen succes, til dels fordi det er port-agnostiske.

Med adaptere fungerer et MHL-kabel i blandt andre USB 2, 3 eller micro USB samt HDMI.

Super MHL kan næsten for meget

Der er altså mange fordele ved det nye MHL-kabel, men det kommer til at lide lidt under sin egen succes.

Forbrugere skal nemlig på noget meget opsøgende arbejde, før de kan finde 8K indhold nogen steder.

Samtidigt er de første 8K-skærme først blevet fremvist på den amerikanske teknologimesse CES for en uge siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere