Artikel top billede

Nyt superkabel leverer 8K-indhold - og mere

Kabelstandardskonsortiet MHL har præsenteret sit nyeste kabel, Super MHL. Det er fjerde generation af MHL-kablet. Denne gang er alle tænkelige funktioner blevet klemt ind.

MHL er endnu ikke den mest udbredte standard til video-overførsel, men det kan muligvis ændre sig med deres nye Super MHL.

Den nye ledning mellem eksempelvis din telefon, computer og fjernsyn kan afspille 8K video i 120 frames per second, leverer op til 48 bit farvespektrum, kan vise HDR, understøtter op til otte skærme i samme kabel samt understøtter lyd i den nye Dolby Atmos-version.

Samtidigt løser den problemet med, at videoafspilning dræner mobile enheder for strøm hurtigt, ved gennem kablet at kunne lade op til 40 watt, hvilket er rigeligt til selv store tablets og i teorien mindre bærbare computere.

MHL er nyt men har tung støtte i industrien

MHL konsortiet er en sammenslutning af blandt andre Sony, Samsung og Nokia, som udvikler på dette alternativ til det gængse HDMI-stik.

En lang række enheder understøtter derfor allerede MHL-standarden; du kan se, om din enhed er MHL-klar på www.mhlconsortium.org.

Og firmaet lover, at selvom kabling kan virke gammeldags og besværligt i en trådløs tid, så er der stadig god grund til det. Opdateringshastighed, ladning og de store mængder data som 8K vil kræve, kan ikke leveres tilfredsstillende trådløst.

Siden det første MHL-kabel kom på markedet i 2010 har MHL langsomt forsøgt at vinde udbredelse med nogen succes, til dels fordi det er port-agnostiske.

Med adaptere fungerer et MHL-kabel i blandt andre USB 2, 3 eller micro USB samt HDMI.

Super MHL kan næsten for meget

Der er altså mange fordele ved det nye MHL-kabel, men det kommer til at lide lidt under sin egen succes.

Forbrugere skal nemlig på noget meget opsøgende arbejde, før de kan finde 8K indhold nogen steder.

Samtidigt er de første 8K-skærme først blevet fremvist på den amerikanske teknologimesse CES for en uge siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere