Artikel top billede

Nyt superkabel leverer 8K-indhold - og mere

Kabelstandardskonsortiet MHL har præsenteret sit nyeste kabel, Super MHL. Det er fjerde generation af MHL-kablet. Denne gang er alle tænkelige funktioner blevet klemt ind.

MHL er endnu ikke den mest udbredte standard til video-overførsel, men det kan muligvis ændre sig med deres nye Super MHL.

Den nye ledning mellem eksempelvis din telefon, computer og fjernsyn kan afspille 8K video i 120 frames per second, leverer op til 48 bit farvespektrum, kan vise HDR, understøtter op til otte skærme i samme kabel samt understøtter lyd i den nye Dolby Atmos-version.

Samtidigt løser den problemet med, at videoafspilning dræner mobile enheder for strøm hurtigt, ved gennem kablet at kunne lade op til 40 watt, hvilket er rigeligt til selv store tablets og i teorien mindre bærbare computere.

MHL er nyt men har tung støtte i industrien

MHL konsortiet er en sammenslutning af blandt andre Sony, Samsung og Nokia, som udvikler på dette alternativ til det gængse HDMI-stik.

En lang række enheder understøtter derfor allerede MHL-standarden; du kan se, om din enhed er MHL-klar på www.mhlconsortium.org.

Og firmaet lover, at selvom kabling kan virke gammeldags og besværligt i en trådløs tid, så er der stadig god grund til det. Opdateringshastighed, ladning og de store mængder data som 8K vil kræve, kan ikke leveres tilfredsstillende trådløst.

Siden det første MHL-kabel kom på markedet i 2010 har MHL langsomt forsøgt at vinde udbredelse med nogen succes, til dels fordi det er port-agnostiske.

Med adaptere fungerer et MHL-kabel i blandt andre USB 2, 3 eller micro USB samt HDMI.

Super MHL kan næsten for meget

Der er altså mange fordele ved det nye MHL-kabel, men det kommer til at lide lidt under sin egen succes.

Forbrugere skal nemlig på noget meget opsøgende arbejde, før de kan finde 8K indhold nogen steder.

Samtidigt er de første 8K-skærme først blevet fremvist på den amerikanske teknologimesse CES for en uge siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere