Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Ericssons hovedkontor i København. (Foto: Ericsson)

Ny administrerende direktør i Ericsson Danmark

Den mangeårige administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, stopper på posten. Selskabet har udnævnt en ny administrerende direktør.

Jørgen Alsing er navnet på den nye administrerende direktør i Ericsson Danmark. Han afløser Lars Tofft på posten.

Jørgen Alsing, der har været i Ericsson i 23 år, bliver ikke bare ny administrerende direktør - han fortsætter også som direktør for Managed Services Practice i regionen Nordeuropa og Centralasien.

"Hverdagen for industrier, samfund og mennesker gennemgår lige nu en hastig forandring, drevet af mobilitet, bredbånd og cloud-teknologier. IKT-redskaber er blevet uhyre vigtige for både private forbrugere og virksomheder i Danmark," udtaler Jørgen Alsing i en pressemeddelelse.

"Vi har stadig 5G til gode, og vi har derfor kun set begyndelsen af denne IKT-revolution. Ericsson arbejder for at skabe det moderne netværkssamfund og jeg kunne ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at stå i spidsen for Ericsson Danmark på den rejse som ligger foran os."

Ericsson oplyser, at Lars Tofft bliver i Ericsson, hvor han har stået i spidsen for den danske afdeling i de seneste otte år. Selskabet oplyser dog ikke, hvilken ny stilling, Lars Tofft nu har fået.

Computerworld forsøger at få kommentarer fra begge hovedpersoner senere.

Ny direktør har været vidt omkring i Ericsson

Ericssson oplyser, at Jørgen Alsing startede sin karriere hos Ericsson Danmark som softwareudvikler. Han har tidligere været direktør for salg og marketing hos Ericsson UK, direktør for salg hos Ericsson Danmark og senest altså direktør for Managed Services Practice hos Ericsson Danmark.

Han er uddannet ingeniør fra Danmarks Ingeniør Akademi og har executive degrees fra Harvard Business School, Columbia University og London Business School.

"Jørgen har været dybt involveret i udviklingen af telekommunikationsindustrien i Danmark. Han kommer til at bruge sin store erfaring til fortsat at forbedre Ericssons position på markedet og styrke Ericssons forretningsudvikling og transformationsproces," udtaler Charlotta Sund, direktør for Ericsson Region Nordeuropa og Centralasien.

Sådan klarer Ericsson

Ericsson er som en global netværksspiller i en intens konkurrence med blandt andre flere kinesiske selskaber, heriblandt Huawei, der har vundet flere store ordrer hos danske teleoperatører i de seneste år.

I november blev det meldt ud, at Ericsson skulle afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen.

"... den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," lød forklaringen.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017."

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.
Ericsson havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

Selskabet tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat.
Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte.

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner.

Jørgen Alsing tiltrådte som ny administrerende direktør i Ericsson Danmark den 1. januar 2015.

Læs også:

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere