Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ericssons hovedkontor i København.

Ny administrerende direktør i Ericsson Danmark

Den mangeårige administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, stopper på posten. Selskabet har udnævnt en ny administrerende direktør.

Jørgen Alsing er navnet på den nye administrerende direktør i Ericsson Danmark. Han afløser Lars Tofft på posten.

Jørgen Alsing, der har været i Ericsson i 23 år, bliver ikke bare ny administrerende direktør - han fortsætter også som direktør for Managed Services Practice i regionen Nordeuropa og Centralasien.

"Hverdagen for industrier, samfund og mennesker gennemgår lige nu en hastig forandring, drevet af mobilitet, bredbånd og cloud-teknologier. IKT-redskaber er blevet uhyre vigtige for både private forbrugere og virksomheder i Danmark," udtaler Jørgen Alsing i en pressemeddelelse.

"Vi har stadig 5G til gode, og vi har derfor kun set begyndelsen af denne IKT-revolution. Ericsson arbejder for at skabe det moderne netværkssamfund og jeg kunne ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at stå i spidsen for Ericsson Danmark på den rejse som ligger foran os."

Ericsson oplyser, at Lars Tofft bliver i Ericsson, hvor han har stået i spidsen for den danske afdeling i de seneste otte år. Selskabet oplyser dog ikke, hvilken ny stilling, Lars Tofft nu har fået.

Computerworld forsøger at få kommentarer fra begge hovedpersoner senere.

Ny direktør har været vidt omkring i Ericsson

Ericssson oplyser, at Jørgen Alsing startede sin karriere hos Ericsson Danmark som softwareudvikler. Han har tidligere været direktør for salg og marketing hos Ericsson UK, direktør for salg hos Ericsson Danmark og senest altså direktør for Managed Services Practice hos Ericsson Danmark.

Han er uddannet ingeniør fra Danmarks Ingeniør Akademi og har executive degrees fra Harvard Business School, Columbia University og London Business School.

"Jørgen har været dybt involveret i udviklingen af telekommunikationsindustrien i Danmark. Han kommer til at bruge sin store erfaring til fortsat at forbedre Ericssons position på markedet og styrke Ericssons forretningsudvikling og transformationsproces," udtaler Charlotta Sund, direktør for Ericsson Region Nordeuropa og Centralasien.

Sådan klarer Ericsson

Ericsson er som en global netværksspiller i en intens konkurrence med blandt andre flere kinesiske selskaber, heriblandt Huawei, der har vundet flere store ordrer hos danske teleoperatører i de seneste år.

I november blev det meldt ud, at Ericsson skulle afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen.

"... den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," lød forklaringen.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017."

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.
Ericsson havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

Selskabet tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat.
Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte.

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner.

Jørgen Alsing tiltrådte som ny administrerende direktør i Ericsson Danmark den 1. januar 2015.

Læs også:

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.