Artikel top billede

Ericssons hovedkontor i København. (Foto: Ericsson)

Ny administrerende direktør i Ericsson Danmark

Den mangeårige administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, stopper på posten. Selskabet har udnævnt en ny administrerende direktør.

Jørgen Alsing er navnet på den nye administrerende direktør i Ericsson Danmark. Han afløser Lars Tofft på posten.

Jørgen Alsing, der har været i Ericsson i 23 år, bliver ikke bare ny administrerende direktør - han fortsætter også som direktør for Managed Services Practice i regionen Nordeuropa og Centralasien.

"Hverdagen for industrier, samfund og mennesker gennemgår lige nu en hastig forandring, drevet af mobilitet, bredbånd og cloud-teknologier. IKT-redskaber er blevet uhyre vigtige for både private forbrugere og virksomheder i Danmark," udtaler Jørgen Alsing i en pressemeddelelse.

"Vi har stadig 5G til gode, og vi har derfor kun set begyndelsen af denne IKT-revolution. Ericsson arbejder for at skabe det moderne netværkssamfund og jeg kunne ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at stå i spidsen for Ericsson Danmark på den rejse som ligger foran os."

Ericsson oplyser, at Lars Tofft bliver i Ericsson, hvor han har stået i spidsen for den danske afdeling i de seneste otte år. Selskabet oplyser dog ikke, hvilken ny stilling, Lars Tofft nu har fået.

Computerworld forsøger at få kommentarer fra begge hovedpersoner senere.

Ny direktør har været vidt omkring i Ericsson

Ericssson oplyser, at Jørgen Alsing startede sin karriere hos Ericsson Danmark som softwareudvikler. Han har tidligere været direktør for salg og marketing hos Ericsson UK, direktør for salg hos Ericsson Danmark og senest altså direktør for Managed Services Practice hos Ericsson Danmark.

Han er uddannet ingeniør fra Danmarks Ingeniør Akademi og har executive degrees fra Harvard Business School, Columbia University og London Business School.

"Jørgen har været dybt involveret i udviklingen af telekommunikationsindustrien i Danmark. Han kommer til at bruge sin store erfaring til fortsat at forbedre Ericssons position på markedet og styrke Ericssons forretningsudvikling og transformationsproces," udtaler Charlotta Sund, direktør for Ericsson Region Nordeuropa og Centralasien.

Sådan klarer Ericsson

Ericsson er som en global netværksspiller i en intens konkurrence med blandt andre flere kinesiske selskaber, heriblandt Huawei, der har vundet flere store ordrer hos danske teleoperatører i de seneste år.

I november blev det meldt ud, at Ericsson skulle afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen.

"... den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," lød forklaringen.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017."

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.
Ericsson havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

Selskabet tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat.
Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte.

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner.

Jørgen Alsing tiltrådte som ny administrerende direktør i Ericsson Danmark den 1. januar 2015.

Læs også:

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere