Artikel top billede

Dansk kommune hacket: Filer er blevet låst - og der kræves løsesum

Gribskov Kommune på Nordsjælland er blevet ramt af et hackerangreb med alvorlige følger.

"Hackere er brudt ind i en del af Gribskov Kommunes it og har omdøbt filer på kommunen computerdrev," meddeler kommunen i en pressemeddelelse.

Det opsigtsvækkende ved angrebet er, at hackerne har låst en del af kommunens filer, fordi "filerne er blevet omdøbt af hackerne og ikke kan tages i anvendelse."

Ifølge Frederiksborg Amts Avis kræver hackerne nu løsesum af kommunen, hvilket kommunen har afvist.

"Vi har politianmeldt sagen, og samarbejder nu med kvalificeret, ekstern rådgivning om, hvordan vi genopretter vores systemer og sikrer os bedst muligt fremover," udtaler kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen i pressemeddelelsen.

"Gribskov Kommunes it-afdeling konstaterede i går sidst på eftermiddag en meget massiv trafik på kommunens drev. Det fik alarmklokkerne til at ringe, og kommunen konstaterede med hjælp fra et eksternt it-sikkerhedsfirma, at der var tale om et hackerangreb."

Ifølge pressemeddelelsen arbejder it-sikkerhedsfirmaet nu på nu at spore angrebet og genoprette de ødelagte filer.

Gribskov Kommune oplyser, at der ikke er noget, der tyder på, at at følsomme oplysninger er sluppet ud.

"Vi tager sagen meget, meget alvorligt, da der er tale om grov kriminalitet. Vi har politianmeldt sagen, og samarbejder nu med kvalificeret, ekstern rådgivning om, hvordan vi genopretter vores systemer og sikrer os bedst muligt fremover," lyder det dog fra kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen.

Hackerangrebet er meldt til Nordsjællands Politi og Rigspolitiets Center for Cyber Crime.

Læs også:

Her er arbejdsmetoden: Sådan suger software-kidnappere penge ud af danskerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere