Artikel top billede

Oracle sænker priserne markant på hardware

"Vores hardware-priser har været en begrænsning for kunderne," siger Larry Ellison, der åbenbart har skiftet mening. Se her, hvad der egentlig foregår.

Oracle er på vej med store prisfald på selskabets nye hardware, der vil blive sat til salg til for Oracle lave priser.

Oracle har ellers altid fastholdt, at ikke hardware-prisen, men derimod performance, har været det væsentligste.

Men nu har selskabet altså skiftet mening. Meldingen fra topchef Larry Ellison er nu, at Oracles høje hardware-priser nogle gange har været 'en hindring' for kunderne.

I flæsket på rivalerne

Larry Ellison bedyrer, at det nye Oracle-hardware bliver det billigste på markedet overhovedet.

Beslutningen om at sænke priserne skyldes primært den hidsige konkurrence med Cisco Systems og EMC.

Alle tre leverandører sælger sammenhængde løsninger, de såkaldte 'converged systems,' der kombinerer servere, storage, netværk og software i samlede pakker med relativ nem opsætning.

Hidtil har Oracle bygget store og kraftige systemer til relativt høje priser, mens Cisco og EMC er gået sammen i et joint venture med navnet VCE, der sælger fleksible systemer, som er bygget op omkring to-socket x86-servere.

Ingen af systemerne er decideret billige, og der er ikke tale om allemands-eje. Men under alle omstændigheder har VCE-systemerne været væsentligt billigere end Oracle-systemerne.

Larry Ellison erkender nu, at to-socket-serverne er den mest populære servertyper på datacenter-markedet.

"Cisco og EMC er ikke i nærheden af os, når det gælder performance, men de kan til gengæld levere løsningerne til en meget lav pris," siger han.

"Men nu har vi en ny strategi. Vi går efter den der to-socket datacenter-forretning. Og så vidt jeg ved, er måden at slå de andre på, ved at have lave priser," siger han.

X5-systemer

Midlet er en række nye systemer, som Oracle kalder for X5, da der er tale om femte generation af hardware, siden Oracle købte Sun's serverforretning i 2009.

Du kan læse mere om baggrunden for dette køb her: Fire titaner skal slås om de enorme datacentre.

Ifølge Larry Ellison vil en løsning med 27 to-socket-servere og to Oracle Virtual Network-systemer komme til at koste 3,6 millioner kroner.

Ellison bedyrer, at et sammenligneligt UCS-system fra Cisco med M4-blades vil koste 5,9 millioner kroner.

Cisco selv meddeler, at selskabet er 'godt tilfreds' med dets position på markedet.

"Cisco skabte dette marked sammen med EMC i 2009. Oracle har et stort arbejde at gøre, hvis selskabet skal nå os," lyder det fra Cisco.

Læs også:

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Skarp kritik: Oracle giver dummebøder til sine danske kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.