Oracle sænker priserne markant på hardware

"Vores hardware-priser har været en begrænsning for kunderne," siger Larry Ellison, der åbenbart har skiftet mening. Se her, hvad der egentlig foregår.

Oracle er på vej med store prisfald på selskabets nye hardware, der vil blive sat til salg til for Oracle lave priser.

Oracle har ellers altid fastholdt, at ikke hardware-prisen, men derimod performance, har været det væsentligste.

Men nu har selskabet altså skiftet mening. Meldingen fra topchef Larry Ellison er nu, at Oracles høje hardware-priser nogle gange har været 'en hindring' for kunderne.

I flæsket på rivalerne
Larry Ellison bedyrer, at det nye Oracle-hardware bliver det billigste på markedet overhovedet.

Beslutningen om at sænke priserne skyldes primært den hidsige konkurrence med Cisco Systems og EMC.

Alle tre leverandører sælger sammenhængde løsninger, de såkaldte 'converged systems,' der kombinerer servere, storage, netværk og software i samlede pakker med relativ nem opsætning.

Hidtil har Oracle bygget store og kraftige systemer til relativt høje priser, mens Cisco og EMC er gået sammen i et joint venture med navnet VCE, der sælger fleksible systemer, som er bygget op omkring to-socket x86-servere.

Ingen af systemerne er decideret billige, og der er ikke tale om allemands-eje. Men under alle omstændigheder har VCE-systemerne været væsentligt billigere end Oracle-systemerne.

Larry Ellison erkender nu, at to-socket-serverne er den mest populære servertyper på datacenter-markedet.

"Cisco og EMC er ikke i nærheden af os, når det gælder performance, men de kan til gengæld levere løsningerne til en meget lav pris," siger han.

"Men nu har vi en ny strategi. Vi går efter den der to-socket datacenter-forretning. Og så vidt jeg ved, er måden at slå de andre på, ved at have lave priser," siger han.

X5-systemer
Midlet er en række nye systemer, som Oracle kalder for X5, da der er tale om femte generation af hardware, siden Oracle købte Sun's serverforretning i 2009.

Du kan læse mere om baggrunden for dette køb her: Fire titaner skal slås om de enorme datacentre.

Ifølge Larry Ellison vil en løsning med 27 to-socket-servere og to Oracle Virtual Network-systemer komme til at koste 3,6 millioner kroner.

Ellison bedyrer, at et sammenligneligt UCS-system fra Cisco med M4-blades vil koste 5,9 millioner kroner.

Cisco selv meddeler, at selskabet er 'godt tilfreds' med dets position på markedet.

"Cisco skabte dette marked sammen med EMC i 2009. Oracle har et stort arbejde at gøre, hvis selskabet skal nå os," lyder det fra Cisco.

Læs også:

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Skarp kritik: Oracle giver dummebøder til sine danske kunder


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.